ליה שלו בת ה-17 רשמה השבוע הישג יוצא דופן כשזכתה בשתי מדליות זהב באליפות העולם לנוער (עד גיל 18) בג’ו-ג’יטסו שהתקיימה באבו דאבי – במקצה עם חליפה ובמקצה ללא חליפה.
שלו התחרתה באליפות בקטגוריה של עד 63 קילוגרם כחלק מנבחרת ישראל. מדובר בתחרות של ארגון JJIF, הנמשכת שבוע שלם ומושכת אליה ספורטאים מכל רחבי העולם. הזכייה באליפות תקדם אותה משמעותית בדירוג העולמי, מה שיגדיל את סיכוייה להשתתף בתחרויות יוקרתיות עתידיות ולזכות בהן להגרלה נוחה.
"קשה לתאר במילים את התחושה", סיפרה שלו, "חודשים ארוכים של אימוני כוח, סיבולת, גמישות וטכניקה מתנקזים למספר דקות אינטנסיביות על המזרן. לאורך הקרב את בריכוז שיא, ורק ברגע שבו היריבה נכנעת ורואים את האנשים מריעים ביציעים, האסימון באמת נופל. ניצחתי, אני אלופת עולם. כשקראו בשמי כמנצחת, השגריר יוסי שלי העניק לי את המדליה וביקשו מהקהל לעמוד לשירת 'התקווה', הלב התמלא בגאווה ובהכרת תודה. זה קרה פעמיים בתחרות, ואלה היו רגעים מלאי עוצמה. לראות קהל שמורכב ברובו מספורטאים ומלווים ממדינות מוסלמיות עומד ומכבד את ההמנון שלנו – זה היה רגע מרגש מאוד עבורי. הרגשתי שהזכייה היא כבר לא רק הישג אישי, אלא גם רגע של גאווה לאומית".
שלו מציינת כי "זו תקופה מורכבת ומאתגרת להיות בה ספורטאית ישראלית בחו"ל. במהלך כל השהות שלנו באבו-דאבי היינו מלווים באבטחה, גלויה וסמויה, התבקשנו להצניע סממנים ישראליים מחוץ לאולם, להחליף את מדי הנבחרת ביציאה מהתחרות ולא להסתובב מחוץ למלון ללא ליווי. לצד כל זה, הקהל הישראלי היה ללא ספק הקולני והנלהב ביותר באולם. כשנותרו עשר שניות לסיום הקרבות כל האולם רעד מהספירה לאחור של המשלחת הישראלית".
שלו שיתפה בתוכניותיה לעתיד: "להמשיך להתאמן בכל הכוח לקראת אליפויות אירופה והעולם של שנת 2027, במטרה להמשיך להתקדם ולהתחרות ברמות הגבוהות ביותר. אני מקווה להמשיך לייצג את ישראל בכבוד, לעמוד שוב על הפודיום ולהשמיע את 'התקווה' ברחבי העולם. אין גאווה גדולה מזו עבורי. במקביל, אני כבר מכוונת את המבט ליעד הגדול הבא: משחקי העולם בשנת 2029 בגרמניה, שהם האירוע המקביל לאולימפיאדה כשמדובר בענפי הספורט שאינם נכללים במשחקים האולימפיים".






