שתף קטע נבחר

פריצת דרך: מדבקה מודדת רמת סוכר ללא דקירה

המדבקה שנחשבת כפריצת דרך טיפולית, אושרה לשיווק באירופה, מודדת ללא דקירה כל 5 דקות את רמות הסוכר בנוזל הבינתאי שבעור ומשדרת את התוצאות לסמארטפון או לשעון חכם שעל היד. המערכת גם מתריעה בעת קבלת ערכים מסוכנים

בקרוב חולי הסוכרת לא יצטרכו לדקור את עצמם כל כך הרבה פעמים ביום: הרשות האירופית לתרופות אישרה את שיווקה של המדבקה הראשונה בעולם המודדת סוכר ללא דקירה במהלך כל היממה. המתקן משדר את התוצאות לסמארטפון או לשעון חכם ומפעילה אזעקה בקבלת ערכים חריגים.

 

קיראו עוד על סוכרת:

פריצת דרך: חיסון חדש הצליח לרפא סוכרת

בדקו עצמכם: האם אתם עתידים לפתח סוכרת?

בלי דקירות: המצאה ישראלית פורצת דרך לחולי סוכרת

 

הפיתוח החדש הקרוי SugarBEAT כולל מדבקה ובה מחטים מיקרוסקופיות המוצמדות לעור. המחטים דוגמות כל 5 דקות את הנוזל בין תאי העור ומודדת את רמת הסוכר בגוף. בעת הצמדת המדבקה יש צורך לכייל אותה ולהשוות את הערכים המתקבלים, לבדיקת סוכר רגילה בדקירה, כלומר – יש צורך בדקירה אחת באצבע לדגימת סוכר ראשונה.

 

לאחר הכיול הראשוני, מתחילה המדבקה במדידת הגלוקוז בגוף באופן רציף, 24 שעות ביממה, כל 5 דקות. את התוצאות משדרת המדבקה בבלוטות' לסלולרי, או לשעון דיגיטלי. בעת קבלת ערכים חריגים, משדרת האפליקציה אזעקה למשתמש, או לקרובי משפחתו או לשרותי החירום.

 

המתקן החדש אושר השבוע לשיווק על ידי מנהל התרופות האירופי, והוא יצא לשוק במהלך השנה הקרובה. מחירו לצרכן עדיין לא נקבע.

 

בעבר כבר בוצעו נסיונות רבים ליצור מכשיר מדידת סוכר רציף ללא דקירה, אולם נסיונות אלה לא צלחו. המכשיר היחיד הזמין היום הוא משאבת אינסולין אותה יש להחליף כל 3 ימים, המוחדרת באמצעות דקירה לעור הבטן ומודדת את ערכי הסוכר בדם באופן רציף. היא נמצאת בסל הבריאות הישראלי רק לחלק מחולי הסוכרת.

 

 ( )

  

כחצי מיליון איש סובלים מסוכרת

הסוכרת נחשבת למגיפה של המאה העשרים ואחת. מעל 380 מיליון חולי סוכרת חיים בעולם, ומאות מיליונים נוספים נמצאים במצב טרום סוכרת. מרבית החולים לוקים בסוכרת מבוגרים הנובעת מאורח חיים יושבני הכולל צריכת מאכלים עתירי קלוריות שומן ופחמימות, והימנעות מפעילות גופנית.

 

כ-500 אלף חולי סוכרת חיים בישראל, ועל פי ההערכות ישנם עוד כ-300 אלף איש במצב המוגדר "טרום סוכרת", המתבטא ברמות סוכר גבוליות ומעמיד אותם בסיכון מוגבר ללקות בסוכרת מסוג 2 בתוך כמה שנים. סוכרת מבוגרים מופיעה לרוב כאמור בעשור החמישי לחיים והלאה, אולם יותר ויותר ילדים לוקים בסוכרת זו הקשורה להשמנה ולאורח חיים יושבני שבו אוכלים הרבה וזזים פחות.

 

מחלת הסוכרת דורשת שינוי משמעותי באורח החיים: חולה סוכרת דוקר את עצמו לעתים גם 20 פעמים ביממה, ונדרש למדוד את ערכי הסוכר לפני כל ארוחה. כל שינוי בערכי הסוכר עלול לסכן את חייו.

  

סוכרת נחלקת לשני סוגים: סוכרת מסוג 1 הקרויה גם סוכרת נעורים, וסוכרת מסוג 2 הקרויה גם סוכרת מבוגרים. סוכרת נעורים היא מחלה מולדת שבה תוקף הגוף את התאים בלבלב האחראים על ייצור ההורמון אינסולין.

 

האינסולין אחראי על החדרת הסוכר מהדם לתאי הגוף לצורך יצירת אנרגיה. כ-10% מכלל חולי הסוכרת לוקים בסוכרת נעורים, והשאר סובלים מסוכרת סוג 2.

 

סוכרת מבוגרים מופיעה לרוב אחרי גיל 40, עקב רגישות מופחתת של הגוף לאינסולין. במצב זה הלבלב מפריש כמויות הולכות ועולות של ההורמון, עד להידלדלות מוחלטת של מאגרי האינסולין. רבים מהחולים הללו נאלצים להזריק את ההורמון אינסולין מדי יום ביומו.

  

20 דקירות ביום: צפו איך נראה יום בחולה סוכרת

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
למדוד את רמות הסוכר בלי דקירה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים