אחרי ההצגה מול פנאתינייקוס בשבוע שעבר, הפועל ת"א נאלצה אתמול לעבוד קשה כדי להמשיך במומנטום האדיר ביורוליג. האדומים ירדו להפסקה בפיגור של 12 נקודות מול וירטוס בולוניה בסופיה, אבל התעוררו במחצית השנייה, הפכו את התוצאה והשיגו ניצחון שלישי ברציפות במפעל, 81:90, בדרך למאזן 2:5.
דן אוטורו שוב היה הסיפור, לטוב ובעיקר לרע. הוא הסתבך בשלוש עבירות כבר במחצית הראשונה ונאלץ לבלות דקות ארוכות על הספסל. ברבע האחרון הסנטר חזר לפרקט, קלע ארבע מתוך שמונה הנקודות שלו, הוסיף חסימה והיה שותף לבריחה. אלא שדווקא כשהחל להשפיע על המשחק, הוא ספג עבירה רביעית ומיד לאחריה גם טכנית.
למזלו של דימיטריס איטודיס יש לו גיבוי שלא נופל מהמקור, בדמות זאק לידיי, שהוכיח פעם נוספת עד כמה הוא משמעותי. אחרי מחצית ראשונה פושרת, שבה הסתפק בארבע נקודות, הפורוורד העלה הילוך וסיים עם 22 נקודות, 10 ריבאונדים וארבעה אסיסטים. כשהפועל חיפשה דרך לצאת מהבור, לידיי לקח אחריות, והוביל את המהפך.
גם אנטוניו בלייקני לא הצליח לתרום הפעם. הגארד נותר ללא נקודות בשבע דקות משחק וסופסל במחצית השנייה, אך איטודיס מצא אצל המחליפים את האנרגיה שהייתה חסרה לקבוצתו. ג'ייקוב טופין אמנם סיים ללא נקודות, אך סיפק שלוש חסימות ושתי חטיפות, לצד דקות משמעותיות בהגנה. אמיר קופי תרם תשע נקודות וחמישה ריבאונדים, וגם טאי אודיאסי סייע עם 13 נקודות.
ירושלים לא עוצרת
הפועל ירושלים עלתה למאזן 0:4 ביורוקאפ, כשמחצה בבלגרד 64:100 את ריגה זלי הלטבית. האדומים של סשה אוברדוביץ' ניצלו את יתרונם האיכותי הברור, פתחו פער משמעותי כבר ברבע השני ולא הותירו ליריבה סיכוי ממשי לחזור. לא מעט שחקנים השתתפו בחגיגה, בראשם קני לופטון שסיים עם 18 נקודות.
בליגת האלופות של פיב"א, בני הרצליה הפסידה לפורטו 86:74 וירדה למאזן 2:0. די-ג'יי ברוטון קלע 24 נקודות. (סתיו איפרגן)
NBA: לברון עושה חיים
ערב הפתיחה של ה-NBA הלך מצוין ללברון ג'יימס, שחיכה לסיום טקס האליפות של הניקס, ואז חגג בעצמו את הבכורה בפילדלפיה עם 100:106 במדיסון סקוור גארדן. טייריס מקסי הוביל עם 28 נקודות, בעוד לברון תרם 14 נקודות, 9 אסיסטים ו-7 ריבאונדים. סן-אנטוניו הפסידה באולמה לאוקלהומה סיטי, 116:104, במשחק בו ויקטור וומבניאמה קלע רק סל שדה אחד אחרי שהחמיץ את 12 הזריקות הראשונות.






