יו"ר לשכת עורכי הדין עמית בכר מכריז על עצמו כמגן שומרי הסף - אבל התכתבויות פנימיות של שומרי הסף בלשכה, הנחשפות כאן לראשונה, מעניקות לדברים זווית נוספת.
עו"ד מירית שלו מכהנת כארבע שנים כיועצת המשפטית של הלשכת עוה"ד, וכעת מתברר כי במשרדי מבקר המדינה אספו הודעות ששלחה לגורם בלשכה, אותו שיתפה בתחושותיה לגבי הקדנציה של היו"ר בכר. "אני נתקלתי בקדנציה הזו בכל כך הרבה דילמות שבשלוש קדנציות עם אפי נוה, אבי חימי וליאור שפירא לא היו", היא כתבה בין היתר.
שלו שותפה במשרד עוה"ד קאסוטו, שזכה בתפקיד במכרז. "כמה שיחות היו לי עם קסוטו על זה. גם ברור לי שאנחנו לא נמשיך אחרי השנה הזו", כתבה לגורם והוסיפה "הרבה דברים אושרו לבקשתו (של בכר, נ"ב) העברת המחלקה הבינלאומית להוצאה לאור, יועץ לענייני חרדים, יועץ פרסומי גיתם, יועץ קשרי קהילה, מנהל רשתות חברתיות. ראה כמה דברים ובעלות אסטרונומית. המהלכים חוקיים אבל אין ספק שהם פוגעים בניהול של הלשכה, פוגעים בתקציב, ופוגעים בהתייעלות".
עו"ד בכר
עו"ד בכר
עו"ד בכר
(דנה קופל)
שלו מסרה בתגובה כי "המיוחס אליי הוא שגוי לחלוטין וכולל סילופים והקשרים לא נכונים ויש להצר שיש מי שמוסר תכתובות פנימיות כדי להכפיש את הלשכה. מעולם לא הבעתי כי אני שוקלת לעזוב את תפקידי. בתכתובת אישית ציינתי שמדובר בקדנציה יותר מורכבת לעומת קדנציות קודמות, וזאת כמובן בשים לב למצב הפוליטי בארץ, ליוזמות החקיקה של הממשלה והחקיקה הספציפית איתה התמודדה הלשכה". נזכיר כי בהתכתבותה של שלו עם הגורם בלשכה, היא עסקה בהתמודדות עם בכר, ופעולות הממשלה כלל לא הוזכרו. .
במשרד מבקר המדינה אספו גם התכתבויות של רו"ח תומר יזדי, המשמש כחשב הלשכה וסמנכ"ל הכספים, בהם כתב לגורם בלשכה: "קיבלתי שיחה ממש לא נעימה ולא מקובלת מעמית (בכר, נ"ב). אני לא צריך לפחד להגיד את דעתי באף מקום גם אם זה לא נשמע טוב למישהו. השאלות והבקשות שלי גם שומרות ומגנות עליו". יזדי הודיע שלא ימשיך בתפקידו ללא "הסכם הגנה", שמשמעותו כי אם יפוטר או יתפטר יזכה למספר משכורות.
בהודעה נוספת כתב יזדי: "הסברתי באילו תנאים אהיה מוכן להישאר בקדנציה הבעייתית והפוליטית מאוד מבחינתי. ממש לא קל והצלחת הלשכה חשובה לי. אם יהיה נספח (הגנה, נ"ב) להסכם אשאר, ואם לא אמשיך לדרכי. המקום חולה, חלק מהדרישות באמירה עדינה הזויות, לפעמים צריך לעמוד על הרגליים האחוריות, ואת זה אני אוכל לעשות רק עם הסכם בתיק האישי. לטובת הלשכה והחברים בה". יזדי לא קיבל הסכם הגנה וכתב לבן שיחו: "אני מסרב להצביע כל הצבעה שלא תהיה בוועדת המכרזים עד שיהיה לי הסכם הגנה".
יזדי מסר בתגובה בנוגע להתכתבות כי ״הטענות העולות בכתבה מלאות בסילופים, המצאות וקישורים לא נכונים. לא סברתי ולא אמרתי שהתנהלות יו״ר הלשכה בעייתית ולא קיבלתי דרישות בעייתיות מבכר וממנכ״לית הלשכה בהיבט של חוקיות". בנוגע לדרישתו להסכם הגנה מסר יזדי כי "כבר בדיונים בכנסת על החוק להחלשת הלשכה הצהרתי שכאשר החוק יעבור אאלץ להתפטר. המיקוד בעניין ההגנה הינה סילוף”. יצוין, כי בהתכתבות שלו יזדי כתב: “צריך לעמוד על הרגליים האחוריות, ואת זה אוכל לעשות רק עם הסכם”.
מלשכת עורכי הדין נמסר כי "המידע שגוי ומסולף. מדובר בתכתובות שמקורן במנכ"לית הלשכה לשעבר שהגישה תלונה בדויה וכוזבת למבקר המדינה כדי למנוע את סיום העסקתה על רקע אי שביעות הרצון מתפקודה. תגובות היועצת המשפטית וסמנכ״ל הכספים, שמפריחות את השקרים הנטענים לכאורה, מדברות בעד עצמן”.