החורף עוד לא הגיע, אבל בקופות החולים ממליצים להתכונן אליו. החודש ולאורך אוקטובר יגיעו למרפאות חיסוני השפעת ומבצע ההתחסנות ייצא לדרך. זה יקרה הפעם בהדרגה, ולא בבת אחת, וזאת בשל עדכון שנערך בהרכב החיסון.
בחורף שעבר התחסנו בכללית, קופת החולים הגדולה בישראל, כ-980 אלף מטופלים. מכבי דיווחה כי בשנה שעברה התחסנו כ-560 אלף מחבריה, עלייה של 28% לעומת השנה שקדמה לה - הנתון הגבוה ביותר מאז 2021-2020, בעיצומה של הקורונה. במאוחדת הוזמנו השנה כ-250 אלף חיסונים. בלאומית שירותי בריאות הצטיידו השנה ב-120 אלף מנות חיסון, עלייה של 10% ממספר המנות בשנה שעברה.
הרופאים בכל הקופות שבו והדגישו כי שפעת היא לא מחלה קלה. "הסיכונים ידועים כבר שנים", אומרת ד"ר בת שבע גוטסמן, מומחית למחלות זיהומיות בכללית. "על פי מחקרים, שפעת עלולה להגביר את הסיכון לאוטם ולשבץ מוחי. במקרים מסוימים הנגיף עלול לגרום גם לדלקת בשריר הלב".
ד"ר דוד ששה, מומחה למחלות זיהומיות במאוחדת, התייחס לתחזית לעונה הקרובה על סמך המעקב אחר חצי הכדור הדרומי. "הנתונים עד כה מצביעים על עונת שפעת שאינה חריגה בהיקפה, אך ניכרת תחלואה גבוהה יותר בקרב ילדים. יש לציין, כי בשנה שעברה היו מקרי תמותה של ילדים בריאים כתוצאה מסיבוכי שפעת".
חגית איתמרי, מנהלת האחיות הארצית בלאומית, הוסיפה: "החיסון לא רק מציל חיים, אלא אף מגן על הסביבה הקרובה של המתחסן".