בענף המסעדנות התזזיתי, שבו מקומות נפתחים ונסגרים בקצב של סטורי חולף, מסעדת "פופינה" של השף אוראל קמחי, שמציינת 13 שנות פעילות, היא כבר מוסד. במונחים מקומיים מדובר בנצח, בטח עבור מסעדת פיין-דיינינג בנווה צדק. נכון שזה תמיד מסקרן להגיע למקומות החדשים שנפתחים עם המון רעש וצלצולים, אבל לפעמים עוד יותר כיף להגיע למסעדה שבה אתה יודע שתקבל חוויה קולינרית מוקפדת שמבוססת על שנים של ניסיון. את הרעב לחידושים אפשר למצוא גם כאן, במנות עונתיות ומרעננות שמצטרפות לקלאסיקות של קמחי, ובתפריט טעימות קיצי (430 שקלים) לצד יין שנמזג כחלק בלתי נפרד ממסלול הארוחה.
ארוחת הטעימות של פופינה אינה כבולה לתפריט קבוע. בתחילת הערב מקיים הצוות שיחה אישית קצרה עם האורחים, ובהתאם להעדפות, לחשקים ולטעמים שעולים ממנה נבנה עבורם מסלול הארוחה. מהקלאסיקות שחוזרות בארוחת הטעימות בולטת מנה נהדרת של טרטר דג ים על לחם אורז תפוח — מנה שמציגה שילוב מרקמים מעולה בין הקראנצ'יות הפריכה של לחם האורז לבין הדג הרך, הקר והעסיסי, שמקבל חיזוק מוקפד של ויניגרט צ'ילי מותסס, שעועית ירוקה וגבינת קשיו מגוררת.
לצד הקלאסיקות, חלקו העונתי של התפריט כולל שורה של מנות קיציות חדשות ומסקרנות: קרפצ'יו קולרבי צלוי עם סלסת פאקוס צלוי ונקטרינות, ויניגרט קשיו וסויה ושומשום קלוי; ופילה בר ים מדויק המונח על ריזוטו עונתי עם קרם זוקיני.
גם המבורגר השרימפס המפורסם (88 שקלים בתפריט הרגיל) ממשיך לככב: לחמניית באו רכה וחמימה שעוטפת קציצת שרימפס עסיסית ועשירה בטעמים, עם איולי יוזו, חסה פריכה, בצל סגול מוחמץ וצ'יפס גזר — ביס מענג שהיה אפשר להמשיך לאכול ממנו עוד ועוד. עוד שיחוק באגף הזה הוא טרטר ירקות השורש (78 שקלים): אולי המנה היפה ביותר בתפריט, ומנת ירקות מוצלחת במיוחד שמורכבת מגזר, סלק וקולרבי עם בלסמי מיושן 5 שנים, ערמונים, אספרגוס, "חמאת" קשיו וקרם גזר וחרדל.
בגזרת העיקריות, הסינטה פשוט נפלאה. הנתח מגיע עם גראטן תפוחי אדמה ורוטב דמי גלאס בעל מרקם מבריק, עשיר ועמוק. קרם הארטישוק הירושלמי שעל הצלחת מתחבר אליו נהדר, וסופח בעדינות את שאריות הרוטב עד הטיפה האחרונה.
אם עדיין לא יצא לכם להגיע לפופינה, מחכה לכם יופי של מסעדה לגלות.
פופינה, אחד העם 3, נווה צדק, תל-אביב.