לשחקן משה אשכנזי לא היה קשה להיכנס אל תוך דמותו החרדתית של יחזקאל אותו הוא מגלם בהצגה "פרידות בע"מ" של תיאטרון חיפה. "אני בחור חרדתי בחיים, בעיקר בכל מה שקשור לילדים שלי ולנושא הביטחוני", משתף אשכנזי שבעבר נדד עם משפחתו לתאילנד למשך שנה, "המעבר התחיל עוד לפני 7 באוקטובר בתקופה בה היו כאן לא מעט פיגועים. נראה לי שאי אפשר לחיות כאן ולא לפתח חרדות".
בהצגה החדשה, קומדיה צרפתית במקור שכתב טריסטאן פטיג'יראר, אשכנזי מגלם אדם המשתוקק להיפרד מזוגתו יעל (בגילומה של מירב פלדמן) ואף מזמין מומחה לפרידות לשם כך המודיע ש"הקשר הסתיים".
"יחזקאל הוא אדם קצת פראנואיד וחרדתי שלא יודע להסתיר רגשות. כיף לי לשחק את המצב הנוירוטי של הדמות הזו", מספר אשכנזי, "אני אוהב לגלם דמויות קיצוניות, בקצוות של החיים".
בחיים האישיים יצא לך להתמודד עם פרידה?
"זה רחוק ממני שנות אור. אני נשוי 13 שנים ואנחנו חזקים, טפו טפו טפו. מה שחשוב בזוגיות הוא לשמור אחד על השני בתוך כל הקשיים והאתגרים. אנחנו לומדים לאהוב אחד את השני בכל יום מחדש".
בנוסף ל"פרידות בע"מ", אשכנזי משתתף בסרט השלישי בסדרת "בחורים טובים" המוקרן בימים אלו בבתי קולנוע, שם הוא מגלם שדכן. "כבוד עבורי להצטרף לסרט בסדרה מצליחה. הדמות שלי עוברת שינוי גופני משמעותי, קשה לזהות אותי בסרט".
יחד עם אשכנזי, משחק בסרט גם מייקל רפפורט, שחקן אמריקאי-יהודי מפורסם הידוע בעמדותיו הפרו-ישראליות. "רפפורט הוא איש מדהים, הכי רוקסטאר שיכול להיות ויחד עם זאת בגובה העיניים. לא הרגשנו על הסט שהוא כוכב הוליוודי. לצערי אין לי סצנות משותפות איתו, אבל היו אינטרקציות מאחורי הקלעים. בסופו של דבר יצא סרט מדהים, מתוק, אמיתי ומלא ברגש וצחוקים".





