1. אירוע "אסיף לילה" בבית אבי חי בירושלים הפך בשנים האחרונות למוקד משיכה של ממש – ליל הושענא רבה שבו ירושלים כולה כמו נעצרת ללילה לבן אחד של סדנאות ואירועי מוזיקה, לימוד, יצירה, שירה ושיח. והשנה בתפריט: רייצ'ל גולדברג פולין בשיחה עם מתי פרידמן, מפגש ושירים עם עידן רייכל והשדרנית יסמין ישבי, מופע חצות אקוסטי עם שולי רנד ועוד. 1 באוקטובר.
2. פסטיבל רמלה עיר עולם, מהאירועים המזוהים ביותר עם העיר, מציין השנה עשור להיווסדו. במשך יומיים יתקיימו ברחבי רמלה מופעים של מיטב אמני ישראל, מופעי ילדים, מופעי קהילות, תהלוכות ומופעי רחוב, מתחמי פעילות ואטרקציות, מתחמי ספורט ומים, גיימינג ומולטימדיה, לונה פארק, נינג'ה, החלקה על הקרח, מתחמי קולינריה ועוד. בין האמנים שיופיעו בפסטיבל: נועה קירל, מה קשור, סטפן לגר, רגב הוד, אייל לוי, מיכל הקטנה, מני ממטרה, מאיה פפאיה, ננסי ברנדס ועוד. לצד סיורים רגליים יתקיימו גם סיורים באוטובוס קומותיים, שיאפשרו למבקרים לחוות את העיר ולגלות את מוקדי התיירות והעניין שלה. בנוסף יתקיים סיור קולינרי בשוק רמלה. 29-30 בספטמבר.
3. פסטיבל אבו גוש למוזיקה קולית חוזר בחול המועד עם תוכנית רחבת יריעה, המחברת בין יצירות מופת מהבארוק והתקופה הקלאסית לבין מוזיקה מימי הביניים, ג׳אז וסווינג, טנגו, מוזיקה ספרדית ואיטלקית וצלילים מדרום אמריקה. בפסטיבל יתארחו מוזיקאים מפרגוואי, רוסיה ומונטנגרו, לצד מיטב הזמרים, הנגנים, המקהלות והאנסמבלים בישראל, ב-17 קונצרטים בשלושה אתרים בעלי אופי ואקוסטיקה ייחודיים: כנסיית קריית יערים, אולם רקאנטי במוזיאון תל-אביב לאמנות והקריפטה של הכנסייה הצלבנית באבו גוש. 29 בספטמבר-3 באוקטובר.





