הכאוס בנמל התעופה הבינלאומי של ישראל נמשך ועלול אף להתגבר בחגי תשרי. נתב"ג היה כבר בחנוכתו בנובמבר 2004 קטן מדי כדי לקלוט את מיליוני הנוסעים מדי שנה. מאז חלפו 22 שנים, ולמרות אין ספור החלטות ממשלה על הקמת שדה תעופה בינלאומי שני – כולם עדיין מתווכחים היכן להקימו ובשטח כלום לא נעשה.
צילום: שאול גולן
צילום: שאול גולן
צילום: שאול גולן
(שאול גולן)
במשך השנים הוצעו (זאת לא טעות סופר) 21 אתרים אפשריים, אך לכל אחד מהם התנגד גורם אחר. שדה בנבטים (העלות הוערכה רק ב-2.5 מיליארד שקל) הוגדר על ידי צה"ל כפסול כי השמיים שם משמשים לאימוני חיל האוויר, לרמת דוד בעמק יזרעאל (10 מיליארד שקל) התנגדו תושבי הצפון, לצקלג (העלות 8 מיליארד) התנגדו חברות תעופה שהזהירו מהיותו קרוב מדי לעזה ומומחים ציינו שהמקום לא אטרקטיבי.
דווקא הצעה ישנה, בת שני עשורים, להקים את שדה התעופה הבינלאומי החדש על אי מיובש בים מול תל אביב, שנדחתה בעבר בשל עלותה, נשמעת כיום כהגיונית ביותר. שדות כאלה כבר הוקמו בהצלחה במדינות אחרות. עלותו תגיע אמנם, לכ-10 מיליארד דולר, אולם שדה תעופה מקימים פעם אחת ולתמיד, ובמדינת ישראל הקטנה קיים חוסר משווע לקרקעות. אולי דווקא את הרעיון הזה טוב יהיה אם תבדוק הממשלה הבאה ברצינות ובא לטסים לחו"ל גואל בים.