למרות החופש הגדול, המכירות למ"ר בממוצע ארצי בקניונים, ירדו בחודש יולי 2026 ב-2.5% לעומת חודש מקביל אשתקד. כך עולה מנתוני חברת ריס שבדקה מכירות ב-2,800 חנויות זהות. נתון דומה נרשם גם בממוצע למ"ר בפאוור סנטרים - ירידה של 2.5%. בקניונים אזוריים – הירידה גדולה יותר, של 3%. עליות נרשמו בקניונים בפריפריה. לדוגמה: קניון אורות באור-עקיבא – עם עלייה של 19% ביג כרמי גת בקריית-גת עם עלייה של 18% וצים בית-שאן עם עלייה של 14%.
במרכז נרשמו עליות בולטות בביג פאשן גלילות של 7% ובדיזנגוף סנטר עלייה של 6% .
מחברת ריס נמסר: "יתכן שהסיבה לירידה נעוצה בשבוע של צום תשעה באב שחל בשבוע השלישי של יולי. ואת ההשפעה נוכל לראות רק בתוצאה מאוחדת של יולי ואוגוסט שתינתן בחודש הבא. סיבה נוספת שיכולה להשפיע היא העלייה החדה במספר היוצאים לחו"ל שגם קונים שם.
בנוסף, ענף האופנה סובל כבר תקופה ארוכה מחולשה, שיש המעריכים כי מדובר בשינוי בהעדפה של הציבור – פחות ביגוד ויותר הצאות על חופשות ובילויים. לפי נתוני שבא ההוצאות בכרטיסי האשראי הגיעו ביולי לשיא של 55 מיליארד שקל, עלייה של 5.8% לעומת יולי אשתקד.