אחרי שראינו למה הפרזול במטבח חשוב ,זה הזמן ללמוד על מה להקפיד בנושא הפרזול, על מה דווקא אפשר לוותר ומה עושים באזור הכיור והמדיח. קבלו טיפים שיחסכו לכם גם כסף.
עוד בנושא:
מה עושים בפינות "מתות" במטבח מבחינת פרזול?
בשלב תכנון המטבח צריך לקחת בחשבון גם את השטחים ה'מתים', מיכאל סירוטסקי מנגריית על מסביר: "כבר בשלב העיצוב כדאי להימנע
משטחים מתים במטבח, כי המנגנונים המיועדים לארונות הפינתיים במטבח מאוד יקרים. כיום הנטייה היא לתכנן את המטבח בצורת ר' ולא בצורת ח', כדי שהניצול יהיה מקסימלי".
סירוטסקי הוסיף כי "הפתרון לארונות פינתיים הוא מנגנון מג'יק שיוצא החוצה לגמרי ומונע את הצורך להתכופף אל תוך פינת הארון. הוא מגיע במעין סלסלות פנימיות מאלומיניום". לדבריו, מרבית החברות מייצרות את הפרזולים מחומרים שלא מחלידים. כדאי להשקיע במנגנון איכותי כדי שהוא לא יקרוס. אם המנגנון מתקלקל לא ניתן להחליף אותו וצריך להחליף את הכול, ולכן כדאי להשקיע כבר בפעם הראשונה, כי הזול יעלה ביוקר בסופו של יום".
טריקה שקטה של דלתות הארונות?
סירוטסקי: "אני תמיד ממליץ על טריקה שקטה, מפני שהיא מגנה על דלת המטבח, על הגוף ועל הציר עצמו שלא חוטף מכות. כדאי לבחור במנגנון המורכב משני צירים שאחד מהם ציר רגיל ורק אחד עם טריקה שקטה. הסיבה שאני לא ממליץ על כך ששני הצירים יהיו עם טריקה שקטה, היא שלטווח ארוך זה יכול לגרום לארונות להיסגר בצורה לא תקינה.
ברגע שזמן הטריקה ארוך מדי ופותחים את הדלת לפני שהיא נסגרה עד הסוף זה הורס את המנגנון. בנוסף, כדאי שמנגנון הטריקה יהיה מנגנון מובנה ולא מנגנון חיצוני של טריקה שקטה. המנגנון החיצוני הוא מהדור הישן".
במוקד השירות של המקצוענים מסבירים: "מבחינת עלויות למטבח חדש, המרכיב המשמעותי ביותר הוא דווקא הפרזול ולא סוג העץ או הציפויים, לכן כדאי לחשוב היטב מה ישרת אתכם באופן המיטבי לטווח ארוך ולהתייעץ עם בעל המקצוע, תוך התחשבות ביכולת התקציבית שלכם כמובן. לא תמיד כדאי דווקא את היקר ביותר אם אפשר לבחור מגירה פחות עמוקה או ארון פחות ארוך גם מחיר הפרזול ירד, בנוסף יש לשים לב שהחברה המספקת את מוצרי הפרזול גם נותנת אחריות למספר שנים ולשמור את התעודה".
אזור הכיור ומדיח הכלים
מהו הפרזול המומלץ מתחת לכיור המטבח? סירוטסקי: "מתחת לכיור אני לא ממליץ לשים כלום, מפני שיש שם את הביוב. עדיף שלא יהיה מדף מתחת ושלא תהיה חלוקה. הוא אמורה להיות נוחה ונגישה לאינסטלטור. אני מאוד לא ממליץ להשקיע בפרזול ולמקם עגלות מתחת לאזור הזה. לגבי מדיח הכלים, אני ממליץ שהוא תמיד יהיה ממוקם על-יד הכיור כדי שאורך הצינורות יהיה כמה שיותר קצר. לעתים אנשים מעצבים את המטבח לבד וממקמים את המדיח מאוד רחוק וזה ממש לא פרקטי. אם רוצים לשנות אחר כך את המיקום כי מגלים שזה לא נוח, זה כרוך בעלות גבוהה, וזו הוצאה מיותרת".
להקפיד על מנגנון איכותי בפרזול הארונות העליונים
סירוטסקי: "בחירת הפרזול המתאים לדלתות העליונות של הארונות חשובה בראש ובראשונה מטעמי בטיחות. אם הפרזול נהרס שם הדלת יכולה ליפול על הראש, זו לא דלת תחתונה, אלא סכנה של ממש. כאן לא הייתי חוסך ושם את הפרזול הכי איכותי שיש ומקפיד על חיבורים חזקים ועמידים".
הוא מוסיף כי כדאי לבחור גופים קטנים יחסית ולא לרכוש משטחי עץ גדולים מדי. "כמה שהכנף של הארון גדולה יותר היא מחייבת מנגנון יותר גדול ויקר", הוא הסביר. "לכן, פה כדאי לחסוך לבחור מראש ארונות עם דלתות קטנות יותר ולהשקיע במנגנון המתאים לגודל ממוצע.
ברגע שבוחרים דלתות גדולות עלות המנגנון קופצת ב-500% במחיר, בצורה בכלל לא פרופורציונאלית. לכן, כבר בשלב התכנון צריך לתכנן את המטבח לא רק בראייה עיצובית, אלא גם תוך מחשבה על עלות הפרזול התואמת שתידרש לעיצוב שנבחר. יש דברים שניתן לחסוך בהם ויש דברים שהחיסכון ממש לא משתלם לטווח ארוך".
אבי בן ברוך מנגריית הרצל מוסיף: "ישנן הוצאות מיותרות, שאני חושב שעדיף לחסוך בהן, ולהשקיע יותר בפרזול. דוגמה להוצאה הכי מיותרת היא שאנשים מבקשים פורמייקה איכותית שנהוג לשים אותה בארונות מבחוץ, גם לתוך הארונות. זו פשוט הגזמה. מספיק לשים פורמייקה בסיסית ואת יתרת הכסף להשקיע בפרזול יותר איכותי. הארון ממילא מלא במגירות והפורמייקה נסתרת לגמרי, כך שהיא בהחלט בזבוז כסף שלא נותן שום תמורה".






