נציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות, השופט בדימוס דוד רוזן, פרסם הבוקר את החלטתו בעניין התלונה שהוגשה נגד המשנה לפרקליט המדינה, עו"ד ליאת בן ארי, בעניין עבירות בנייה לכאורה שביצעה.
הנציב רוזן קבע בהחלטתו כי אין בסמכותו לדון בטענות, כיוון שהמעשים המיוחסים לבן ארי נעשו שלא במסגרת טיפולה בעניין כלשהו כמייצגת המדינה בערכאות. הנציב ציין כי שיקול הדעת בנושא נתון בידי הוועדה המקומית וגופי אכיפת החוק, שטרם קיבלו החלטה באשר להליך הפלילי.
2 צפייה בגלריה
ליאת בן ארי
ליאת בן ארי
המשנה לפרקליט המדינה. עו"ד ליאת בן ארי
(צילום: יאיר שגיא)
בחודש שעבר זומנה עו"ד בן ארי, לצד בעלה, לשימוע בפני התביעה העירונית של עיריית ראש העין, בעקבות חקירת חשד לפיצול בית שבבעלותם. מעיריית ראש העין נמסר אז כי "עו"ד ליאת בן ארי ובן זוגה אביב שוויקי הוזמנו לחקירה שגרתית בחשד לחריגת בנייה בנכס הרשום על שמם בראש העין. מבדיקת הפיקוח העירוני עלה שבני הזוג פיצלו את הדירה שברשותם באמצעות דלת כניסה נפרדת, ללא כל תוספת בנייה".
בתלונה שהוגשה לנציב תלונות הציבור נכתב כי בן ארי ובן זוגה רכשו את הבית במרמה, בניגוד לתקנון עמותת הרכישה שבמסגרתו נרכש הנכס, המחייב שימוש בבית למטרת מגורי בעליו ובני משפחתו בלבד, ובכך הפרו את חוק העמותות וחוק הלבנת הון. עוד נטען בתלונה כי היועץ המשפטי לממשלה וצמרת משרד המשפטים העניקו גיבוי וחסינות לבן ארי מהעמדה לדין בעבירות הפליליות בהן היא חשודה.
בן ארי טענה בתגובה כי יש לדחות את התלונה על הסף כי היא אינה נוגעת לתפקידה כפרקליטה, וכי מתקיים הליך משפטי בעניין. עוד טענה בן ארי כי חריגות הבנייה שנעשו בבית נמצאות ברף הנמוך ביותר, וכי התלונות הן חלק מהתארגנות שמטרתה "לרפות את ידיה" בכל הקשור לתפקידה כראש צוות התביעה במשפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, טען כי כי הסמכות לבחון את הדברים נתונה בידי הוועדה המקומית.
הנציב רוזן: "משרת ציבור מצווה להקפיד ולהיזהר בהליכותיו קלה כבחמורה"
למרות ההחלטה שאין בסמכותו לדון בטענות, הנציב כתב בהחלטתו כי: "לא ניתן שלא לומר בקול רם וברור, כי משרת ציבור, בטח ובטח משרת ציבור המכהן במשרה בכירה, מצווה להקפיד ולהיזהר בהליכותיו קלה כבחמורה, שלא רק בעת עשייתו בתפקידו הציבורי. עיני הציבור נשואות אליו ואל כלל התנהגותו ואופן קיום החוק על ידו, והכל, ובצדק, ללא הנחות ומחילות. לאמור, שלהבת בארזים, אף אם מדובר בשלהבת קטנה ואפילו גץ, עלולה להשתלהב ולהבעיר אחרים, הרואים בעיניהם ועושים כמותם".
2 צפייה בגלריה
תמונת דוד רוזן
תמונת דוד רוזן
קבע כי אין בסמכותו לדון בטענות. השופט דוד רוזן
(צילום: שאול גולן)
עוד כתב הנציב רוזן: "דברים נכוחים אלה יפים, ביתר שאת, בימים אלה, בהם המערכת המשפטית מהווה מטרה לחץ לשונם של המבקשים, על פני הדברים, לערערה ולכרסם במעמדה. מעמדה ועוצמתה של מערכת המשפט הינם בבחינת אבן פינה במדינה מתוקנת המוסדת על שלטון החוק. על משרתי הציבור לנהוג ולילך בזהירות, פן יראו כמי שנאה דורשים ולא נאה מקיימים, ובכך יסייעו, שלא מדעת, לדורשים לכרסם בכוחה של המערכת הנתון לה על פי חוק".
בהמשך לדברים אלה המליץ רוזן ליועץ המשפטי לממשלה לקבוע בהנחיות היועמ"ש כללי התנהגות למשרתי הציבור, שלא במסגרת תפקידם הציבורי.