אגדת הכדורגל קווין קיגן הלך לעולמו בגיל 75, לאחר שהתמודד בתקופה האחרונה עם מחלת הסרטן. קיגן נחשב לאחד הכדורגלנים האנגלים הגדולים והאהובים בכל הזמנים, וזכה בכדור הזהב שנתיים ברציפות, ב-1978 ו-1979, כששיחק בהמבורג. הוא זכור בעיקר מתקופתו בליברפול, במדיה שיחק בין 1971 ל-1977 ועזר לה לזכות בגביע אירופה, שלוש אליפויות, שני גביעי אופ"א וגביע אנגלי. בנוסף, הוא שימש כקפטן נבחרת אנגליה.
שחקן ההתקפה גם היה אחראי על קבוצה אטרקטיבית במיוחד, כשאימן את ניוקאסל (שזכתה בתקופתו לכינוי "הבדרנים"), העלה אותה לפרמייר-ליג והיה קרוב לאליפות ב-1995/96 – לפני שאיבד יתרון של 12 נקודות למנצ'סטר יונייטד של אלכס פרגוסון. הצד השני של המטבע הוא שהואשם באנגליה בכך שהוא דוגל בכדורגל התקפי מדי וחסר אחריות. זה בא לידי ביטוי כאשר הוביל את הנבחרת ליורו 2000, אך לא עבר את שלב הבתים בעקבות הפסדים לפורטוגל ורומניה במשחקים שבהם אנגליה הובילה.
קיגן לא אימן מאז 2008, ועסק מאז בעיקר בפרשנות. החותם שהשאיר היה בדרך שבה שיחק ואימן כדורגל, וחי את חייו – הוא היה אחד מהשחקנים הסלבריטאים הראשונים, שאהב את התקשורת, את החשיפה והצבע. הוא השתתף בתוכניות טלוויזיה ופרסומות, ובממלכה תמיד שמחו לשמוע את דעתו ולצפות בו. "קינג קוו" היה גדול מהענף, והקדים את זמנו במובנים רבים.
אליפות ישראל באתלטיקה: קפיטולניק לא לבד
יונתן קפיטולניק כבר התרגל לזכייה באליפות ישראל בקפיצה לגובה, ועשה זאת שוב אתמול בירושלים עם 2.18 מ', אבל הפעם קיבלנו ממתק אמיתי ביום הראשון של התחרויות עם הופעה מסקרנת של ג'ושוע "ג'יי-ג'יי" הראל. הצעיר בן ה-18, בן למשפחה ישראלית מלוס-אנג'לס שמתאמן בקיצים בארץ, שיפר ב-6 ס"מ את שיאו האישי, סיים במקום השני עם 2.15 מ' והשאיר טעם של עוד.
בלסינג אפריפה נשאר ברגע האחרון מחוץ לתחרות בגלל פציעה, ובהיעדרו עמנואל אקה בן ה-21 הפתיע כשהוכתר לאיש המהיר בישראל עם 10.38 שניות ב-100 מ'. אבל משפחת אפריפה חגגה בכל זאת, כשהאחות הצעירה מרסי ניצחה בין הנשים עם 11.72. ירדן מנטל קבעה שיא ישראלי עד גילי 20 ו-23 בקפיצה במוט, 4.16 מ'. גם נועם ממו קבע שיא עד 23, 46.58 שניות בריצת 400 מ'. (אבינעם פורת)





