שתף קטע נבחר

שטיפה אינטימית בסבון מזיקה? 5 מיתוסים

מתי צריך להשתמש בשטיפה אינטימית, באיזה סבון צריך לרחוץ את הנרתיק וכמה סוכר כדאי לאכול - כדי לא לגרום לדלקות בנרתיק. 5 מיתוסים על האזורים הכי אינטימיים והתשובות הנכונות

כל אישה מכירה את הבעיות הללו ובדרך כלל גם מתביישת לשאול. גרד, צריבה ואפילו כאבים באיזורים הכי פרטיים. אז האם בכל תלונה כזו צריך לפנות לרופא, ומהו הטיפול המתאים ביותר? 5 מיתוסים שלכל אחת כדאי לדעת.

 

עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

 

שירלי קטרון, רוקחת סופר-פארם, מסבירה כי חשוב לדעת שרבות מהבעיות נגרמות בגלל שיבוש האיזון הטבעי של הסביבה החיידקית (הפלורה) הווגינלית.

 

עוד כתבות בריאות בערוץ פארם נט

עיניים יבשות: הטיפולים שיקלו על הכאבים

לא רק תרופות: הטיפול היעיל במעי רגיז

סובלים ממיגרנה: הסיבות והטיפולים שיעזרו

 

1. שטיפה אינטימית צריכה להיות ללא סבון

נכון חלקית.

 

סבון ריחני יכול להיות אמנם ממש כיף, אבל עלול לגרום לבעיות בריאותיות. סבונים ריחניים בפרט, עלולים לגרום לחוסר איזון של ה-PH בפלורה של הנרתיק. לכן רצוי להשתמש בתרחיצים המותאמים במיוחד למצב ה- PH הוואגינלי.

 

שינויים בדרגת החומציות או שימוש בסבון רגיל ולא בתחליב רחיצה שאיננו סבון עלולים לשבש את תנאי המחיה של חיידקים מועילים המונעים צמיחתם של חיידקים גורמי מחלה ופטריות.

 

חוסר האיזון גורם לתופעות רבות. ה- PH הופך לחומצי, הוואגינה הופכת לרגישה ולא מוגנת, מה שבהחלט מצריך התייחסות וטיפול.

 

קטרון מסבירה כי ניתן למצוא למצוא תרחיצים ותחליבים עם ה-PH הנכון. בין השאר: מולטי ג'ין פאמי ווש שהוא סבון ללא חומר משמר וללא בושם, שומר על רמת PH מאוזנת, גם לייף פרופשנל, שטיפה אינטימית של penta, של קמילוטרקט, תפוח, דרמור ותכשירים נוספים יכולים לעזור.

 

מתי צריך להשתמש בסבון? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מתי צריך להשתמש בסבון?(צילום: shutterstock)

 

2. צריך להשתמש בשטיפה אינטימית מדי יום

לא נכון.

 

רצוי להשתמש בשטיפה במהלך שש שעות לאחר 6 שעות אחרי קיום יחסי מין, ולא יותר מפעמיים בחודש. שטיפה תכופה יותר יכולה לגרום לבעיות כמו יובש, גרד ואפילו תגובה אלרגית.

 

כדאי לדעת כי תרסיסים וגינאליים הם בעלי השפעות כימיות ניכרות. חלק מהנשים יכולות לפתח אלרגיה גם לגומי של אמצעי מניעה כמו קונדומים, תכשירים קוסמטיים או חומרים דטרגנטים (כמו סבון).  

 

3. תרופות משפיעות על רמת ה-PH  בנרתיק

נכון.

 

שימוש בתרופות שונות, כמו משככי כאבים, אנטיביוטיקה, סטרואידים וגלולות נגד הריון. כל אלו יפגעו באיזון ה - PH, ויחד איתו באיזון הטבעי של הפלורה בואגינה. שימוש בפרוביוטיקה במקביל לתרופות יכול לסיעע לשמור על האיזון בפלורת הנרתיק.

 

4. לחץ רגשי ותזונה לא מאוזנת משפיעים על סביבת הנרתיק

נכון.

 

לחצים רגשיים, מתח, תזונה גרועה רוויה בסוכרים, מלחים, צבעי מאכל ופחמימות משפיעים על סביבת הנרתיק. אחת התופעות היותר שכיחות בשל חוסר איזון היא התפתחות פטריית הקנדידה. 

 

מי שנוטה לסבול מתופעה זו, תעיד על גרד, הפרשות, צריבה ולפעמים גם ריח לא נעים והפרשות מרובות. לרוב הבעיה לא תעבור מעצמה וכדאי לגשת לרופא.

 

5. קנדידה היא סימן להיגיינה גרועה

לא נכון.

 

קנדידזיס הוא הזיהום של הנרתיק בפטרייה מסוג קנדידה. פטריות אלו צומחות במעיים, בפה, בעור וגם בנרתיק. לאישה בריאה יהיו חיידקים ופטריות החיים במערכת מאוזנת. בנסיבות מסוימות הפטריות עלולות להיות אלימות יותר ולחדור את הרקמות ולגרום לזיהום.

 

זיהום זה קורה לעיתים קרובות כשהתאים של קיר הנרתיק מכילים הרבה סוכר. זה קורה בחלק השני של המחזור החודשי, בהריון ובשימוש בגלולות למניעת הריון. נשים סוכרתיות גם חשופות יותר לזיהום של קנדידה.

 

בכל מקרה, אין קשר להיגיינה אלא להתפתחות טבעית של חיידקים שמשגשגים בתנאים מסוימים.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איך התזונה קשורה למצב הנרתיק?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים