זאת הפעם השנייה מאז פרוץ המלחמה שאסון פוקד את היישוב הקטן הר חלוץ שבגליל העליון. שלוש שנים לאחר שסמ"ר איתי סעדון ז"ל נפל ברצועת עזה, חברו, שכנו מהבית ממול ובן כיתתו מילדות, רס"ר (מיל') נדב קלי, נהרג ביום חמישי במהלך שירות המילואים שלו.
התקרית הקשה התרחשה כאשר נדב ואופק מועלם, לוחמי גדוד החי"ר 7007, ניגשו לרחפן צה"לי שהתרסק בתוך המוצב – והוא התפוצץ וגרם למותם. בצה"ל חוקרים את נסיבות האירוע, ועצרו ליומיים את השימוש ברחפנים מאותו סוג.
שאר החברים נותרו עם חור בלב
שאר החברים נותרו עם חור בלב
שאר החברים נותרו עם חור בלב
נדב הותיר אחריו הורים – יואב ויעל, אחים גדולים – רועי ואיתמר, ואת רותם, בת זוגו מאז התיכון.
קלי בן ה-24 השתחרר משירות סדיר ב-2024 והמשיך ישר לשרת במילואים. "חוץ מלוחם בצבא, הוא היה לוחם אמיתי בנפש בכל המובנים", סיפר חברו עמית דגן, "הוא היה מהאנשים החזקים ביותר שאני מכיר. נאמן תמיד לעצמו בכל דבר, לא סטה לשנייה מהדרך שלו וממה שרצה, לא משנה מה היו הסיכונים ומה אמרו לו. הוא היה אדם מרכזי במעגל החברים שלנו. הוא יחסר לי ולכולם מאוד".
יואב סיוון בן יוסף הוסיף: "כל הדרך חזרה מהדירה שלי להר חלוץ אני חושב על נדב ועולה לי החיוך הענק שלו. אני זוכר מגיל ממש צעיר את החיוך הזה. פשוט אדם זהב. חברותי ברמות. הוא ובת הזוג שלו רותם ביחד מגיל 17. היא הייתה איתנו בתיכון".
חבר נוסף, עידו מרון: "היינו יושבים שעות, מדברים על שטויות, מגיעים לשיחות על כוכבים ומדע והכל זרם. הוא תמיד היה איתנו, בכל ההחלטות החשובות של החיים".
גם שאול קליין ספד לחברו נדב: "אי-אפשר לקלוט שמשהו כזה נגמר. הוא עדיין כל כך קיים ואיתנו. הבית שלו ושל בת הזוג שלו זה עדיין הבית שלהם, הדברים שהוא עשה כל כך קיימים ונוכחים".
סהר שריג סיפר: "בשבילי נדב הוא מעבר לחבר אמת. הוא חלק כל כך משמעותי מהמסע שלי בעולם הזה. ספציפית בכל מה שקשור לעולם המוזיקה. לנגן איתו ביחד ביסודי בהרכב שהקמנו, לעשות איתו רסיטל ג'אז ולהפיק איתו דברים. עבדתי על פרויקט ורציתי אותו כפסנתרן. למרות המילואים והמורכבות רציתי שהוא יהיה חלק מזה, ולמזלי הגדול הספקנו להשלים חלק גדול מהפרויקט. אני לא יכול להאמין שלא אוכל ליצור איתו יותר. זה לא נתפס".
רס"ר (מיל.) נדב קלי ז"ל
רס"ר (מיל.) נדב קלי ז"ל
רס"ר (מיל.) נדב קלי ז"ל
(דובר צה"ל)
ליאת, אמו של איתי סעדון, העלתה פוסט עצוב עם תמונה של קבוצת בני הנוער של הר חלוץ בימים יפים יותר: "החברים בהר חלוץ איבדו אתמול עוד חבר ילדות. הלב נקרע, אי-אפשר יותר. בתמונה: נדב קלי עומד מימין בגופיה אפורה. איתי קיצוני משמאל בחולצה אפורה, וביניהם ערימה של חבר'ה על הדשא. נדב ייטמן בעוד זמן קצר סמוך לאיתי בבית העלמין משגב. זה בלתי נסבל. חיבוק גדול למשפחת קלי".