שתף קטע נבחר

פיתוח ישראלי: אוהל לבידוד חולים מידבקים, גם בבית

מומחה ישראלי פיתח אוהל נייד המאפשר בידוד של חולים במחלות מידבקות. את האוהל ניתן להקים ולהפעיל תוך 45 דקות, בכל מקום: בבית-החולים, בבית ובמקומות ציבוריים

הנה פתרון למצוקת חדרי הבידוד בבתי-החולים: אוהל נייד שמאפשר בידוד של חולים פותח במרכז הרפואי קפלן ברחובות, בשיתוף חברת "בית אל" מזיכרון-יעקב. מדובר בפיתוח עולמי בתחום של בידוד חולים במחלות מידבקות. יחידת הבידוד הניידת, שנבדקה בניסוי שדה, היא היחידה מסוגה שניתנת להקמה ולהפעלה תוך 45 דקות בלבד, כמעט בכל מקום בבית-החולים ואפילו מחוצה לו.

  

"המערכת היא מבנה שקוף שמאפשר גם תצפית טובה על החולה והקטנה של הקלסטרופוביה של מי שנמצא בתוך החלל", מסביר ד"ר ליאון פולס, סגן מנהל קפלן. "זו מערכת שלמה שנותנת גם מענה לסילוק פסולת מסוכנת שנמצאת בפנים". 

 

תא הבידוד הנייד מונע יציאה של אוויר מזוהם בנגיפים מתוכו ומאפשר לצוות הרפואי לערוך צילומי רנטגן ולטפל בחולה, תוך הבטחת בריאותם של אנשי הצוות והמטופלים האחרים בבית-החולים.

  

הפיתוח החדש מיועד לבודד חולים במחלות זיהומיות המועברות דרך האוויר, כדוגמת שפעת העופות או שחפת וגם אבעבועות שחורות ו-SARS. "מה שנתן תנופה ליוזמה הזו היה התפרצות ה-SARS ב-2003. תוך יממה או שתיים מהתפרצות המחלה בקנדה התמלאו בבתי החולים שם כל חדרי הבידוד ונאלצו לאשפז חולים מידבקים בחדרים", מספר ד"ר פולס.

 

חדר הבידוד הנייד יכול, כאמור, לסייע מאוד במקרה של הידבקות בשפעת העופות, אולם פיתוחו הסתיים עוד לפני שהתקבלו הדיווחים מאירופה על גילויו של הנגיף.

  

לדברי ד"ר פולס, הקמת חדרי בידוד בתת לחץ דורשת תכנון פרטני בשלב של הקמת בתי-החולים ובארץ קיים מחסור גדול מאד בתחום זה. "הומלץ למשרד הבריאות לקבוע תקן לפיו בכל מבנה בית חולים חדש שיוקם יהיו שני חדרי תת לחץ ותשתית דומה תהיה גם בחדרי המיון. עד שתהיה בנייה חדשה, האוהל הזה נותן מענה. העלות של רכישת האוהל זולה פי כמה מאשר בניית תשתיות קבועות בבתי-החולים".

  

המוצר נרכש על ידי משרד הבריאות במסגרת ההיערכות לאומית לטרור ביולוגי ועורר התעניינות רבה בכנסים שנערכו לאחרונה בנושאי טיפול נמרץ וביו-טרור בארץ ובארה"ב.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוהל בידוד. מונע התפרצויות
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים