שתף קטע נבחר

צפו: מזל"ט ינחית מכשיר החייאה בכל מקום

סטודנט מהולנד פיתח מטוס זעיר ללא טייס שעליו נישא מכשיר ההחייאה דפיברילטור, כך שיוכל להגיע לכל נקודה בשעת חירום - הרבה לפני האמבולנס. באמצעות מצלמה ומיקרופון, יוכל פראמדיק להנחות את ההחייאה מרחוק

פטנט גאוני יאפשר הצלת חיים מיידית בכל מקום: אלק מורמוט, סטודנט לעיצוב באוניברסיטת דלפט שבהולנד, פיתח מטוס זעיר ללא טייס, שעליו נישא מכשיר ההחייאה החשמלי דפיברילטור. המזל"ט יוכל להיות מוזנק לכל מקום ולהגיע לנקודת ההחייאה הרבה לפני הצוותים הרפואיים. 

 

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

עוד על דפיברילטורים:

"מכשיר החייאה בבית הספר היה מציל את בר"

מצילים בכל מקום: הושק מכשיר ההחייאה הקטן בעולם

למה חוק מכשירי החייאה במקומות ציבוריים תקוע?

 

החייאה עם מנוע, מצלמה ומיקרופון

דפיברילטור הוא מכשיר המעביר זרם חשמלי רב עוצמה ללב, באמצעות שתי אלקטרודות המוצמדות לגוף באמצעות מדבקות או כפות מתכת. מטרת השוק החשמלי היא להפסיק את הפעילות החשמלית המופרעת בלב, במטרה שקוצב הלב יחזור לפעולה.

 

הדפיברילטור משמש לטיפול במהלך החייאה, במצבים של הפרעות קצב לב מהירות מסוג "פרפור חדרים", טכיקרדיה חדרית והפרעות נוספות המתאפיינות בפעילות חשמלית סוערת בלב, שאינה מאפשרת התכווצות תקינה של שריר הלב.

 

על גבי המזל"ט החדש מותקנים גם מצלמה, מיקרופון ורמקולים, כך שהפראמדיק יכול להנחות את הנמצא במקום כיצד לחבר את המכשיר ולבצע את ההחייאה הנדרשת בשעת חירום. מנועיו של כלי הטייס הזעיר מתקפלים, כך שהם אינם מפריעים לעבודת הדפיברילטור שתפקידו להזרים שוק חשמלי ללב, ובכך להפסיק את הפרעות הקצב הקטלניות.  

 

הפיתוח מעורר עניין רב באירופה, ועשוי בעתיד להביא לפיתוח דור חדש של מזל"טים המובילים כלים מצילי חיים לאזורי אסון ולשטחי קרב. אלה יוכלו לחלוף מעל פקקי תנועה ולהגיע גם לנקודות שאליהן הגישה קשה זמן רב לפני האמבולנס, ובכך לאפשר הצלת חיים בדקות הקריטיות.

 

בארץ: החוק קיים - הדפיברילטורים לא

בשנת 2007 אישרה הכנסת את חוק הדפיברילטור, הקובע כי המכשיר חייב להימצא בכל מקום ציבורי המכיל מעל 500 איש, ובכלל זה שדות תעופה, תחנות תחבורה ציבורית, רכבות, איצטדיוני ספורט, בתי מלון שבהם יותר מ-100 חדרים, בריכות שחייה, חדרי כושר ומקומות עבודה גדולים. על אף החוק, במרבית המקומות הציבוריים בישראל עדיין לא מוצב דפיברילטור, או שהאנשים במקום אינם יודעים לתפעל אותו.

 

מחלות לב וכלי דם הן מגורמי המוות העיקריים בישראל ובעולם המערבי. על פי האיגוד הקרדיולוגי הישראלי, כ-8,000 איש מתים מדי שנה מדום לב. החייאה באמצעות שוק חשמלי מיידי, עוד לפני דום הלב, היא הדרך היחידה להצילם.

 

השוק חייב להינתן תוך שבע דקות מתחילת אירוע דום הלב, זמן שבו עדיין קיימת פעילות של "פרפור חדרים". הפעלת הדפיברילטור תוך דקה מרגע ההתמוטטות עשויה, על פי הנתונים, להציל חיים ב-90% מהמקרים.

 

הפעלת המכשיר מותנית בהשתתפות בקורס החייאה בסיסי שאורכו כארבעה שבועות, ותדרוך קצר על תפעול הדפיברילטור.

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפראמדיק מנחה מרחוק כיצד לחבר את המכשיר. מזל"ט ההחייאה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים