שתף קטע נבחר

לקראת עונת הסנדלים: כך תשמרו על כפות רגליים בריאות

אחרי חודשים שהרגליים היו סגורות בנעליים וגרביים, הגיע הזמן להוציא אותן לאור. איזה נזקים היו עלולים להיגרם במהלך החורף ואיך מומלץ לשמור עליהן במהלך העונות החמות?

בשיתוף סופר-פארם

 

האביב כבר פה ובעוצמה רבה - והנעליים הסגורות תכף נכנסות להסגר ארוך ומפנות את מקומן לסנדלים ולכפכפים. השאלה היא האם הרגליים שלנו מוכנת לחשיפה?

 

ד״ר אלכס אלטס, מומחה לרפואת עור מסביר כי נעלי חורף אטומות בשילוב עם גרביים סינתטיות גורמות לזיעה מוגברת בכפות הרגליים. בעקבות כך נוצרת בנעל סביבה נטולת חמצן, לחה, חמה וחשוכה - חגיגה אמיתית לפטריות וחיידקים.

 

עוד כתבות במדור פארם נט

 

"הזיהום בהם בא לידי ביטוי בסימנים הכוללים גרד בכפות ובין אצבעות הרגליים, לעתים מלווה בקילופים, הופעת שלפוחיות ובסימני דלקת", הוא אומר. "כמו כן, נפוצה התופעה שבה העור של כף רגל הופך ספוג נוזל בגוון לבנבן או צהוב מלווה ריח דוחה. במעבר לנעליים קייציות (סנדלים, נעלי אצבע וכו') -העור הנגוע בזיהום אינו מתפקד כראוי. הוא מתייבש, מתעבה ונסדק.

 

"לכן, לפני חשיפת כף הרגל לאוויר העולם חשוב לטפל בנזקי החורף ולהכין את כף הרגל לחשיפה בסנדלים. ריכוך של העור על ידי מים חמים, טיפול והסרה של עור יבש, חידוש תאי העור, מריחת קרמים ועיסוי וגם טיפול בציפורני הרגליים".

 

 

 

לקראת הקיץ. ריכוך של העור על ידי מים חמים, טיפול והסרה של עור יבש, חידוש תאי העור (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לקראת הקיץ. ריכוך של העור על ידי מים חמים, טיפול והסרה של עור יבש, חידוש תאי העור(צילום: shutterstock)

 

הטיפול המומלץ

אליעז רז, רוקח סופר-פארם, מסביר: "לעור רגליים יבש כדאי להשתמש בקרמים המבוססים על חומרים פעילים בשם אוריאה וחומצה לקטית. שני רכיבים אלה מרככים את העור, מסירים את העור המיותר ומלחחים אותו.

 

"רצוי שריכוז האוריאה בתכשירים לרגליים יהיה לפחות 10%, שכן רק מעל ריכוז זה מתחילות תכונותיו כמסיר עור קשה ומעובה. ישנם בשוק תכשירים לא מעטים, והבולטים שבינהם הם: יו-לקטין (של ד"ר פישר), פלקסיטול (של אלטמן), דריי (של לייף) ועוד. לעור יבש ומעובה במיוחד ישנם קרמים המבוססים על אוריאה בריכוז של 40-50%, כדוגמת הקרם של חברת SVR.

 

"בכל הקרמים הנ"ל מומלץ להישתמש בהתחלה פעם ביממה (רצוי ונוח לפני השינה), ואחרי כעשרה ימים, כשניכר שיפור במצב, ניתן לרדת לתחזוקה של פעם-פעמיים בשבוע - לפי הצורך".

 

הוא מוסיף ואומר כי במצבים של עור קשה במיוחד, קרם בלבד לא יצליח להתגבר על הבעיה ויש להשתמש גם בעזרים מכניים כמו שייפות (ידניות או חשמליות), או אבן ייעודית.

 

רז מוסיף כי למי שסתם רוצה לרענן את כפות הרגליים אחרי יום עבודה מאומץ, ישנם בשוק קרמים וג'לים המכילים שמן עץ התה, שמן מנטה או אורנים. "תכשירים אלה גם מחטאים מפני פטריות וגם מעניקים תחושת רעננות וקרירות".

 

הוא מוסיף ואומר כי למי שסובל מבעיות חוזרות של פטריה בכפות הרגליים, או סיים טיפול נגד פטריות ורוצה לשמור על המצב, מומלץ להשתמש בטלקים רפואיים או בדיאודורנטים ייעודיים לרגליים.

 

"התכשירים הללו אחראיים על 3 פעולות שונות: מפחיתים את ההזעה, סופגים את הלחות ומחטאים, שכן הם מכילים חומרים אנטי-בקטריאליים ואנטי פטרייתיים. טלקים אלה ניתנים לרכישה בבתי-המרקחת ללא מרשם רופא. דוגמאות לטלקים רפואיים: פונגימון, אונדיציל, טלק טיפולי של לייף פרופשיונל, טלק רפואי של חברת אוריאל.

 

תחזוקה שוטפת

אילנה כסיף מדריכה בכירה בנייל סטודיו מפרטת:

 

1. אבחון נכון - כדי לאבחן את מצב העור והציפורניים ולקבל הנחיות לטיפוח ממישהי מקצועית.

 

2. פטריה בחורף? התמדה גורפת גם בקיץ.

 

3. הגוף שלנו הוא מה שאנחנו אוכלים - שתיית מים כשגרת חיים – לדיוק לפחות 2 ליטרים ביום- תתרום במניעת עור יבש בכל הגוף ובמקומות ייעודים ככף הרגל בפרט.

 

4. קרם לסוג העור הייעודי- לאחר שאובחן סוג העור ומה נטיותיו, ניתן ואף מומלץ להשתמש בסוג הקרם המותאם לבעיות העור ולא קרם גוף רגיל, לדוגמא מטופל הסובל מעור קשה ועבה במיוחד בעקבי רגליו יצטרך קרם ייעודי לכך.

 

5. לגזור ולשייף את הציפורניים ישר. במידה ותצמחנה לתוך העור , הבעיה תהיה מסובכת יותר לפתרון.

 

6. אי החלפת לק באופן תכוף תגרום להצהבה של מיטת הציפורן וכתמים לבנים.

 

7. העור סביב הציפורניים זקוק להתייחסות ולטיפוח כמו שאר כף הרגל- מומלץ לשמן אותו בסרום בדיוק כמו את העור בידיים.

 

8. כף רגל נקייה ויבשה - חשוב לפחות פעם ביום לשטוף את כפות הרגליים, וחשוב מכך לנגב אותן היטב ובפרט בין אצבעות הרגלים במגבת אישית.

 

באתר הוויטמינים של סופר-פארם כבר ביקרתם?  





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מכינים את הרגליים לקיץ
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים