שתף קטע נבחר

אביב הגיע: עוגת פירות לפסח

אחרי ליל הסדר שהעמיס על הבטן אינספור מנות וקינוח מתוק-מתוק, הגיע הזמן להתרענן עם עוגה שחוגגת את הפריחה הנפלאה של האביב. אורן בקר מכין עוגה בחושה עם פירות שפשוט כיף לאכול

Spring! The sweet spring , שר שלמה גרוניך באחד משירה של להקת "קצת אחרת". ואומנם, לחובבי הפירות האביב הוא מתוק מתמיד. נכון, היום את מרבית הפירות ניתן לאתר במשך כל השנה, אבל דבר לא משתווה לטעמו של פרי בשיא עונתו ועם בוא האביב, פירות ההדר החמצמצים מפנים אט-אט את מקומם לטובת מגוון רחב של פירות טריים ובוהקים כמו פפאיה, שזיף, תות עץ, אפרסק, נקטרינה, משמש, שסק ופירות יער.

 

מחפשים עוד מתכונים לפסח? היכנסו לעמוד שלנו בפייסבוק 

 

בעוגה הזו, השילוב בין הבצק החמאתי והרך לבין הפירות החמצמצים הוא טעים ומרענן. זו עוגה כשרה לפסח, שתהיה שידוך נפלא לכוס הקפה שלכם במהלך חול המועד.

 

טיפים:

  • חשוב להקציף את החמאה והסוכר לפרק זמן ממושך, כדי שהמסה תהיה אוורירית ונוחה לעבודה.
  • ניתן להשתמש בעוגה בכל סוג של פרי, טרי או משומר, לפי טעם אישי.
  • לאחר שהעוגה אפויה רצוי למרוח מעל הפירות מעט אלכוהול (למשל רום) מאחר והאלכוהול מונע עובשים מעל הפירות לאורך זמן.
  • בעת הכנת הבצק (שלב א') ניתן להוסיף גרידת תפוז/גרידת לימון, תמצית רום/שקדים להדגשת טעמים.


צבעונית ואביבית לפסח (צילום: דודו אזולאי)

 

עוגה בחושה עם פירות אביביים

המרכיבים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):

לחלק א':

1/4 1 חבילות (250 גרם) חמאה

כ- 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר

1 שקית + 1 כפית (12 גרם) אבקת אפייה

5 ביצים טרופות

1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קמח תפו"א

1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קורנפלור/ קמח מצות

גרידה מלימון 1

1 כפית תמצית וניל

לחלק ב':

2 תפוחי עץ טריים, קלופים ומגולענים חתוכים לרצועות

2 אגסים טריים, קלופים ומגולענים חתוכים לרצועות

3 חצאי אפרסקים משומרים או טריים, חתוכים לקוביות

10 תותים טריים, חתוכים לרבעים

3 כפות סוכר

1 כף קינמון טחון

 

אופן ההכנה:

  1. חלק א'- הבצק: מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר. חשוב להקציף היטב בכדי שהתערובת תהיה אוורירית (ההקצפה תימשך לפחות כ-10 דקות).
  2. מויסיפים את הביצים הטרופות.
  3. מנפים את הקורנפלור, קמח תפו"א ואבקת האפייה ומוסיפים למסה במיקסר, מערבבים במהירות נמוכה עד שמתקבל מרקם אחיד.
  4. מוסיפים את תמצית הווניל וגרידת הלימון ומקציפים במהירות בינונית עוד כ-5 דקות עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי של הבצק.
  5. חלק ב'- הרכבת העוגה: מרפדים את תבנית האפייה בנייר כסף. יוצקים מחצית מכמות הבצק הבחוש ומעליו מסדרים מחצית מכמות הפירות הטריים. בוזקים מעל חצי מכמות הסוכר והקינמון.
  6. על שכבת הפירות יוצקים את החצי הנותר של הבצק הבחוש ומיישרים. 
  7. מסדרים מלמעלה את שארית הפירות הטריים, בוזקים מעל סוכר וקינמון ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-40 דקות.
  8. להקניית מראה "קונדיטורי", מכינים ג'לי שקוף עפ"י הוראות היצרן, מברישים מעט ליצירת זיגוג (גלייזינג, בעגה המקצועית) ומעטרים באבקת סוכר.

 

צילום: דודו אזולאי

 

מה עוד אפינו: 

 

  • אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי" 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגה בחושה עם פירות לפסח
צילום: דודו אזולאי
שף קונדיטור אורן בקר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים