שתף קטע נבחר

בדרך לחדר הכושר? התוספים שיתנו יותר אנרגיה

כל מי שעוסק בספורט, חובבני או מקצועי, צריך להבין שספורט הוא מעמסה לגוף. תוספי תזונה המותאמים במיוחד למעמסה הזו מסייעים לשמור על הגוף מפניה. איזה תוספים קיימים ומתי מומלץ לקחת אותם? מדריך

לא רק לספורטאים מקצועיים בלבד. אנשים המתאמנים בתחומי ספורט שונים,  גם אם באופן חובבני וגם אם באופן מקצועי, חייבים להקפיד על תזונה נכונה על מנת לאפשר לגוף שלהם להתאמן ולשמור עליו מפגיעה. היות שבדרך כלל אנחנו לא מצליחים לאכול את כל מה שאנחנו זקוקים לו, תוספי תזונה הם פתרון אידאלי.

 

את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד    

 

תוספי תזונה מסייעים לספורטאים, חובבים ומקצוענים כאחד, כאמור, להתאושש מהר יותר מפגיעות אפשריות שכרוכות בעיסוק בספורט, לשפר את הביצועים שלהם ולהחזיר לגוף את האנרגיה הדרושה להם להמשיך ולתפקד גם לאחר סיום האימון.

 

פרופ' נעמה קונסטנטיני, מנהלת המרכז לרפואת ספורט בביה"ח הדסה, מסבירה כי כאבים ופגיעות אצל ספורטאים ואצל העוסקים באימון גופני הן בהחלט תופעה נפוצה. לדבריה, מעבר לטיפול בכאבים כדאי גם לגשת לאימון בספורט באופו הדרגתי. "ישנם 3 כללים שצריך לפעול לפיהם: להתאמן לאט לאט ובהדרגה,  לראות האם אתם מסוגלים לעשות את זה מבחינה פיזית ובכל מקרה לא לוותר על ספורט", היא אומרת.

  

עוד כתבות בריאות בערוץ פארם נט  

אנמיה: לזהות ולמנוע מחסור כבר בגיל צעיר

כאבים אחרי אימון גופני: למה זה קורה ואיך לטפל

מהי התזונה שתעזור לילדים ללמוד טוב יותר?

 

שירלי קטרון, דיאטנית קלינית ורוקחת סופר-פארם, מחלקת את התוספים שהעוסקים בספורט נדרשים להם לשתי קבוצות עיקריות: תוספים לצריכה שוטפת ותוספים לפני אימון. "חשוב להבין שספורט זו מעמסה על הגוף, גם אם זה נעשה באופן נכון ומקצועי. כדאי להקפיד על צריכה שוטפת של תוספים, לפני אימון חזק או תחרות ובמצבים של פציעה, כדי לעזור לגוף לחזור לעצמו".

 

1. תוספים לצריכה שוטפת

קטרון מסבירה כי רצוי מאוד לקחת מולטיויטמין על בסיס קבוע, בשל העובדה שהוא מועשר ומסייע לגוף לפתח עתודות. לא רק זאת, "בשל העובדה שאנחנו לא מצליחים לספק לגופנו את כל אבות המזון שאנחנו זקוקים להם בגלל אורח החיים שלנו, מולטיויטמין הוא פתרון מעולה", היא אומרת.

 

קטרון מוסיפה כי כדאי להוסיף ל"תפריט המניעתי של התוספים", גם מגנזיום בגלל שהוא חשוב מאוד לפעולה של ייצור אנרגיה, פחות עייפות ושחזור מאגרי האנרגיה. בין המוצרים המומלצים לצריכה שוטפת ניתן למצוא: 

 

מולטי-ויטמין המותאם לספורטאים כמו קוואנטום ספורט של לייף, אלפא ספורט של סופהרב, VM2000 של סולגאר.

 

ויטמין סי: לחיזוק המערכת החיסונית. הכמות המומלצת היא 1000 מ"ג ליום. 

  

ויטמין D: לחיזוק השלד ומניעה של שברי מאמץ.  הכמות המומלצת ביום היא בין 400 ל-800 יחידות בינ"ל ליום (1-2 כדורים).

  

אומגה 3: בגלל העובדה שחומצות שומן מסוג אומגה 3 נוגדות דלקת, הן מפחיתות את הסיכוי לפציעות. אם מדובר בכמוסה במינון גבוה מספיקה אחת, אם מדובר במינונים הנמוכים אז 2-3 ליום.

 

כמוסות Q10. מעלים את רמת האנרגיה בתאי הגוף ויעילים גם לחיזוק שריר הלב. הכמות המומלצת היא לפחות 60 מ"ג ליום.

  

מגנזיום. המוצרים למניעת התכווצויות שרירים והחזרת האנרגיה לגוף. בין המוצרים: מגנזיום ספורט של לייף, מגנוקס ספורט של נוה פארמה, סולגאר. הכמות המומלצת  לפחות 400 מ"ג ליום.

 

2. תוספים לפני אימון

קטרון מסבירה כי לפני אימון, כדאי להכין בגוף עתודות אנרגיה זמינות על מנת לבצע את האימון בצורה יעילה יותר. "התוספים הללו מיועדים בעיקר לספורטאים שעסקים בתחום בצורה מקצועית והתוספים מסייעים להם למקסם את האימון". התוספים שיעילים לתקופה הזו הם בין השאר:

 

קוואנטום אירוביק. פורמולה שנותנת אנרגיה ומשפרת יעילות האימון.

 

טבליות של גלוקוזמין (מה שמוכר כמגה גלופלקס) שיכולים לעזור ולמנוע בעיות של שחיקת המפרקים, בעיקר הברכיים.  חשוב לציין כי זה משהו שצריך לקחת באופן קבוע ובכל מקרה צריך להתייעץ עם רופא לפני שמתחילים.

 

מוצרים לבניית מסת שריר כמו למשל, אבקות חלבון. זאת בשל העובדה שהחלבון הוא אבן הבניין של השרירים. ללא חלבון, שרירי הגוף לא גדלים במהלך האימון וקשה מאוד להתמיד באימון בלעדיהם. כמובן שהם גם מתאימים לתקופה של אחרי האימון, מתאים לספורטאים מקצועיים ומפתחי גוף ובכל מקרה, מומלץ להתייעץ עם דיאטן ספורט.

 

קפאין. הקפאין משמש כמעורר, מגביר את זרימת הדם והחמצן ומשפר את יכולת של הגוף לעמוד באימונים. סופר גוארנה של אלכימיסט צמחי מרפא הוא אחד המוצרים המכילים קופאין, הוא מתבסס על פירות של הגוארנה, צמח שהאינדיאנים בדרום אמריקה מייחסים לו תכונות מרפא. הגורם הפעיל העיקרי בצמח הזה הוא הקפאין, הנמצא בו בריכוז כפול מאשר בפולי קפה.

 

דיאט פור לייף במשקה. מכילה ל-קרניטין שמשתתפת בתהליכים של פירוק שומנים בתא.

 

קובי כהן, רוקח סופר-פארם מוסיף כי הפורמולה מכילה שלושה מרכיבים:  

 

1. קונג'אק גלוקומנאן. קונג'אק הוא צמח הגדל במזרח אסיה. מחקרים אודותיו הראו כי הקונג'אק יעיל בהורדת רמות של כולסטרול בדם, הגברת פירוק של פחמימות ושיפור תנועתיות המעי.

  

2. חומצת האמינו, ל-קרניטין, המסייעת כאמור בתהליכים של פירוק שומנים בתא.

  

3. תמר הינדי. תמר הינדי מקל על פעילות המעיים, משלשל עדין ומסייע בתהליך העיכול

 

לאחר האימון, חשוב מאוד להחזיר לגוף את האנרגיה, באמצעות מולטיויטמין ותזונה מתאימה. בכל מקרה, חשוב לאמוד את הנזקים ולטפל בהם אם יש צורך. רופ' קונסטנטיני מוסיפה כי "הטיפול היעיל ביותר הוא הורדה של עומס הפעילות, אם מרגישים שזקוקים למנוחה. מי שעושה אימוני התנגדות, מומלץ שיעשה אותם פעם ביומיים כדי לתת לשריר לנוח. מי שמתאמן אירובי, יכול להמשיך ולהתאמן כל יום".

 



לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איך להתמודד עם המעמסה שהספורט מטיל על הגוף?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים