שתף קטע נבחר

יצאתי לשיפוצים, תיכף אשוב

בשנים האחרונות מתבצעים בישראל עשרות אלפי ניתוחים פלסטיים – משאיבות-שומן והגדלות חזה ועד ניתוחי לייזר להסרת משקפיים ו"גיהוץ" קמטים. נשים וגברים, צעירים ומבוגרים – כולם רוצים לתקן את האריזה שנתן להם אלוהים, כולל נשים חרדיות. מנתח פלסטי: "אפילו העניים ביותר מוכנים לשלם עבור כירורגיה פלסטית"

אין ספק: טיפולי עיצוב הגוף מחדש והניתוחים הפלסטיים הפכו לפופולריים מאוד בישראל. בשנים האחרונות מתבצעים בארץ מדי שנה עשרות אלפי ניתוחים פלסטיים, שאיבות-שומן, טיפולים להסרת משקפיים, הזרקות ליישור קמטים ושאר טיפולים רפואיים-קוסמטיים, והמספר גדל והולך. בעיתונות הועלתה אפילו השערה, שמחיריהם יוכנסו לסל המוצרים והשירותים שלפיו מחשבת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה את מדד המחירים לצרכן. לפי ההערכות מגלגל הענף הזה כבר כחמישה-שבעה מיליון דולר בשנה.
חלק מהגידול בענף ניתן לייחס להסרת המחסומים הפסיכולוגיים והסטיגמות השליליות שהיו כרוכים בטיפולים כאלה. פעם היתה בושה לעבור ניתוח פלסטי. המנותחת היתה נוסעת לחו"ל לחודש, עד שהסימנים ייעלמו, ואחרי חזרתה היתה מסבירה לכל המתעניין כי השיפור המדהים בהופעתה הוא תוצאה של הקפדת-יתר על שנת הצהריים היומית. היום נשבר הטאבו, והשאלה אינה אם עשית ניתוח פלסטי, אלא איזה ניתוח בדיוק, אצל מי ובכמה.
לא לחינם הדוגמה נכתבת בלשון נקבה. למרות הפתיחות הגוברת והולכת של גברים לטיפוח אישי, הרוב הגדול של המנותחים הם עדיין נשים. להערכת ד"ר יורם וולף, מנתח פלסטי ומוסמך למינהל עסקים, מדובר ב-90-95 אחוז מהפציינטים. לפי רונית רפאל, בעלת רשת מכונים ובית-חולים פרטי לכירורגיה-פלסטית, שיעור הנשים כבר ירד לכ-85 אחוז מהמנותחים.
"היום כבר לא מדברים על ניתוח פלסטי בסודי סודות", אומרת רפאל. "מתייחסים אל ניתוח כזה כאל טיפול שמקנה בריאות פסיכולוגית. לאישה בת 40 כיום צפויות כיום עוד 40 או 50 שנים לחיות, והיא רוצה להיראות בהן טוב".
ד"ר חיים רסנר, מנתח פלסטי ותיק, קובע כי "ישראל לוקחת חלק בתופעה כללית בעולם המערבי, של עלייה מסחררת במספר הניתוחים שמטרתם אינה רפואית אלא קוסמטית בלבד – למרות הסיכונים הכרוכים בהם, כמו בכל ניתוח, ולמרות מחירם היקר".
ד"ר וולף ער לתופעה. בעקבות הביקוש הגואה לסכין של הפלסטיקאי הוא הקים יחד עם שותף חברה לניתוחים פלסטיים-אסתטיים. "הכירורגיה הפלסטית הפכה למוצר צריכה המוני", הוא אומר. "אפילו העניים ביותר מוכנים לשלם בעבורם".
על הפופולריות הגואה של הניתוחים הללו בארץ יעיד גם הנתון הבא: בשנות ה-80 עסקו בניתוחים פלסטיים רק כ-20 רופאים, ואילו כיום רשומים באיגוד המנתחים הפלסטיים כ-120 רופאים – וידיהם מלאות עבודה.במק - ביל, מחירי הניתוחים ירדו פלאים ופתחו את השוק גם לשכבות מעוטות יכולת. אם בתחילת שנות ה-80 עמד מחירו של ניתוח תיקון אף על 4,000 דולר, כיום מחירו הממוצע עומד על כ-2,000 דולר. מחיר ניתוח לשאיבת שומן, שעומד כיום על 8,000-18,000 אלף שקל (תלוי בכמות השומן הנשאב), היה עד לפני עשור גבוה בכ-30 אחוז. מתח הרווחים בענף הצטמצם איפוא בצורה ניכרת, אבל עדיין כדאי מאוד להיות מנתח פלסטי, כפי שמעיד הגידול במספר הרופאים המתמחים בכך.

איזה ניתוח עבר שמעון פרס?

הניתוחים הפלסטיים נחלקים לארבע קבוצות עיקריות. הקבוצה הראשונה היא ניתוחי פנים: מתיחת פנים וצוואר, הרמת גבות ועפעפיים (כמו הניתוח שעבר ח"כ שמעון פרס), הצמדת והקטנת אוזניים, ושיפוצי אף – בעיקר יישור. בקבוצה הגדולה השנייה נמצאים ניתוחי חזה לנשים: הגדלה, הקטנה והרמה. הקבוצה השלישית היא ניתוחים ל"עיצוב צללית הגוף", כפי שמכנה זאת ד"ר וולף: שאיבת שומן מאזורים כמו בטן, ירכיים וזרועות – ומתיחת העור המדולדל. עם הקבוצה הרביעית נמנים ניתוחים קטנים, מיוחדים ומקומיים: הסרת שומות, השתלת שיער, מילוי ו"גיהוץ׃ קמטים וכדומה.
בשנה האחרונה חדר לארץ ניתוח חדש – עיצוב הנרתיק והפות. הצרכניות של הניתוח, המבוצע תוך שיתוף פעולה בין גינקולוג ופלסטיקאי, הן נשים שעברו לידות רבות או ניתוחים גינקולוגיים שעיוותו את צורת הפות או גרמו לצניחתו.
לצד כל אלה יש ניתוחים לשינוי מין, שכוללים שינוי באברי המין עצמם וחורגים מהשיפוץ האסתטי.
את המנותחים ניתן לחלק לשלוש קבוצות גיל עיקריות. בראשונה נמצאים בני ה-16-25. הן בנים והן בנות בגיל הזה מרבים לשפץ את האף, לפעמים כבר בחופשות הלימודים בבית-הספר התיכון. בנות ה-20 כבר מבקשות ניתוחי חזה – בדרך-כלל הגדלת השדיים, אך יש גם כאלה המעוניינות בהקטנתם.
הקבוצה העיקרית השנייה היא של נשים בנות 35-45, "פוסט-הריוניות", כפי שמכנים אותן הפלסטיקאים: בעקבות הלידות הן עוברות ניתוחים לשאיבת שומן, מתיחת בטן והרמת חזה או עיצובו מחדש.
עם הקבוצה השלישית נמנות נשים מעל גיל 50, המעוניינות למחוק את השפעות השמש והגיל. הן עוברות מתיחת פנים, מילוי ויישור קמטים וטיפולי פילינג. גברים בגיל זה עוברים יותר ניתוחים למתיחת צוואר ולעיצוב סנטר ושאיבת שומן.
לאחרונה הולך וגדל באוכלוסיית המשתפצים שיעורן של הנשים החרדיות. רבות מהן מגיעות לניתוח פלסטי עוד בצעירותן, כדי לזכות בשידוך טוב יותר. לפי הפלסטיקאים, החרדיות מגיעות לניתוח מצוידות בפסקי הלכה של גדולי הפוסקים המכשירים את המהלך, שכן "אין אישה נבראה, אלא ליופי". החרדיות המבוגרות יותר, שעברו הריונות רבים, מבקשות בעיקר ניתוחים למתיחת בטן.

מהי הזריקה הכי מבוקשת?

לצד הניתוחים הפלסטיים, פורחים גם טיפולים פולשניים פחות לשיפור המראה החיצוני. ד"ר וולף מכנה אותם "אסתטיקה קלה": הזרקת חומרים ליישור קמטים, פילינג עמוק של העור, הסרת שומות ובליטות מהעור, השתלת שיער וכדומה וכן טיפולים בלייזר להסרת שיער, להלבנת שיניים ולתיקון הראייה – טיפול שבא לידי ביטוי חיצוני בהסרת המשקפיים.
רונית לוינגר מרשת מרפאות "עיניים", המתמחה בניתוחי-לייזר להסרת משקפיים, מעריכה כי בשנים האחרונות עוברים 5,000 עד 8,000 ישראלים ניתוחים כאלה בכל שנה. בין המבקשים להיפטר מן המשקפיים בולטים נערים בני 17, המבקשים לשפר את הראייה ואת הפרופיל הרפואי לפני הגיוס; צעירים אחרי שחרור מהצבא, המבקשים לצאת לטיול התרמילים הגדול בלי משקפיים; ספורטאים, שמבקשים להיפטר מן העול על החוטם; ונשים בנות 40, העייפות מן השימוש הממושך בעדשות מגע. אגב, בשבועות האחרונים יש המבקשים לעבור את הטיפול למטרה מאוד מסוימת – כדי שיוכלו לחבוש את מסיכת הגז במקרה של התקפת טילים על ישראל.
בשנה האחרונה יש ביקוש ענקי הגובל בהיסטריה ל"גיהוץ׃ קמטים באמצעות חומר רעלני הנקרא "בוטוקס", שמבוצע באמצעות הזרקה לשרירים מתחת לעור. המשווקים של החומר בישראל מספרים על גידול של עשרות אחוזים במכירותיו בשנה האחרונה. בארצות-הברית בוצעו בשנת 2001 כ-1.6 מיליון הזרקות "בוטוקס", ובשנת 2002 חל שם גידול משמעותי בשימוש בתרופה הזאת.
לטיפולים הקלים הביקוש בקרב הגברים גדול יותר לעומת הטיפולים העמוקים יותר ומגיע עד לכ-30 אחוז מכלל המטופלים. הטיפולים הפופולריים ביותר בקרב הגברים הם הסרת שיער ממקומות בלתי רצויים (כתפיים, גב, ישבן, חזה, בטן), צביעת קרקפת (לבעלי שיער דליל) והשתלת שיער.

מחירון: יקר להיות יפה

למרות ההוזלה הניכרת בתעריפים, מחירי הניתוחים הפלסטיים והשיפוצים הקוסמטיים עדיין גבוהים, וכרוכים בהוצאה שמכבידה מאוד על השכיר הממוצע. להלן מחירים לדוגמה:
שיפוץ אף – 5,000-24,000 שקל.
הרמת עפעפיים – 9,000-12,000 שקל.
שאיבת שומן – 3,000-18,000 שקל (בהתאם לכמות השאיבה).
מתיחת בטן – כ-20,000 שקל.
מתיחת צוואר – 12,000-18,000 שקל.
עיצוב הנרתיק והפות – 6,000-15,000 שקל.
ניתוח משולב (מתיחת פנים והרמת /עפעפיים מתיחת בטן ושיפוץ /שדיים שאיבת שומן ומתיחת /בטן הגדלת חזה ושאיבת שומן) – עד 40,000 שקל.
ניתוח לייזר להסרת משקפיים – 3,600-7,200 שקל לעין.
הזרקת "בוטוקס" למחיקת קמטים – כ-2,000 שקל לטיפול.
הזרקת סיליקון למילוי קמטים – כ-1,500 שקל לטיפול.
פילינג עמוק – עד 30,000 שקל.
הסרת שיער בלייזר – 1,500-14,000 שקל (תלוי בשטח) לכל איזור בגוף.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביגיל עוזי
"הכירורגיה הפלסטית הפכה למוצר צריכה המוני". המנתח הפלסטי ד"ר יורם וולף
צילום: אביגיל עוזי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים