הכביש לכיוון פלמחים אולי פחות מוכר למי שלא גר במרכז, אבל עבורנו מדובר בדרך לאחד המקומות היפים בארץ. קיבוץ פלמחים יושב במיקום חלומי על קו החוף, ואנחנו, פשוטי העם שנוסעים לטבול בים, מרוויחים את הדרך. עוד מילדות העצירה הקבועה כאן הייתה למנה של מלבי ולכוס מיץ לימון כל כך חמוץ שמעוות את הפנים. השנים עברו, אבל המלבי עדיין שם, חלק בלתי נפרד מנוף הדרכים הישראלי. זה כנראה המקום היחיד בארץ שבו כל הדוכנים מזוהים קודם כל עם מלבי קר, והמקום היחיד שנכנסתי אליו בצניחה חופשית ויצאתי בהליכה.
בדיוק סיימתי נסיעה בתוך הקיבוץ, וחזרתי לצהריים מהבילים של יום קיץ, מהימים האלה שבהם חם אפילו בצל. בתקופה הזאת של השנה, כשהלחות מסרבת להישבר ומד ההזעה משתולל, אני מסרב עקרונית להתרחק מהמזגן של המונית. אבל משהו חייב להרוות את הצמא ולצנן את המערכת, וכשמדובר במתוק קליל - מנה של מלבי תמיד עושה את העבודה טוב יותר מגלידה כבדה.
אלא שעם השנים, גם המלבי של פעם שינה צורה. פעם הייתה גרסה פשוטה ובסיסית של פרווה, והיום מציעים שלל טעמים (מלבי שוקולד? לא בשבילי, תודה). התקדמנו והתרגלנו למלבי חלבי מפנק, אבל יחד איתו הגיע הקוץ שבאליה: המנות התכווצו לכוסות פלסטיק קטנות, והאיכות הידרדרה עד כדי כך שתוך כדי לגימה אתה תוהה אם בכלל עבר שם חלב.
לכן הפסקתי להאמין לשלטים שמבטיחים "מלבי חלבי" - כבר נפלתי במלכודת הזו. המבחן שלי הפעם הכריע חד-משמעית לטובת גרסת השמנת של "מלבי אליהו". היא עולה 3 שקלים יותר, אבל שווה כל אגורה. סוף-סוף מקבלים ביס עשיר עם טעם אמיתי של חלב ושמנת מתוקה, בדיוק במרקם הנכון, עם כמות מדויקת של סירופ אדום מעל והרבה בוטנים (קוקוס תשאירו בצד, בבקשה). בהשוואה לחלבי של המתחרים מסביב, אין בכלל מה להסס: זה המלבי הכי שווה שתעצרו בשבילו בדרך לים.
מלבי אליהו
בכניסה לגן לאומי שפך נחל שורק, כביש פלמחים
הנזק: 18 שקל