שתף קטע נבחר

"אין סיבה לתורים במערכת הבריאות בישראל"

התורים הארוכים במערכת הבריאות הפכו כבר מזמן למכת מדינה, ולא נדיר לראות המתנה לניתוח אפילו של שנה. עו"ד לאה ופנר, מזכ"לית ההסתדרות הרפואית בישראל, אומרת כי ניתן לפתור את הבעיה אם רוצים. "יש מספיק כסף שפשוט צריך לשים את זה בתוך המערכת"

בשיתוף ההסתדרות הרפואית בישראל 

 

התורים בבתי החולים הציבוריים הוא אחת מהבעיות הקשות מהן סובל הציבור בישראל. לפי נתוני משרד הבריאות ישנם ניתוחים ובדיקות שזמן ההמתנה אליהם עומד על חודשים ארוכים עד לכמעט שנה שלמה.

 

עו"ד לאה ופנר, מזכ"לית ההסתדרות הרפואית בישראל, מסבירה בראיון ל-ynet, למה במרכז התורים קצרים יותר, על פי נתוני מרכז טאוב, מה הקשר למצב הסוציו אקונומי של המטופלים והאם יש פתרון לבעיה הכואבת הזו?

 

 

"לחכות לטיפול רפואי במשך שנה זה לא סביר"

עו"ד ופנר מסבירה: "צריך גם לדעת שרוב בתי החולים היום נסמכים על תרומות. אי אפשר לפתח, אי אפשר להביא ציוד מתקדם, אי אפשר לעשות שום דבר בלי תרומות.

 

"התורמים מעדיפים להיות במרכז ולא ללכת לשום מקום בפריפריה שאף אחד לא יראה את זה ולכן בהיעדר תרומות, מאוד קשה לגייס תרומות לפריפריה, קושי להביא צוות רפואי, קושי למצוא עבודה.

 

"גם המצב הסוציו-אקונומי בפריפריה יותר נמוך ומטבע הדברים כשאתה במצב סוציו אקונומי יותר גבוה אתה יודע יותר טוב להסתדר במערכת.

 

"מדובר בעניין של חיים ומוות. אני חושבת שצריך לקחת בחשבון שכל דבר שאפשר לגלות אותו יותר מוקדם, יותר טוב. בעיקר היום בעידן של רפואה מותאמת אישית, אתה חייב להיות במצב מאוד קצר ובטיפולים ובמעקב כל הזמן".

 

לדבריה, המתנה הזאת היא מיותרת, היא לא צריכה להיות ואין לזה שום סיבה, לא במדינת ישראל. "יש מספיק כסף שפשוט צריך לשים את זה בתוך המערכת. המסר הוא שחוק ביטוח בריאות ממלכתי שנחקק לפני למעלה משני עשורים קבע שהמדינה מחויבת לתת לכולם ולא משנה באיזו שכבה אתה. לחכות שנה לטיפול זה לא סביר. המסר הוא שמה שלא נשקיע היום בסוף נשלם הרבה יותר".

 

 בשיתוף ההסתדרות הרפואית בישראל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כמה זמן צריך להמתין לניתוח?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים