שתף קטע נבחר

טעים על הבר: סיבוב אוכל תל אביבי

בורקס וקוקטיילים על כסאות גבוהים באווירת ניו יורק, ניוקי אוורירי אצל חיים כהן וגם חגיגה טורקית בבר יווני בפלורנטין. רפי אהרונוביץ' קורע את העיר ויושב במיטב הברים של מסעדות השף. 3 המלצות וגם מתכון פלאי של אורז מוקפץ ששודרג עם כל שאריות השבוע מהמקרר

נער הייתי וגם קצת בגרתי ואני חייב לפרגן על העולם הקולינרי המרשים שהתפתח בשנים האחרונות בעירי, תל אביב, שאין לו אח ורע בעולם (האמינו לי, אני בודק את זה מפעם לפעם).

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

אני יושב על הבר באלבה , שותה קוקטייל מתוחכם ואוכל מנת עצמות מח עם לחם קלוי, טוסט עם דג מעושן ומאפה בורקס וכל זה באווירה ניו-יורקית למהדרין. יושב על הבר במסעדת יפו-תל אביב, שותה קוקטייל סופר מתוחכם, אוכל ניוקי מעולה וקלמרי על רוטב דיונון, וכל זה באווירה סופר ניו-יורקית. ממשיך למסעדת אוזריה (אל דאגה - לא באותו יום). היא אמנם שונה מהשניים הקודמים, ועם זאת יש לה גם מכנה משותף איתם - גם שם טעים ונעים.  

 

יחי עצמות המח והבורקס! מסעדת אלבה (צילום: תום להט)
יחי עצמות המח והבורקס! מסעדת אלבה(צילום: תום להט)

 

לחלק גדול מהדברים המעניינים בתל אביב בפרט ובעולם הקולינריה בכלל הגעתי באמצעות הרשת החברתית. על כך, ובלי לחפור, אני מודה לדור הצעיר, שמשמש גם כתמיכה הטכנית שלי. ילדיי חיברו אותי, המוגבל טכנולוגית, לפייסבוק כבר לפני זמן מה. תחילה ובמשך חודשיים, לא הפסקתי לשאול מה עושים עם זה. "תכתוב מה שבא לך", הייתה התשובה שקיבלתי. אז התחלתי לכתוב מה שבא לי, והתגובה לא איחרה לבוא: "אבא, אתה מה זה חופר".

 

בין החפירות אני גם קורא את שכותבים אחרים וכאמור - מגלה דברים שאליהם לא בטוח שהייתי נחשף אילולא פייסבוק. יום אחד, למשל, קראתי שם שאיילת לטוביץ' משחזרת לערב אחד את הגרסה שלה למאכלי איסטנבול ומתארחת באוזריה שבשכונת פלורנטין בדרום העיר. כמובן שמייד קפצתי על המציאה.

 

על המסעדה שמעתי אחרי הטיול האחרון שלי ליוון . מדובר בסוג של חמארה ים תיכונית עם אווירה ועיצוב מדליקים כשעל האוכל בימים כהרגלם אמונה השפית אביבית פריאל.

 

היוונייה הגדולה. אוזריה (צילום: אורי שביט )
היוונייה הגדולה. אוזריה

 

אל הערב של לטוביץ' הגענו חבורה של 6 אנשים. את המנות בחרנו מהתפריט הטורקי וגם מזה הים תיכוני הקבוע של פריאל. נתחיל בלהיטים: צלחת חמוצים מצוינת עם מלפפונים פריכים, עגבניות חמוצות ושומר, שאחריה זרמו לשולחננו 4 או 5 צלחות מהם, ולמרות זאת לא ידענו די. לצידם הוגשו גם מנת לחם וסלט צזיקי , איקרה וכרובית עם טחינה חמה.  

 

מהתפריט הטורקי בלטה מנה מצוינת של לחי עגל עטופה בבצק פילו שהוגשה לצד אריסה ומטבל יוגורט. הזמנו 3 מנות כאלו ומנה נוספת ומעולה של סרדינים ממולאים ועטופים בעלי גפן שנחו על מצע צזיקי חמצמץ. חיש קל התרוקן השולחן מכל האוכל שהיה עליו.  

 

המלצרית, שהייתה קצת המומה מהמהירות שבה האוכל נעלם, המליצה על עוד מספר מנות לסיבוב השני: קבב בורי על מצע פסטה פריכה שהיה מצוין, קלאמרי ממולא בחציל צלוי טעים ומדויק, כבד עוף נימוח ורביולי סלק מרענן.

 

את הארוחה קינחנו בקרם ברולה אוורירי ועדין עם וניל ושקדים, גלידת פיסטוק וקדאיף מעולה מעשה יד וגלידת יוגורט עם דבש.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

  

השעה התקרבה למועד בו התחייבנו לפנות את השולחן, והמוזיקה שהתגברה לה לאיטה כמו רמזה לנו שהגיע הזמן לפנות את המקום לדור הבא. אספרסו כפול עזר לי להגיע למכונית.  

 

  • אוזריה. מטלון 44 (פלורנטין) תל אביב
  • יפו-תל אביב. יגאל אלון 98 (מגדל אלקטרה), תל אביב
  • אלבה. אבן גבירול 63 (פינת שאול המלך), תל אביב

 

אורז מוקפץ בווק עם עוף ושקדי עגל

זה היה אחד ממתכוני האורז הטעימים ביותר שאכלתי וכמו הרבה דברים טובים בחיים הוא נולד במקרה כשהוצאתי את מה שהיה במקרר ובמזווה והנחתי על השיש. עם תוספת של סלט ירוק הוא יסדר לכם ארוחת צהריים נפלאה שתספיק ל-8 סועדים (!) ואפילו יישארו לכם שאריות לחלק.

 

טיפ: המתכון עובד נפלא גם עם אורז לבן ושאריות עוף מהמרק.

 

המרכיבים:

1 עוף צלוי מפורק מעצמות, פרוס לחתיכות בינוניות

3-4 כוסות אורז מבושל (אני השתמשתי באורז שבושל עם מעט כורכום וקוביות גזר) או אורז לבן

300 גרם אווז מעושן, קצוץ לקוביות

600 גרם שקדי עגל, חתוכים לקוביות של 1.5 ס"מ

2 בצלים גדולים, קצוצים דק

2 שיני שום כתושות

2 גזרים קלופים, קצוצים לקוביות קטנות

1 כפית שטוחה אבקת קארי

פלפל שחור - לפי הטעם

קורט מלח - ממש מעט, האווז מלוח!

1 קופסת שעועית שחורה, מסוננת מנוזלים

6 גבעולי שמיר קצוצים

שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים בווק מעט שמן. מתבלים את השקדים במעט קארי, מלח ופלפל ומטגנים עד לפריכות.
  2. מוצאים מהווק, מניחים בצד ומכסים. מזהיבים את הבצל, מוסיפים את השום ולאחר דקה מוסיפים את הגזר.
  3. מתבלים במעט מלח ופלפל ולאחר מספר דקות מוסיפים את האווז המעושן ומטגנים מספר דקות עד לפריכות. מוסיפים לתערובת את העוף ואחרי מספר דקות מוסיפים גם את האורז המבושל ואת השעועית המסוננת.
  4. מערבבים את התערובת בעדינות מספר דקות, מחזירים את השקדים ומערבבים. מוסיפים את שארית הקרי, משפרים תיבול ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את השמיר הקצוץ, מערבבים, מכבים את האש ומגישים.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')
 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כל טוב בו. אורז מוקפץ
צילום: shutterstock
מומלצים