3 צפייה בגלריה
 מוקד "קול הבריאות" של פיקוד העורף
 מוקד "קול הבריאות" של פיקוד העורף
מוקד "קול הבריאות" של פיקוד העורף
פרויקטור הקורונה, פרופ' רוני גמזו, עוסק בימים האחרונים בהקמה של מפקדה חדשה שתפעל תחת פיקוד העורף - ובה צפויות להיערך החקירות האפידמיולוגיות, במקביל לחקירות ברשויות המקומיות. על המהלך אמונים גמזו וסגן הרמטכ"ל, אלוף אייל זמיר, ואותו יזם שר הביטחון בני גנץ.
אם חזונו של גמזו להגביר את מעורבות צה"ל בניהול משבר הקורונה, שהוצג ביום שלישי, יקרום עור וגידים - המפקדה צפויה לפעול תוך שלושה שבועות עד חודש.
על פי התוכנית, כ-1,000 חיילי מילואים צפויים לעסוק בחקירות, ובמקביל נבחנת גם האפשרות לשתף אזרחים בעבודת החקירות - אולם טרם הוחלט לגבי הנושא. גם זהות האיש שיעמוד בראש מפקדת הקורונה טרם הוכרעה.
"מדובר על 'מפעל חקירות'", אמר אמש (חמישי) פרופ' גמזו בשיחה עם ynet. "הוא יעבוד בתיאום עם מערך הבדיקות, ובמקביל יפעל לסגירת מעגל הבידודים, כולל במלוניות. מפעלי הבדיקות והחקירות יחוברו לבידודים".
לדבריו, "קרוב לוודאי שחיילי מילואים יקבלו הכשרה מתאימה על ידי צוות רפואי שייתן להם גיבוי ויפקח שכל האלמנטים הרפואיים סגורים".
על פי גמזו, רוב חיילי המילואים יישבו במפקדה ברמלה, וחלקם ברשויות המקומיות. בנוסף, נבחנת האפשרות לעודד באופן יזום אזרחים להשתמש באפליקציה "המגן 2" שהושקה השבוע. "מדובר על אחד הכלים החשובים בקטיעת שרשרת ההדבקה", הסביר גמזו. "עם זאת, לא נחייב אזרחים לעשות שימוש ביישומון".
במקביל, ל-ynet נודע כי על פי חלוקת העבודה בין גמזו לפרופ' חזי לוי, מנכ"ל משרד הבריאות - לוי יהיה אחראי על כל היערכות מערכת הבריאות לחורף. "כרגע אנחנו מכינים את החורף באמצעות חטיבת הרפואה של משרד הבריאות, ויחד עם מנהלי קופות החולים ובתי החולים", אמר אמש לוי.
3 צפייה בגלריה
מסיבת עיתונאים
מסיבת עיתונאים
"עושים מאמצים להשיג חיסונים לשפעת". פרופ' חזי לוי
(צילום: לע"מ)
"אני רוצה לתקוף את הנושא מכמה כיוונים, וקודם כל להכין תרחיש למה אנחנו מוכנים ומצפים. כלומר, האם נהיה כמו אוסטרליה וחצי הכדור הדרומי, שם התחלואה מאוד נמוכה, או כמו מדינות אחרות. המישור השני זה נושא החיסונים. אנחנו עושים מאמצים להשיג חיסונים נגד שפעת בכמות מספקת. כרגע מובטחים שלושה מיליון חיסונים והמטרה היא להגיע לחמישה מיליון חיסונים".
לדבריו של לוי, יהיה תעדוף במתן החיסונים כאשר מבוגרים וחולים בסיכון יהיו בראש סדר העדיפויות. "יהיו שולחנות עגולים של קופות ובתי החולים שינהלו ביחד את ההיערכות לחורף הקרוב", הוסיף.
מוקדם יותר פרסם לוי מכתב ללשכות הבריאות ובו הבהיר כי האחריות המקצועית על מערך החקירות האפידמיולוגיות תישאר בידי משרד הבריאות. "ההובלה המקצועית תישאר בידי אנשי המקצוע בבריאות הציבור, במטה ובלשכות", כתב.
בהמשך הבהיר כי "האחריות המקצועית וההנחיה לקביעת אורך ומטרות התחקורים והורדת מקדם ההדבקה (R) הינה עניין מקצועי ובריאותי, וייקבע על ידי אנשי בריאות הציבור ואפידמיולוגיה בביצוע של הצבא".
פורסם לראשונה: 23:36, 30.07.20