בחירות 2026 מתקרבות בצעדי ענק, ולקראת היום המשמעותי ynet פותח בפינה חדשה - זירת הבחירות. בכל שבוע יתארחו שני פוליטיקאים משני צידי המתרס, ויתמודדו לא עם הנושאים הפוליטיים הרגילים שמרבים לספק כותרות וטראפיק, אלא עם השאלות והסוגיות המהותיות שלא תמיד זוכות לתשומת הלב הראויה.
האורחים הראשונים בפינה הם חבר הכנסת צבי סוכות ממפלגת הציונות הדתית ולירן אבישר בן-חורין ממפלגת "ביחד" של ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט. במהלך השיחה, הם נדרשו לשורת סוגיות שמשפיעות על החיים בישראל ובהן יוקר המחיה, החינוך, הכלכלה, המצב הביטחוני ביהודה ושומרון, יחסי ישראל-ארצות הברית ועל הדבר הראשון שיעשו אם ינצחו בבחירות.
כשנשאל ח"כ סוכות על הצעד הראשון שיעשה אם ייכנס לממשלה או לקואליציה הבאה, השיב כי מבחינתו הממשלה הקיימת צריכה להמשיך שכן היא פועלת בכיוון הנכון, אך הדגיש כי היעד הראשון והמרכזי שלו יהיה ביטול הסכמי אוסלו. "זה אחד הדברים הכי חשובים שאנחנו מאמינים בהם, וככל שיהיה לנו יותר כוח פוליטי, נדחף למקום הזה", הבטיח.
אבישר בן-חורין מתחה ביקורת על כך שלדברי סוכות הממשלה תפקדה היטב ושאין הרבה לתקן, והבהירה כי מבחינתה ישנם שני דברים שתפעל למענם אם תהיה בממשלה: הקמת ועדת חקירה ממלכתית לטבח 7 באוקטובר וגיוס מלא לחרדים, כמו גם הכפפת החינוך החרדי לחינוך הממלכתי. לדבריה, "ישראל ידעה את האסון הגדול בתולדותיה אחרי השואה. חלפו שלוש שנים, ואף אחד לא יודע איך הגענו למצב הזה, מה קרה שם. לא נתנו תשובות".
הסוגיה הבאה שעלתה על השולחן נגעה למצבה הביטחוני של ישראל, וכן למצב ביהודה ושומרון בצל החשש שהשטח יתלקח ויבער בעקבות רצף התקריות והפיגועים בימים האחרונים. סוכות טען כי המצב הביטחוני של מדינת ישראל השתפר בצורה דרמטית בהשוואה לעבר, ואמר כי ישראל אינה יוזמת מלחמות אלא רק מגיבה. "כנראה שאף פעם, עד לביאת המשיח, לא נגיע לסיטואציה שבה ישראל הופכת לשווייץ... ועדיין אני חושב שהמצב היום של ישראל השתפר בצורה טובה", הוסיף. אבישר בן-חורין נשאלה על יחסי ישראל-ארה"ב ועל המציאות המדינית והאזורית שבה נמצאת ישראל. אבישר בן-חורין איחלה לראש הממשלה הצלחה בפגישתו עם נשיא ארה"ב אך טענה כי "מעמדה של ישראל בארצות הברית הוא בשפל חסר תקדים".
מעבר לנושאים הבטחוניים, נשאלו המועמדים גם על נושאי החיים עצמם, ובהם גם יוקר המחייה ההולך וגובר. ח"כ סוכות דווקא לא רואה כך את הדברים, והוא מדרג את בצלאל סמוטריץ', מנהיג מפלגתו, כשר אוצר "10 מ-10". לדבריו, "סמוטריץ' הוא אחד השרים הכי טובים שהיו כאן לכלכלה הישראלית. מדד תל אביב 125 עלה ב-100% בכהונה שלנו והאינפלציה ירדה בצורה דרמטית... אי אפשר למדוד דברים במנותק מהמלחמה, ואגב, בסופו של דבר השקל התחזק". מנגד, אבישר בן-חורין ביקרה את צעדי הממשלה בתחום הכלכלי ועקצה את חבר הכנסת: "קראתי שצבי אמר שהיהודים חיים כמו בשוויץ, כנראה שאתה גר בשוויץ, אני לא יודעת. הממשלה העלתה את המע"מ, העלתה את הביטוח הלאומי, הקפיאה את נקודות הזיכוי, חילקה מיליארדים למקורבים, וכל זה בשעה שאנשים פה מתקשים לסגור את החודש".






