צ'יפס חציל

המצרכים (ל-2 מנות): 1 חציל בלאדי גדול 1 כוס קורנלפלור 1 כוס קמח תפוחי אדמה שמן לטיגון מלח
4 צפייה בגלריה
מסעדת מרלוזה
מסעדת מרלוזה
(צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. קוטמים את החציל משני צידיו, קולפים וחוצים לשניים. פורסים לפרוסות בעובי של אצבע, מסדרים את הפרוסות בערימה ופורסים למקלות בעובי של אצבע גם כן.
  2. מעבירים את אצבעות החציל לקופסא, ומכסים במים לחלוטין. מניחים במקרר לפחות ל-4 שעות.
  3. לוקחים קערה ומערבבים בתוכה ביחס של אחד לאחד קמח תפוחי אדמה וקורנפלור.
  4. מחממים את השמן לטיגון, מוציאים חופן אצבעות חציל מנערים קלות ומכניסים לתערובת הקמחים. מצפים היטב, מנערים קלות בלבד ומכניסים לטיגון.
  5. מטגנים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהחציל פריך וזהוב. מוציאים מהטיגון וממליחים. מגישים עם כל מטבל שאוהבים.

מרק גספצ'יו צהוב

המצרכים:
1/2 ק"ג עגבניות שרי צהובות 2 שיני שום קלופות 1 מלפפון קלוף 1/2 בצל סגול בינוני קלוף מיץ מלימון סחוט טרי 1/2 פלפל חריף ירוק 1 כף (15 גר') סוכר לבן מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1/2 כוס (100 גר') שמן חמניות (שוקלים בנפרד)
4 צפייה בגלריה
מסעדת מרלוזה
מסעדת מרלוזה
(צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. מכניסים את כל המרכיבים מלבד השמן לבלנדר וטוחנים היטב במשך כדקה. מוסיפים את השמן תוך כדי שהבלנדר עובד למשך כשתי דקות נוספות.
  2. מוזגים לסיר את הגספצ'יו, "משווים" את הכמות שלו במים ומרתיחים.
  3. מתקנים את התיבול לפי הטעם, מומלץ לטעום כאשר המרק לא רותח.
  4. להגשה: צולים ירקות לפי ההעדפה שלכם כגון כרובית, זוקיני שומר. חותכים את הירקות, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור עד השחמה וריכוך קל.
  5. את הירקות הצלויים מניחים בקערה ומוסיפים לפי העדפתכם אפונת שלג, בצל ירוק, פטרוזיליה, תרד וכו'. מוזגים מעל הכל את המרק הרותח ומזלפים שמן זית מעל.

דאל קטניות

המצרכים (ל-6 סועדים):
שוקלים את כל המרכיבים בקבוצות נפרדות לפי החלוקה שלהם במתכון.
קבוצה 1: חופן עגבניות (50 גר') מיובשות, קצוצות דק 3-4 בצלים לבנים, קצוצים דק 1 קובייה ג'ינג'ר כתוש 1 שן שום כתוש 2 כפות (40 גר') מלח דק 1 יח' שורש כורכום טרי, חצוי 5 גבעולי למון גראס
קבוצה 2: 1 כוכב אניס 2 כפות (75 גר') רסק עגבניות 100 גר' מחית קארי צהובה 1 כף אבקת קארי צהוב 1 כף פפריקה מעושנת 1/2 כוס סוכר לבן
קבוצה 3: 1 פחית (400 גר') עגבניות מרוסקות
קבוצה 4: 2 כפות חומץ יין לבן או חומץ תפוחים 1/2 ליטר מים 1/2 1 (750 גר') כוס שמנת מתוקה או חלב קוקוס
קבוצה 5: 100 גר' עדשים כתומות מושרות 100 גר' עדשים שחורות מבושלות 100 גר' דאל צהוב מבושל 2 עגבניות טריות קצוצות
4 צפייה בגלריה
מסעדת מרלוזה
מסעדת מרלוזה
(צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. משרים את העדשים הכתומות ומבשלים את העדשים השחורות ואת הדאל, מניחים הכל בצד לסוף התהליך.
  2. לוקחים את מרכיבי הקבוצה הראשונה (עגבניות מיובשות, בצלים, ג'ינג'ר, שום, מלח, שורש כורגום וגבעולי למון גראס) ומתחילים לאדות עם שמן בסי על חום בינוני, עד שהירקות מתרככים והבצל שקוף לחלוטין.
  3. מוסיפים את מרכיבי הקבוצה השנייה (כוכב אניס, רסק עגבניות, מחית קארי, אבקת קארי צהוב, פפריקה מעושנת וסוכר) וממשיכים תוך כדי ערבוב והשגחה, שהסיר לא יחרך בתחתית. ממשיכים לעבוד עם המרכיבים עד שהם מתקרמלים ועד שמרגישים שקשה להמשיך ושצריך נוזלים.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוקסות וממשיכים לעבוד תוך כדי ערבוב. מנמיכים לאש קטנה לעוד כחצי שעה תוך כדי השגחה.
  5. מוסיפים את מרכיבי הקבוצה הרביעית (חומץ יין / תפוחים, מים, שמנת מתוקה או חלב קוקוס), מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים למשך כחצי שעה נוספת. מוסיפים את כל שאר המרכיבים (העדשים הכתומות, עדשים שחורות, דאל צהוב ועגבניות קצוצות) לכחצי שעה נוספת על אש קטנה.
  6. להגשה: שמנת חמוצה, כוסברה קצוצה ושמן זית. מומלץ גם להכין ליד אורז לבן פשוט או לנגב עם לחם.
4 צפייה בגלריה
דור אבן מרלוזה
דור אבן מרלוזה
השף דור אבן ממסעדת מרלוזה
( צילום: @peoplephotography)
נפתח לכם התאבון לעוד מתכונים מהצומח? בימי ראשון בערב השף דור אבן ממסעדת הדגים מרלוזה שבשוק הכרמל יבשל תפריט צמחוני וטבעוני ללא דגים מירקות השוק.