57% מהיהודים בארה"ב מכירים מישהו שאושפז או נפטר בעקבות הקורונה, וזאת לעומת 39% מהאוכלוסייה האמריקאית הכללית שענו בחיוב על השאלה. כך עולה ממחקר מיוחד בנושא הקורונה וההשפעתה על היהודים בארה"ב. ממצאים ראשונים של המחקר הוצגו בפאנל מיוחד במהלך ה-GA, הועידה השנתית של הפדרציות היהודיות של צפון-אמריקה.
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
על פי מכון המחקר האמריקאי PEW, הנתונים מעידים כי ליהודים היה סיכוי גדול יותר לחלות בקורונה מאשר הקהילה האמריקאית הכללית. עוד נחשף כי 15% מהיהודים נעזרו בקבלת מזון מארגוני צדקה וסיוע.
בקרב היהודים הצהירו 16% כי ככל הידוע להם הם נדבקו בנגיף הקורונה בחודשים האחרונים, אך הם לא אובחנו בצורה רשמית (מול 13% באוכלוסייה האמריקאית הכללית). 3% הצהירו שנבדקו והם יצאו חיוביים - בדומה ל-2% מהאוכלוסייה האמריקאית הכללית.

היהודים במצב כלכלי טוב יותר

בבדיקות הנוגדנים שנערכו, עולה כי ליהודים היה סיכוי גבוה יותר להידבק בקורונה. 10% מהיהודים סיפרו שנבדקו, ולהם נוגדנים של קורונה – כלומר המשמעות היא שהם נדבקו בעבר בקורונה. מאידך גיסא, באוכלוסייה הכללית הצהירו רק 2% שהם יצאו חיוביים בבדיקת הנוגדנים.
בתחומים נוספים, הקהילה היהודית-אמריקאית דומה מאוד לחברה האמריקאית שבתוכה היא חיה: 43% ממשקי הבית היהודיים ו-42% ממשקי הבית מהאמריקאים נפגעו מהנגיף מבחינה כלכלית על ידי פיטורין או קיצוץ בשכר.
מנגד עולה במחקר כי היהודים נמצאים במצב טוב יותר מאשר שאר האמריקאים: 25% מהאמריקאים התקשו לשלם את החשבונות, מול 9% בלבד מהיהודים-אמריקאים. 16% מכלל האמריקאים התקשו לשלם את המשכנתא, לעומת 6% בלבד מהיהודים.

נעזרו בממשל בדמי אבטלה

בתחום התעסוקה, היהודים דווקא נעזרו יותר בממשל האמריקאי בקבלת דמי אבטלה: 21% מהיהודים קיבלו אבטלה מול 15% בלבד מהציבור הכללי. המחקר, "חוויות יהודיות במהלך נגיף הקורונה", נערך על ידי אלן קופרמן האחראי על חקר נושאי דת במכון, עם החוקרת הבכירה בקה א. אלפר. הוא נערך בקרב 13,200 מבוגרים בארה"ב במהלך חודש אוגוסט 2020, וכלל גם 248 ראיונות אישיים עם אמריקאים שהצהירו שדתם היא "יהדות".
ה-GA (האסיפה הכללית של הפדרציות היהודיות) הוא מהאירועים היהודיים הבולטים, שאף מתקיים בישראל אחת לחמש שנים. השנה, עקב מגפת הקורונה, מתקיימת האסיפה באופן מקוון, ולראשונה משתתפים מרחבי העולם יכולים להירשם ולהשתתף.
בין הנושאים הנדונים: החיים היהודיים תחת משבר הקורונה, תחזיות לשנה הקרובה, ההסתגלות של המוסדות היהודיים לשגרה החדשה, הדרכים לחיזוק הקשרים בין הקהילות, תמיכה בחברי הקהילה בימי קורונה ועוד.