בגרמניה דיווחו אתמול בבוקר כי אוגוסט האנינג בן ה-80, לשעבר ראש שירות הביון הפדרלי (BND), המקביל שם למוסד בישראל, נעצר בחשד לריגול עבור שירות מודיעין זר.
"האנינג חשוד בריגול המהווה בגידה במולדת, באיסוף מודיעין המוגדר כסוד מדינה, בניסיון לבגידה חמורה ובפעילות כסוכן של שירות מודיעין", נמסר מהתביעה הגרמנית.
אוגוסט האנינג
אוגוסט האנינג
אוגוסט האנינג
(ABDELHAK SENNA, AFP)
התביעה לא מסרה עבור מי לפי החשד האנינג ריגל, אבל בהודעה נאמר כי שותפו ד', שכיהן כראש הסגל שלו והמשיך לכהן כבכיר בשירות הביון עד מרץ 2026, סיפק לו אלפי מסמכים מסווגים תמורת בצע כסף, לאורך תקופה של יותר מעשור. חיפושים נערכו במסגרת החקירה בבתיהם של האנינג ושותפו.
ד', שכיהן כאמור כראש הסגל של האנינג בתקופתו כראש ה-BND ובין 2012 עד 2026 כיהן כראש הסגל של ראשי השירות הבאים, החזיק בשל התפקיד הזה בגישה למידע הסודי שהעביר להאנינג.
ב"בילד" דיווחו כי האנינג עבד כיועץ עבור עסקים ברחבי העולם, וכי הוא גם ידוע כמי שיש לו קשרים לרוסיה ולסין, בכלל זאת לסוכנויות ממשלתיות בהן. בעיתון הגרמני טענו כי לפיכך יש לו לכאורה גם קשר לקרמלין.
לפחות באחת הפעמים הוא השתמש בחומרים כדי להכין ניתוח לגורם זר. לא ברור איזה, אבל החוקרים מאמינים כי לא מדובר ברוסיה. לפי החקירה הוא היה במגעים לפחות עם עוד גורם ביון זר אחד ממדינה שלא זוהתה במשך זמן ארוך. למדינה הזו הוא מסר מידע, אבל לא מתוך המסמכים שאותם קנה משירות הביון הגרמני.
החשדות נגד האנינג צפו בעקבות מה שהחוקרים טוענים כמעורבותו בפרשת חטיפת ילדי יורשת המיליונים כריסטינה בלוק - שבה מעורבים גם יוצאי מוסד. להאנינג היו מאז ומתמיד קשרים מצויינים עם ישראל ושירותי הביון שלה.