שתף קטע נבחר

המהפכים וההפתעות: כל התוצאות בערים המרכזיות

חולדאי ניצח בתל אביב, בירושלים הולכים לסיבוב שני בין ליאון לברקוביץ', עינת קליש-רותם כבשה את חיפה - ובחמש ערים נוספות בצפון התחוללו מהפכים. וגם: באילו ערים יתקיים סיבוב שני ואיפה עדיין מחכים להכרעה? במשרד הפנים המערכות קרסו ולא ניתן לראות את התוצאות

 

 

תל אביב נשארה עם הראש, ירושלים תחכה שבועיים כדי לדעת מי ינהיג אותה ובחיפה הייתה אולי הדרמה הגדולה ביותר - מהפך ובחירה ראשונה של אישה להובלת אחת משלוש הערים הגדולות. יום הבחירות המקומיות הבטיח דרמות - וקיים. הנה התוצאות.

 

עוד על הקרב המקומי שהוכרע:

ניפגש ב-13 בנובמבר: אלו הערים שהולכות לסיבוב שני

השר לירושלים אלקין הובס בבירה: "צריך לדעת להפסיד"

אדריכלית עם חגורה שחורה: האישה שכבשה את חיפה

שלום, יונה | מאחורי המהפך בחיפה

ראש העיר הודח אחרי 30 שנה: "התושבים כפויי טובה"

 

חולדאי ואשתו בבוקר לאחר הניצחון (צילום: מוטי קמחי)
חולדאי ואשתו יעל בבוקר לאחר הניצחון(צילום: מוטי קמחי)
 

 

 

 


 

בבירה ירושלים, כמו בערים רבות אחרות, התוצאה הסופית תיקבע רק בעוד שבועיים. משה ליאון, שנתמך על ידי השרים אביגדור ליברמן ואריה דרעי, גרף 33% מהקולות ועלה לסיבוב השני מול עופר ברקוביץ', ראש הסיעה החילונית "התעוררות" שקיבל 29%. השר לענייני ירושלים זאב אלקין (19%) הודח לעומת זאת כבר בסיבוב הראשון ואמר בנאום התבוסה: "צריך לדעת גם להפסיד".

 

המועמד החרדי יוסי דייטש, שצבר 17% מהקולות, הודה גם הוא כי "התוצאות לא מוצלחות" ומתח ביקורת: "אם היום היהדות החרדית הייתה מאוחדת לא היה שום סיכוי לאף אחד אחר". ברקוביץ' קרא לאלקין לחבור אליו, ופנה גם לדייטש "לבחור איתנו דרך חדשה של הבנה וסובלנות בירושלים". ליאון, יריבו ב-13 בנובמבר, אמר כי "התוצאות נהדרות" והודה בין היתר ל"רמי לוי הגדול".

 

 
 
 
משה ליאון חגיגות סיבוב ראשון בחירות רשויות מקומיות ירושלים (צילום: עמית שאבי)
משה ליאון חוגג(צילום: עמית שאבי)
עופר ברקוביץ'  (צילום: יואב דודקביץ)
עופר ברקוביץ'. בסיבוב השני(צילום: יואב דודקביץ)
זאב אלקין (צילום: אלכס קולומויסקי )
זאב אלקין. הובס(צילום: אלכס קולומויסקי )
תוצאות ספירת קולות בחירות מקומיות ראשות עיריית ירושלים ()

בתל אביב קיבל חולדאי 46% מהקולות לעומת 34% לאסף זמיר ו-13% לאסף הראל. בשעת לילה מאוחרת הודה זמיר בהפסד ואמר לפעילים: "אני גאה בכם ובקמפיין הנקי שניהלנו". חולדאי, שחגג עם שמפניה והתחבק עם רעייתו יעל, לא הזכיר במילה אחת את זמיר בנאום הניצחון שלו ואמר: "הוצגה דרמה שלא הייתה. עמדנו ביעדים, מחר נחזור לעבוד".

 

בניגוד לתל אביב, ראש העיר של חיפה לא ירצה לזכור את יום האתמול. ראש העיר חיפה ב-15 השנים האחרונות יונה יהב הובס בקרב מול עינת קליש-רותם, שהפכה לראשת העיר הראשונה באחת מהערים הגדולות. היא קיבלה 55% לעומת 38% בלבד של יהב, שאמר הלילה: "היה לי כבוד גדול להוביל את העיר היפה הזו. חיפה היא מפעל חיי ואני מתפלל שהנהגת העיר החדשה תדע לשמר את מה שהושג פה ב-15 השנים האחרונות". קליש-רותם חגגה עם הפעילים, אבל בתחילת הלילה - ולאחר מדגם שהצביע על ניצחון מוחץ שלה - היא העדיפה לחכות לתוצאות האמת, שהיו דומות מאוד.

 

בערים גדולות רבות ההכרעה תתרחש רק בעוד שבועיים. בראשון לציון , שהלכה לבחירות על רקע פרשת שחיתות, קיבל ראש העיר דב צור 31.8% לעומת 21.7% לרז קינסטליך. קינסטליך קרא לצור, שנעצר בשנה שעברה על שוחד, לפרוש: "אל תגרור את העיר לסיבוב נוסף". ראש עיר אחר שנגרר לסיבוב שני הוא ישראל זינגר מרמת גן, שקיבל 27.4% מהקולות ופיגר אחרי ח"כ לשעבר כרמל שאמה הכהן (28.1%), בעבר שגריר ישראל ל-OECD ולאונסק"ו.

 

תוצאות ספירת קולות בחירות מקומיות ראשות עיריית תל אביב ()

רון חולדאי חגיגות ניצחון בחירות רשויות מקומיות (צילום: מוטי קמחי)
חולדאי והשמפניה(צילום: מוטי קמחי)

רון חולדאי חגיגות ניצחון בחירות רשויות מקומיות ()
עם הרעייה יעל

עינת קליש (צילום: גיל נחושתן)
עינת קליש-רותם, ראשת העיר החדשה של חיפה(צילום: גיל נחושתן)

עינת קליש (צילום: גיל נחושתן)
(צילום: גיל נחושתן)

תוצאות ספירת קולות בחירות מקומיות ראשות עיריית חיפה ()

גם בבת ים הקרב יתחדש ב-13 בנובמבר. יוסי בכר, שבו תמך נתניהו, קיבל 35% והקדים את מועמד הליכוד צביקה ברוט (30%), שיתמודד מולו לסיבוב שני. עוד עיר שתלך לסיבוב שני היא רעננה - חיים ברוידא גרף 32% והקדים את איתן גינזבורג, הגאה המוצהר הראשון המכהן כראש עיר (28%). גם שכנתה כפר סבא תלך שוב לקלפי בעוד שבועיים - רפי סער קיבל 28% ויתמודד מול ניצב לשעבר יוסי סדבון (18%) בסיבוב השני.

 

גם המאבק בשכנה אחרת, הוד השרון, לא הוכרע - אמיר כוכבי קיבל 27% ויתמודד בסיבוב שני מול ח"כית לשעבר יפעת קריב (18%). במעלות יתקיים סיבוב שני בין שלמה בוחבוט לארקדי פומרנץ. בוחבוט, שמכהן 42 שנה ונחשב לראש העיר הוותיק בישראל, קיבל 30% מהקולות ופומרנץ 33%. גם בראש העין יתקיים סיבוב שני לאחר שראש העיר המכהן שלום בן משה קיבל רק 30% ואילו רז שגיא קיבל 21.6%.

 

לא הייתה כנראה עיר שבה התוצאה הייתה יותר ברורה מפתיחת הקמפיין ועד ההליכה לקלפי מאשר באר שבע. רוביק דנילוביץ', אחד מראשי העיר הפופולריים בארץ, קיבל מעט פחות מ-92% תמיכה והביס בפער בלתי נתפש את מתחריו, ממש כמו בבחירות הקודמות. דנילוביץ' גבר בקלות על המתמודדים: משה ינאי ואפרים (פימה) פיינבלום. מפלגתו "דרך חדשה" הגדילה את כוחה במועצת העיר וזכתה ב-16 מתוך 27 המושבים במועצה. בבחירות הקודמות זכו ל-14 מושבים. בנתיבות ניצח ראש העיר המכהן יחיאל זוהר עם 63% מהקולות לעומת משה פרץ שקיבל 37% ובשדרות זכה אלון דוידי בקדנציה נוספת, לאחר שניצח בפער משמעותי את יריבו אמיר פינטו.

 

בערים אחרות בדרום הקרב היה צמוד בהרבה. באשדוד יחיאל לסרי ניצח עם 41%, מעט מעל הרף הנדרש לניצחון בסיבוב הראשון. באשקלון המאבק אפילו יותר מותח - תומר גלאם (40.31%) מוביל בפער זעום על ראש העיר איתמר שמעוני (39.84%) שנאשם בקבלת שוחד. קולות החיילים יכריעו.

 

 

 
 
רמי גרינברג  (צילום: תומריקו)
רמי גרינברג, ראש העיר החדש של פתח תקווה(צילום: תומריקו)

מטה ז'קי לוי  חגיגות ניצחון (צילום: רועי רובינשטיין)
חגיגות ניצחון במטה ז'קי לוי בבית שאן(צילום: רועי רובינשטיין)

מרים פיירברג  (צילום: יאיר שגיא)
מרים פיירברג. ממשיכה כראש העיר נתניה(צילום: יאיר שגיא)

הצפון הפך לארץ המהפכים. הגדול שבהם היה בנהריה - ז'קי סבג, המכהן בראשות העיר זה כמעט 30 שנה, קיבל רק 23% מהקולות ותועד לאחר ספירת הקולות כשהוא אומר: "אחרי 30 שנה הגעתי למסקנה שרוב תושבי נהריה הם כפויי טובה". אל"מ במיל' רונן מרלי ניצח אותו עם 62% מהקולות. משפחת לוי חזרה לשלוט בבית שאן , לאחר שז'קי לוי (63%) ניצח את רפי בן שיטרית (36%), שגבר עליו לפני חמש שנים בפער של 97 קולות. "אמרתי שהאהבה תנצח ואמרתי שישמיצו", אמר לוי.

 

מהפכים נוספים אירעו בנשר, שם קיבל ראש העיר אבי בינמו 8% בלבד לעומת 63% לרועי לוי; בעפולה - ראש העיר לשעבר אבי אלקבץ (48%) גבר על ראש העיר המכהן יצחק מירון (45%); בטבריה - רון קובי נבחר לראש העיר החדש עם 45% מהקולות, לעומת 22% לראש העיר היוצא יוסי בן דוד; ובצפת - ראש העיר אילן שוחט זכה רק ל-21.1% מכלל הקולות והפסיד בבחירות. שוקי אוחנה ונחמן גלבך, שזכו ל36% ו-26.8% בהתאמה, עלו לסיבוב השני.

 

דרמה בקצרין: ההפרש בין המתמודדים 46 קולות ויש כ-250 חיילים שקולותיהם טרם נספרו. בשלב זה מוביל ראש המועצה דימה אפרצב ואחריו ויקי בדריאן, שהייתה דוברת המועצה. בטירת כרמל יתקיים סיבוב שני בין ראש העיר המכהן אריה טל (34%) לבין כפיר עובדיה (24%). גם בקריית שמונה יתקיים סיבוב שני בין אביחי שטרן לראש העיר ניסים מלכה. בכפר ורדים יתקיים סיבוב שני בין עופר כהן לאייל שמואלי. ראש העיר מגדל העמק אלי ברדה גבר על יריבו היחיד יעקב בן חיים, בפרדס חנה-כרכור יתקיים סיבוב שני בין ראש המועצה אלדד בר כוכבא להגר פרי-יגור.

 

פרט לחיפה, העיר הגדולה ביותר שבה נרשם מהפך היא פתח תקווה , שם ניצח רמי גרינברג את ראש העיר המכהן איציק ברוורמן. גרינברג מסר עם היוודע התוצאות: "עשינו מהפך בפתח תקווה. עברנו מסע ארוך ומאתגר, אבל ידענו להתגבר על הכול".

 

 

 

לעומת זאת, ראשי ערים אחרים המשיכו לקדנציה נוספת: ראש העיר נתניה מרים פיירברג-איכר, שהתמודדה עם עננת פרשת השוחד, קיבלה 48.2% מהקולות וגברה על ח"כ לשעבר יוני שטבון (26.7%). בהרצליה קיבל ראש העיר משה פדלון חצי מהקולות וניצח את יריבתו העיקרית מאיה כץ. ברמלה ניצח מיכאל וידל (61%), בחולון נבחר מוטי ששון ברוב דחוק יותר 41.3% ובערד ניצח ראש העיר ניסן בן חמו לאחר קרב צמוד מול יריבו מהליכוד משה אדרי (שערך הסכם לקבלת תמיכת החרדים, דבר שהוביל לאחוזי הצבעה גבוהים אצל החילונים).

 

במודיעין ניצח ראש העיר המכהן חיים ביבס עם 90.6% מקולות הבוחרים, לעומת 9.4% לפתק הירוק. באור יהודה תמשיך ליאת שוחט לקדנציה נוספת לאחר שניצחה עם 51 אחוזים מהקולות לעומת 40 אחוזים לעוזי אהרון. בקריית אונו ניצח ישראל גל עם 55% מהקולות. במועצה המקומית גני תקווה תמשיך ליזי דלריצ'ה לכהונה נוספת לאחר שקיבלה 64% מהקולות. במודיעין עילית ניצח בקלות יעקב גוטרמן ונבחר לקדנציה חמישית, באלעד ניצח ראש העיר ישראל פרוש, לאחר שהמועמד של ש"ס ודגל התורה יצחק פינדרוס נפסל.

 

באילת יתקיים סיבוב שני בין ראש העיר הוותיק מאיר יצחק הלוי לבין דובי כהן. בכרמיאל משה קוניבסקי ירש את כסאו של עדי אלדר שכיהן במשך 30 שנה כראש העיר. קוניבסקי זכה ב-43% לעומת 24% לרותם ינאי.

 

ראש העיר הבא של נס ציונה יהיה שמואל בוקסר, שעלה לכותרות לאחר שנחשפו תמונות שלו צד במסע באפריקה. בבני ברק נבחר ברוב גדול (82%) אברהם רובינשטיין, נציג הרשימה המרכזית התורתית. בחדרה צביקה גנדלמן עבר במעט את רף 40 האחוזים ונבחר לקדנציה נוספת. ביבנה ניצח ראש העיר הוותיק צבי גוב-ארי עם 58.34% מהקולות לעומת 20.35% לשר לשעבר מאיר שטרית. ברחובות התמודד רק רחמים מלול לראשות העיר וקיבל 63.05% מהקולות. 36.95% הצביעו בפתק ירוק (ריק).

 

בבית שמש נרשם בתחילה יתרון קטן לראש העיר משה אבוטבול על פני עליזה בלוך, אבל קולות החיילים הובילו למהפך ולניצחונה של בלוך - אולי בהפתעה הגדולה ביותר של הבחירות. בירוחם ניצחה טל אוחנה את נילי אהרון, שזכתה לתמיכתו של ראש הממשלה נתניהו.

 

ראש העיר יאיר רביבו הביס את מתחריו בלוד. באור עקיבא ניצח ככל הנראה ראש העיר יעקב אדרי עם 41% מהקולות, מעט יותר מיריבו, ראש העיר לשעבר שמחה יוסיפוב. בגבעת שמואל נבחר יוסי ברודני לקדנציה נוספת. ראש מועצת זכרון יעקב זיו דשא ניצח את קודמו אלי אבוטבול וגם ביקנעם עילית השיג סימון אלפסי עוד קדנציה. סרג' איזידור קורשיא ניצח בבחירות בכפר שמריהו.  

 

כמו בנתיבות, גם בבחירות בדימונה ואופקים ניצחו ראשי הערים המכהנים, כולם מטעם הליכוד. בני ביטון ניצח בדימונה אך בפער קטן מול היריב שלו ניסים פרץ. באופקים ניצח ראש העיר איציק דנינו. גם ראש המועצה המקומית מצפה רמון רוני מרום שמר על כיסאו וכך גם ראש המועצה האזורית ערבה תיכונה אייל בלום. ביישובים מיתר ולהבים הולכים לסיבוב שני. למועצה האזורית בני שמעון יש ראש חדש: ניר זמיר, שניצח לאחר שראשת המועצה המכהנת סיגל מורן החליטה שלא להתמודד לקדנציה שלישית.

 

בקריות לא השתנתה זהות ראש העיר: במוצקין ניצח חיים צורי עם 60% מהקולות, יעקב פרץ ניצח בקריית אתא, דוד אבן צור ניצח בקלות בקריית ים ונגד חיים דוקורסקי לא התמודד בקריית ביאליק אף מועמד. הפתעות לא נרשמו גם בקריית גת (ראש העיר אבירם דהרי ניצח), בקריית מלאכי (ראש העיר אלי זוהר נבחר שוב) ובקריית עקרון, שם ניצח ראש המועצה חובב צברי.

 

גם במגזר הערבי היו תוצאות מעניינות. יו"ר בני סכנין לשעבר מאזן גנאים הפסיד ליריבו ד"ר ספות אבו ריא ואיבד את ראשות העיר סכנין. בנצרת עלי סלאם גבר על וליד עפיפי ונבחר לקדנציה שנייה. ברהט נבחר ראש העיר לשעבר פאיז אבו סהיבאן מהתנועה האיסלאמית, לאחר שהביס את ראש העיר בעשור האחרון טלאל אלקירנאוי (השניים התמודדו זה מול זה זה בפעם השלישית ברציפת). 

 

בכפר קאסם זכה עו"ד עאדל בדיר לקדנצייה שנייה לאחר שניצח את מתחרהו אשרף עיסא, בטירה ניצח עו"ד מאמון עבד אל-חי ונבחר לקדנציה שלישית ובאום אל פחם יתקיים סיבוב שני בין חאלד חמדאן לסמיר מחאמיד. ברהט זכה פאיז אבו סהיבן שהתמודד מול ראש העיר המכהן שהפסיד מולו בבחירות הקודמות. בדליית אל כרמל ניצח ראש המועצה רפיק חלבי ובג'וליס יתקיים סיבוב שני, שבו ישתתף בוודאות ויסאם נבואני.

 

הנה כמה מהתוצאות במועצות האזוריות והמקומיות: אופיר ליבשטיין ניצח בשער הנגב, גדי ירקוני באשכול וגיורא זלץ בגליל עליון. ראש מועצת תמר דב ליטבינוף, שהגיע לאחרונה להסדר טיעון עם הפרקליטות עם כתב האישום שהוגש נגדו, ימשיך לקדנציה רביעית לאחר שניצח עם 56% מהקולות. בבית אל ניצח ראש המועצה המכהן שי אלון, במועצה האזורית גלבוע ניצח ראש המועצה המכהן עובד נור ובעמק הירדן ניצח עידן גרינבאום עם יותר מ-83% מהקולות. בקריית טבעון יתקיים סיבוב שני בין רות קלנר-עקרון לעידו גרינבלום. במועצה האזורית עמק יזרעאל ימשיך אייל בצר ובמטולה ימשיך דוד אזולאי. במטה אשר ניצח משה דוידוביץ. בבחירות במועצה האזורית מגידו ניצח איציק חולבסקי עם 73% מקולות המצביעים. יריבו שחם מיטלר קיבל 23% מהקולות.

 

ואלו כמה מהתוצאות ברחבי יהודה ושומרון: במטה בנימין ניצח סגן ראש המועצה ישראל גנץ עם 52% את שילה אדלר עם 47%. במועצה האזורית שומרון ניצח יוסי דגן עם 81% וימשיך לקדנציה נוספת. מהפך בקריית ארבע: אליהו ליבמן ניצח עם 53% והדיח את ראש המועצה מלאכי לוינגר עם 39%. באפרת ניצח שוב עודד רביבי. יוחאי דמרי ממשיך לקדנציה שנייה בהר חברון לאחר שקיבל 66% מהקולות לעומת 34% לשוש אדר. בגוש עציון יתקיים סיבוב שני בין שלמה נאמן לבין משה סוויל. ראש מועצת אורנית שלומי לנגר הובס בקרב מול ניר ברטל, שזכה בפי 2 יותר קולות ממנו. באריאל ראש העיר אלי שבירו קיבל מעט יותר מ-40% וניצח בסיבוב הראשון.

 

לילה של תקלות טכנולוגיות

במשרד הפנים הבטיחו לפרסם את התוצאות בזמן אמת במפה אינטראקטיבית, אך בפועל לא ניתן היה לקבל את התוצאות אפילו בדרכים פשוטות יותר. בשל תקלה, המפה לא הייתה זמינה במשך רוב שעות ספירת הקולות וגם כשהייתה זמינה לא היה ניתן להבין כמה אחוזים מקולות הבוחרים נספרו. הבוקר השבית משרד הפנים את מערכת נתוני ההצבעה. במשך לילה שלם לא התעדכנו הנתונים בערים רבות.

 

ומה אומרים במשרד הפנים על הביזיון הטכנולוגי? "משרד הפנים הוביל הלילה מערכת בחירות מהמורכבות, וללא ספק הגדולה ביותר שהתקיימה בישראל, וזאת באופן מופתי ובהצלחה יתירה שהביאה לעליה באחוז ההצבעה. לצורך כך פיתח המשרד מערכת אפליקטיבית, נד"ב, שמטרתה העברת נתונים מהקלפיות בזמן אמת, ומערכת נוספת אנטרנטית, GIS, שתפקידה היה סיוע נוסף בהנגשת נתונים לציבור באופן גרפי. בשלב מסוים הוחלפה הgis בחלופות נתונים שהוכנו מראש. על פי תכנית מוסדרת ממשיך המשרד לנהל את הבחירות עד לסיומן המוצלח".

 

מנכ"ל המשרד מרדכי כהן: "מערכת הבחירות בוצעה באופן מרשים ומקצועי מעורר גאווה. המשרד ימשיך לשכלל ולפתח את תהליך הבחירות למען חיזוק הדמוקרטיה המקומית".

 

בהכנת הכתבה השתתפו אמיר אלון, ירון דרוקמן, אחיה ראב"ד, מורן אזולאי, ענבר טויזר, איתי בלומנטל, שחר חי, ישי פורת, קובי נחשוני, אלישע בן קימון, חסן שעלאן ומאיר אוחיון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
חולדאי והשמפניה
צילום: מוטי קמחי
מומלצים