שתף קטע נבחר

רצים בלי סוף ולא מרזים? הפתרון: שעון עם מד דופק

אם אתם מבצעים פעילות ספורטיבית, מזיעים ומותשים ובכל זאת לא מורידים במשקל - יכול מאוד להיות שאתם לא מסונכרנים עם דופק המטרה שלכם. זה גורם לאימון שלכם להיות לא יעיל. כמה טיפים למיקסום הפעילות הגופנית ובשורה חדשה ומעוצבת מחברת מדי הדופק העולמית - "פולאר"

אתם יוצאים להליכה מהירה בפארק ארבע פעמים בשבוע, ועדיין לא יורדים במשקל? הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בדופק המטרה שלכם. הלב, ככל איבר שרירי אחר בגוף, זקוק לאימון כדי לפעום בנפח פעולה יעיל יותר, ותואם פעילות אירובית. לכל אחד מאיתנו, וזה משתנה מאחד לשני, קיים דופק מטרה, שהוא חישוב הקובע כמה פעימות בדקה צריך לפעום הלב כדי להשיג את המטרה הכנספת מכולן: שריפת קלוריות, חיטוב, או שיפור סיבולת לב ריאה.

 

אימון ללא שעון דופק - יעיל הרבה פחות

 

רוב הציבור אינו נותן את הדעת לאותו חישוב של דופק מטרה. בלעדיו, טוענים מאמני כושר, יעילות האימון עלולה להיות במקרים רבים נמוכה. בחישוב גס ולגמרי לא מחייב, דופק המטרה המקסימלי (100 אחוז) מחושב בהפחתת גיל

המתאמן מ-220 אצל גברים, ומ-226 אצל נשים. כך למשל, דופק המטרה המקסימלי של גבר בן 30 הוא 190 פעימות בדקה, ושל אישה בת 30 יהיה 196 פעימות לדקה. אבל אל תטעו - זה לא הדופק שאתם אמורים לשאוף לו באימון, זהו המקסימום אליו יכול גופכם להגיע. עבור ספורטאי מתחיל, דופק המטרה לאימון הוא נע בין 60 ל-70 אחוז מדופק המטרה המקסימלי. עבור ספורטאי מתקדם, מגיע דופק המטרה לאימון ל-70 עד אפילו 90 אחוז מדופק המטרה המקסימלי שחושב.

 

מהו הדופק הרצוי לשריפת שומנים? הוא נע סביב איזור ה-60-70 אחוז מדופק המטרה המקסימלי. בקצב כזה של פעימות לב, מתחזק שריר הלב, שעה שהוא עובד מול לחץ דם גבוה יותר. בעת אימון שריפת שומנים, מומלץ לבצע 45 עד 60 דקות בדופק המטרה.

 

מהו הדופק הרצוי לשיפור סיבולת לב-ריאה? הוא נמצא בטווח דופק של 75 עד 85 אחוז מדופק המטרה המקסימלי. עם זאת, חשוב שההגעה לדופק המטרה תהיה הדרגתית.

 

ומה אם עוברים את דופק המטרה? מצב זה מסוכן במיוחד לחולי לב או אלה הסובלים מיתר לחץ דם. אלה מקבלים בדרך כלל מרופא המשפחה או רופא הספורט דופק מטרה נמוך מדופק המטרה הרגיל. כשהדופק מטפס מעל לדופק המטרה המומלץ, קיימת סכנה של חוסר באספקת דם ללב, עד לדום לב. לפיכך, תמיד מומלץ להיוועץ ברופא בכל הנוגע לדופק המטרה המתאים לגופכם.

 

"המאמן הדיגיטלי" והמעוצב של "פולאר" - בישראל

 

המספרים והאחוזים מבלבלים אתכם? אתם לא לבד. לשם כך נועדו שעוני מד הדופק, המסייעים להתאים את דופק המטרה של המתאמן, בהסתמך על שלל נתונים אישיים המוזנים אליו, לאימון האפקטיבי ביותר עבורו. מה זה אומר? שלפעמים, כדי להיפטר מקלוריות מיותרות, לא חייבים לרוץ בטירוף על המסילה, ובהחלט אפשר להאט את הקצב לקבלת תוצאות טובות יותר.

 

מדי הדופק השונים קיימים בשוק כבר למעלה מ-10 שנים. החלוצה בשטח, שגם מובילה את ענף מדי הדופק העולמי היא חברת "פולאר", שבימים אלה ממש, משיקה סדרת שעונים חדשה ומעוצבת, הכוללת, נוסף על תצוגת הדופק, גם תוכנית אימון אישית המספקת למתאמן הנחיה בזמן אמת על פי נתוניו האישיים. ה"מאמן האישי" הדיגיטלי של "פולאר", מנחה את המתאמן בזמן הפעילות הספורטיבית וגם אחריה.

 

סדרת שעוני הדופק החדשה הקרוייה Fitness, כוללת את הפונקציה Keeps U Fit, תוכנית אימון אישית חכמה המספקת למתאמן הנחיה בזמן אמת על פי נתוני מאמץ הגוף שלו. בפונקציה זו ניתן להגדיר אם רוצים לשמר, לשפר או

למקסם את הכושר הגופני. על פי בחירה זו מנחה המאמן האישי הדיגיטלי את תדירות האימונים השבועית, משך כל אימון ושריפת האנרגיה הרצויה. השעונים מלווים ברצועה לחזה, המצויידת בחיישן, שמודד את פעימות הלב ומשדר את המידע לשעון.

 

בניגוד לעיצוב המגושם-משהו של שעוני הדופק בעבר, מצטיינת סדרת השעונים החדשה במראה קומפקטי-היי טקי, שמאפשר למתאמן להמשיך ולענוד את השעון על הזרוע, גם מחוץ לשעות הפעילות הספורטיבית. מחיר שעוני הדופק נע בין 340 שקלים ל- 899 שקלים, בהתאם לדגמים השונים בסדרה והפונקציות שכל אחד מהם מציע. את השעונים ניתן להשיג בחנויות הספורט ובחדרי הכושר.


פורסם לראשונה 19/03/2005 20:20

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מד דופק. למקסם את הפעילות הגופנית
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים