הקלישאה הנדושה אומרת שפולנים אוהבים לסבול - והשחיין הפולני ברתומיי קובקובסקי (31) חי בין יום שישי בערב ליום ראשון את הקלישאה הזו. הוא נכנס למים ליד קוסברגה בשוודיה ולאחר 55 שעות ו-160 קילומטר הפך לשחיין הראשון שצולח את הים הבלטי כשהגיע לחוף הים בדיז'נוב, פולין.
במהלך היום השני המאמץ וחוסר השינה כמעט הכריעו את קובקובסקי, אבל הפעם הוא סירב להיכנע למרות שלדבריו החל לסבול מהזיות במהלך השחייה. זה היה הניסיון החמישי שלו לצלוח את המרחק, כשבשנה שעברה הוא חולץ מהמים על ידי מלוויו לאחר ששחה 149 קילומטר, 11 קילומטר מקו הסיום, ולאחר שאיבד את הכרתו.
כבש את הים הבלטי. קובקובסקי בפעולה
כבש את הים הבלטי. קובקובסקי בפעולה
כבש את הים הבלטי. קובקובסקי בפעולה
קובקובסקי נלחם במשך יותר משתי יממות בקור, ברוח ובגלים, אבל בעיקר בשדים של עצמו. בכל הקולות שאמרו לו שהוא משוגע ושהוא חייב להפסיק. הוא לא עצר לרגע, לא שחה לחוף, לא נעזר בסירה המלווה שלו, וקיבל את האוכל והשתייה שלו על גבי מוט מיוחד.
כשהגיע לדיז'נוב, קובקובסקי בקושי הצליח לעמוד. הוא דידה לעבר החוף, ולקול מחיאות הכפיים של האוהדים נפל על ארבע, תשוש לחלוטין. ההישג של קובקוסקי הצליח גם להשיג תרומות בסך 185 אלף יורו לאגודה למלחמה בסרטן.