שתף קטע נבחר

"כולם אותו דבר, כאילו ייצרו אותם בפס ייצור"

איה חוני היא נערה מוסלמית בת 16 מיפו. אביה יושב בכלא והיא ניתקה עמו כל קשר. על החיפוש למציאת המקום שלה בעולם היא מספרת ב"מעשה ב-70" - שיתוף פעולה בין ynet מעורבות למרכז הבינתחומי בהרצליה, שחושף סיפורים וקולות של קהילות שקולן לא תמיד נשמע בחברה הישראלית

"כולם כאן חיים בבועה כזאת", מספרת איה חוני בת ה-16 בעיניים בורקות. "כולם אותו דבר, כאילו ייצרו אותם בפסי הייצור האלה, במכונות, הם פשוט כזה...מתחתנים באותו גיל, מתגרשים באותו גיל. אני אף פעם לא הייתי חלק מפס הייצור הזה, אז זה מאוד קשה כשאנשים מנסים למשוך אותי לפס הייצור הזה, שכזה, תהיי כמו כולם, ואני לא רוצה להיות כמו כולם, אני מיוחדת".

 

חרף המסגרות החונקות בהם למדה ולמרות שטענו שהיא "עצלנית ולא חכמה", הוכיחה חוני אחרת. באופן חשוף ושווה לב היא מתארת אורח חיים מיוחד ויצא דופן, במסגרת משפחתה המצומצמת. לאחרונה עברה מבית ספר דתי נוצרי שמסגרתו חנקה אותה, דרך בית ספר מוסלמי, לבית הספר של חלומותיה, בו היא מרגישה שהיא יכולה להביא את כשרונותיה לידי ביטוי.

 

צפו בסיפורה המלא של איה חוני:

 הכתבה מלווה בכתוביות להנגשה לכבדי שמיעה

 

סיפורה של איה הוא חלק מתמונת הפסיפס של החברה הישראלית, שלעיתים אנו שוכחים לראות את החלקים האנושיים בה, במיוחד אלו הפחות מוכרים. מתוך ההכרה הזו, לכבוד שנת העצמאות ה-70 של ישראל, יצאו כ-150 סטודנטים מכל בתי הספר במרכז הבינתחומי הרצליה, לספר את הסיפור הזה.

 

סיפורים קודמים שהוצגו בפרויקט:

בת 13, לבד, באוטובוס עם מחבלים

"היא קראה לי אילנה, ואני רציתי להתנער מעצמי"

"תגידי, למה לא כל החרדים כמוך?"

"בין העמים ה'יהודי' וה'ערבי', אין סכסוך"

"אני מגדלת אותה כ'יהלי' לא כ'תסמונת דאון'"

"מי היה נותן לנו סיכויים ב-48'?"

 

 

במסגרת הפרויקט, שנקרא "מעשה ב-70", הם אספו 70 סיפורים אנושיים, אישיים ומרגשים ב-70 סרטונים קצרים, שצולמו באמצעות הטלפונים הסלולריים של הסטודנטים. המיזם נולד כחלום שדחפו ד"ר עדי קול, דיקנית הסטודנטים והבוגרים, ופרופ' אלון רוזן, מרצה וחוקר בבית ספר אפי ארזי למדעי המחשב, בשיתוף עם מיזם 'דיבור אחר'.

 

מטרת הסרטונים היא לתת במה וקול למגוון רחב של קהילות, אוכלוסיות וזהויות בחברה הישראלית - גם כאלה שבדרך כלל קולן אינו נשמע וסיפורן פחות מוכר. הסרטונים מציגים סיפורים מרגשים ואותנטיים על אזרחים שונים במדינה - יהודים, נוצרים, מוסלמים, מכל חתכי הגיל, המוצא והעדה. המפגש מאפשר לצופים להיחשף לנקודות המבט השונות בחברה הישראלית, להכיר את המרכיבים אותה וליהנות מהפסיפס החברתי המגוון.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים