בג"ץ קבע אתמול כי המפלגות השונות לא יוכלו להשתמש בכל אמצעי כדי לברר מי מימש את זכותו והצביע ביום הבחירות ומי לא עשה זאת.
מפלגת הליכוד עושה במשך שנים שימוש באפליקציית "אלקטור", שמאפשרת בין היתר למפלגות להבין מי מהמצביעים הפוטנציאליים שלהן עדיין לא הגיע לקלפי – ולנקוט בפעולות שמטרתן להמריצו להצביע. כך, הלכה למעשה, המפלגות יכולות לקבל דיווחים מתוך הקלפי מי עדיין לא הצביעו, ולפנות אל אותם אנשים כדי שייצאו לעשות זאת.
האישור המקורי לקבלת מידע כזה מהקלפיות בבחירות הקרובות ניתן בתחילת השבוע. לאחר דיון ארוך, שהסתיים ברוב של 19 קולות בעד השימוש ו-11 קולות נגד, קבעה ועדת הבחירות המרכזית כי ניתן יהיה לקבל את המידע הזה ביום הבחירות. הוועדה אישרה בכך את בקשתו של עו"ד אילן בומבך, שייצג את הליכוד.
אלא שעם אישור הבקשה, המתנגדים להחלטה קיבלו את הרשות לעתור נגדה – וניצלו את זכותם. חוות הדעת העיקרית בנוגע לעתירה נכתבה על ידי השופטת יעל וילנר, ואליה הצטרפו בהסכמה השופטים אלכס שטיין וחאלד כבוב. השופטת וילנר קבעה כי מעקב אחר המצביעים באופן זה אינו פרקטיקה חוקית, הן בשל היעדר הסמכה בחוק לנהוג באופן זה, אשר נדרשת מכוח עיקרון חוקיות המנהל; והן בשל הפגיעה בזכות לפרטיות הכרוכה בהעברת המידע האמור – ובאופן ספציפי בשל הפרת האיסור הקבוע בסעיף 2(9) לחוק הגנת הפרטיות.
יש לציין כי נושא קבלת המידע מהקלפיות על זהות המצביעים כבר עלה בבג"ץ לפני כחודש, כשהדיון נסוב אז סביב השאלה האם לוועדת הבחירות יש בכלל סמכות חוקית לאשר את היברת המידע הזה. כבר באותו דיון גרסה השופטת וילנר כי "יש רגליים לטענה שזו פגיעה בפרטיות. אדם לא רוצה שידעו אם הצביע או לא הצביע בבחירות. זו חדירה לאוטונומיה שלו, למרחב הפרטי שלו".





