יממה שנייה ברציפות של הפרות סדר אלימות של חרדים, הביאה לשיבושים רבים בתנועה במרכז הארץ באחת משעות השיא בכבישים - ולדאגה פוליטית בגוש הימין.
מאות חרדים הפגינו אתמול אחר הצהריים בגוש דן ובירושלים. עומסים כבדים נרשמו כבר סביב 15:00, כשעה לפני המועד שבו הכריזו החרדים על הפגנות בעקבות חזרת מעצרי העריקים. כביש 4 נחסם באזור בני ברק, לפני שמאות חסמו אותו בשני הכיוונים בגשר קוקה קולה ופקק עצום נוצר. בבירה מאות חסמו את הכניסה לעיר בגשר המיתרים, התנועה נחסמה ברחוב בר אילן ושיבושים נרשמו בתנועת הרכבת הקלה. ההפגנות בשני המוקדים נמשכו כשעתיים.
בגשר המיתרים, שוטרים ניסו לפנות מוחים מהכביש בכוח ובאמצעות רימוני הלם, פרשים ואלות, אחרי שחייל נתקע שם עם רכבו ולא הצליח להמשיך בנסיעה. כעבור זמן קצר הרכב חולץ מהמקום. שוטר תועד זורק רימון הלם בניגוד לנהלים לעבר פלג גופו העליון של מפגין. בתיעוד אחר נראה נהג מונית יוצא לעבר מפגינים ומאיים עם נבוט.
גם בכביש 4 שוטרים ניסו לפנות את המוחים בכוח, כשפרשים לקחו חלק במאמצים. חרדים ישבו על הכביש וצעקו: "נמות ולא נתגייס" וקראו לשוטרים "נאצים". אחד המוחים אמר לצלם ynet: "אנחנו ב-0:3", כשכוונתו שהמפגינים גברו על השוטרים בכמה ניסיונות פינוי. המפגינים התפנו מעצמם בהמשך.
אך מדובר גם בסיפור פוליטי: הפגנות כמו שנראו אמש לא מניחות את הדעת בגוש הימין, הן מחזירות למוקד השיח את נושאי הגיוס ומשרתות את האופוזיציה - אחרי כמה שבועות קריטיים של התחזקות הקואליציה וגוש נתניהו בסקרים. בלשכת ראש הממשלה פנו אתמול לח"כים החרדים להתייעץ עימם כיצד אפשר לנסות להשפיע על מארגני ההפגנות ולשכנע אותם שלא לקיימן. אלא שמדובר בפלג הירושלמי המתנגד למפלגות החרדיות הקיימות ומכוון את המחאות גם נגדן. ביהדות התורה חוששים מהמעצרים שיחזקו את תחושות היעדר ההצלחה שלהם בקרב המצביעים, שכן לא הצליחו להסדיר פטור משירות צבאי לצעירי המגזר.
בש"ס תקפו את המפגינים וטענו כי הם במימון "קפלן", כך לפי הודעת המפלגה. בפלג הירושלמי הגיבו: "לא שמאל ולא קפלן. ציבור יראי השם שמוביל לבדו את המאבק להצלת עולם התורה, עם ארגונים אפקטיביים שדואגים באמת לרווחתם ולהגנתם של בחורי הישיבות אברכי הכוללים הספרדים והאשכנזים - במימון עצמאי וללא חישובים פוליטיים".
שלשום בלילה, המוני חרדים הצליחו למנוע מעצר של שלושה עריקים בבת ים ובדימונה.




