שתף קטע נבחר

 

מחלות חלל הפה ותרומתן להאצת ההזדקנות

מחקרים שונים הוכיחו שיש קשר בין אורך חיים למחלות חלל הפה שאחראיות על הרס עצמות הלסת, ומחלות חניכיים שנפוצות בעיקר בקרב אנשים שאיבדו את שיניהם. מה עושיםמחקרים שונים הוכיחו שיש קשר בין אורך חיים למחלות חלל הפה שאחראיות על הרס עצמות הלסת, ומחלות חניכיים שנפוצות בעיקר בקרב אנשים שאיבדו את שיניהם. מה עושים

מחלות בחלל הפה מאיצות את ההזדקנות, ובכך מעלות את הגיל הביולוגי בשנים אחדות. נמצא כי מחלות חלל הפה תורמות להיווצרות מחלות במערכת הדם, למחלות ריאה ולעלייה במקרי השבץ. לאנשים שלקו במחלות אלו סיכוי של פי 2.6 למות צעירים, וסיכוי של פי 3 למות ממחלות לב, לעומת אנשים בעלי שיניים וחניכיים בריאים.
עם זאת עדיין לא ברור לנו כיצד מחלות חלל הפה משפיעות על הזדקנות מערכת החיסון. חוקרים מסוימים טוענים כי החיידק שמחולל מחלות בחלל הפה הוא זה שאחראי גם לדלקות במערכת החיסון ולירידה בחוסנה.
החיידק גורם לדלקת, שגורמת לעורקים להתרחב, וכתוצאה מכך לחץ הדם יורד וזה משפיע על הלב.
הדלקת עלולה לגרום גם להצטברות שומנים על דפנות העורקים וחסימתם.
מחקרים אחרים מראים כי מחלות חלל הפה מעלות את רמת כדוריות הדם הלבנות, אות שמערכת החיסון שרויה במצוקה.
מנגנון היווצרות מחלות הלב אינו ברור דיו עדיין, אך אין ספק שאצל אנשים עם מחלות וזיהומים בחלל הפה ניכרת שכיחות גבוהה יותר של מחלות לב וריאה.
כדי לשמור על היגיינת הפה, מומלץ לצחצח את השיניים אחרי כל ארוחה, ללעוס מסטיק נטול סוכר אחרי כל ארוחה, להשתמש באופן קבוע בחוט דנטלי, לערוך בקורת אצל רופא שיניים לפחות פעם – פעמיים בשנה ולהימנע מעישון.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צחצחו אחרי כל ארוחה למניעת חיידקים בחלל הפה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים