מי אמר שאונליין משתלם יותר? בדיקה שערכנו בסיוע פרייסז בחמש רשתות: ויקטורי, מחסני השוק, קרפור, רמי לוי ושופרסל, מגלה כי סל החג יקר יותר באתרי האונליין, מאשר בסניפים הפיזיים, וזה עוד לפני שהוספנו את דמי המשלוח. ואם זה לא מספיק, בכל הרשתות התייקר השנה המשלוח בכ-20%, ממחיר של 29.90 שקלים ל-35.90 שקלים.
הפערים באחוזים בין הסניף לאונליין משמעותיים לרוב, ואם משווים גם לסניפים העירוניים שנמצאים בשכונה, הרי שאלה יקרים ביותר אצל כולן, וחבל. רשת כמו רמי לוי למשל, שזועקת מחירים זולים, חייבת לדאוג לכך גם בסניפיה בשכונה.
ממצאי הבדיקה מוכיחים כי קניות באונליין הן אופציה יקרה. המכה בכיס משמעותית יותר ככל שהסל גדול יותר.
שופרסל בדי.אן.איי שלה רשת יקרה ולכן הפערים בין הערוצים השונים מצומצמים יחסית. במחסני השוק הפער בין הסניף הפיזי לאונליין קטן מאוד (0.1%) — לא מענישים את מי שרוצה לקנות באון ליין ועל כך שאפו. ויקטורי היא הרשת היחידה שמציעה משלוח חינם בכל יום ראשון. מגוון מרשים של אוכל בריאותי, אלטרנטיבי גם באונליין.




