פיצה ברילה
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
260 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
17
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
חופן זיתים קצוצים, תירס, פטריות מוקפצות, בצל מטוגן (אפשר לוותר על תוספת שלא אוהבים)
המצרכים (לתבנית קוגלהוף):
1/2
ק"ג
קמח לחם
1
כף
שטוחה שמרים יבשים
1
כפית
סוכר
300
מ״ל (כוס ורבע)
מים חמימים
2
כפיות
מלח
2
כפות
שמן זית
לתוספות:
1
כוס
רוטב עגבניות
200
גרם
מוצרלה מגוררת
3
שיני שום
כתושות
1
כפית
גדושה אורגנו יבש
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. לשים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים כשעתיים להכפלת הנפח.
  2. מערבבים את רוטב הפיצה עם מוצרלה, זיתים, שום ואורגנו.
  3. כשהבצק תפוח יוצרים ממנו כדורים בכל מיני גדלים. מכניסים את הכדורים לקערת הרוטב ומערבבים. מעבירים את הכדורים לתבנית קוגלהוף משומנת היטב.
  4. מתפיחים עוד 45 דקות עד להכפלת הנפח. אחרי ההתפחה הנוספת שופכים מעל את כל הרוטב שנשאר.
  5. מחממים תנור ל-190 מעלות. אופים במשך 40-45 דקות עד שהבצק אפוי והחלק העליון זהוב ויפה.
  6. מצננים 5 דקות לפחות. משחררים את הלחם מדפנות התבנית בעזרת סכין והופכים לצלחת הגשה.
פורסם לראשונה: 10:26, 12.07.23