הבשורה על השקת סדרה 11 של שואבי האבק של דייסון התקבלה בהתרגשות מסוימת: לראשונה השכילה החברה לגשת לפתרון אחת המצוקות הכואבות ביותר בשימוש בשואב - הסוללה. משתמשים ותיקים כבר מכירים את הבעיה - בין אם מדובר בזמן סוללה שלעיתים קרובות מחייב טעינה נוספת בעת השימוש (תלוי בגודל הבית, כמובן), אבל חשוב מזה - בהחלפת סוללה תקולה, פעולה שחייבה עד כה מעבדת שירות או טכנאי עד הבית. בדייסון הפנימו, והשיקה את הסדרה החדשה כשהיא כוללת ארבעה דגמים שנבדלים זה מזה בעיקר בסוגי המברשות והאבזור הנוסף, ומגיעים כולם עם סוללה נשלפת.
3 צפייה בגלריה
דייסון V11 אקסטרה
דייסון V11 אקסטרה
דייסון V11 אבסולוט אקסטרה גולד
(צילום: Dyson)
קיבלנו לידינו לסקירה את דגם V11 אבסולוט אקסטרה גולד, שדומה מבחינת המפרט הטכני לדגמי ה-V10: הוא פועל בטכנולוגיית 14 ציקלונים עם מנוע במהירות של עד 125 אלף סל"ד; מערכת סינון שמתמודדת עם חלקיקים עד גודל של 0.3 מיקרון; סוללת שבעה תאים ניקל-קובלט אלומיניום; שלושה מצבי פעולה עיקריים; והבטחה לזמן פעולה של עד 60 דקות במצב החסכוני וללא שימוש באביזרים ממונעים. כל אלה ממשיכים להתקיים בסדרת V11 החדשה של דייסון.
השדרוג מהסדרה הקודמת ממוקד אם כך קודם כל בעובדה שהסוללה נשלפת, מה שמאפשר, בתוספת מחיר של 590 שקלים, לרכוש סוללה נוספת ולהחליף ביניהן בשימוש, או לדלג על שלב המעבדה ברגע שהסוללה שלכם נשחקת ופשוט לרכוש אחת חדשה. בנוסף, תהנו בדגמי ה-V11 החדשים ממסך דיגיטלי חכם שמראה בדיוק מה מצב הסוללה ומעריך את זמן השימוש שנותר, אבל גם מלווה אתכם בהדרכה נדרשת, למשל במקרה של אטימה בלתי מספקת של מכסה הפילטר. ויש הבדל משמעותי נוסף - המשקל, אבל נגיע לזה.
3 צפייה בגלריה
דייסון V11 אקסטרה
דייסון V11 אקסטרה
לא לשכוח לייבש את הפילטר
(צילום: Dyson)
דגם האבסולוט אקסטרה גולד מגיע מאובזר להפליא: בקופסה תוכלו למצוא מברשת חובטת חכמה Torque בעלת חיישן דינמי למצבי פעולה שונים; מברשת "פלאפי" לניקוי פרקטים; מברשת מיני חובטת; מברשת בוץ; מברשת רכה; ואביזרים לניקוי מסילות ולניקוי כללי. בנוסף תמצאו סוללה ומטען, וכן תחנת עגינה ניידת או קבועה לקיר. נפח המיכל הוא 0.76 ליטר, ועוצמת היניקה מגיעה עד 185WA.
הדבר הראשון שניכר במעבר מדגמי V10 לדגם החדש הוא עוצמת השאיבה והיניקה. זה קשור גם באחיזה והמבנה של המברשת המרכזית וגם בדינמיות שבמעברים בין משטחים שונים. האבסולוט אקסטרה גולד עושה עבודה מצוינת ומתמודד בהצלחה גם כשמחוברים אליו אביזרים פחות מתוחכמים מהמברשת המרכזית. הצג הדיגיטלי עוזר לתכנן בצורה טובה יותר את משך זמן הפעילות עם עוצמת השאיבה והסוללה, כשממילא מצב "אוטו" הוא אידיאלי לרוב השימושים. ישנו גם מצב "אקו" החסכוני במיוחד, או מצב "בוסט" שיחזיק מעמד כ-10 דקות לניקוי מאומץ, אבל השימוש בו נדיר.
3 צפייה בגלריה
דייסון V11 אקסטרה
דייסון V11 אקסטרה
סוללה נשלפת
(צילום: Dyson)
הדבר השני, והמשמעותי ביותר בעיניי - הוא הבדלי המשקל. בהשוואה ל-V10 שאצלי בבית, האבסולוט אקסטרה גולד החדש מגיע עם תוספת משקל של כמעט חצי קילו (ובהשוואה לדגמים אחרים עדין מדובר בכ-300 גרם תוספת). כשמביאים בחשבון את טכנולוגיית ההפעלה של דייסון - ההדק, שמיועד לחיסכון וניהול סוללה טוב יותר - זה הבדל שקשה להקל בו ראש. המאמץ של שרירי היד ניכר תוך זמן פעולה קצר יותר, וזה אפילו יותר מורגש כשמחברים למשל אביזר לניקוי ספות ואז חלוקת המשקל פחות אידיאלית. הבדלי המשקל האלה מחייבים הסתגלות לכל הפחות, ועשויים להעיק ממש בשימוש ממושך.
למרות האמור, חוויית השימוש באבסולוט אקסטרה גולד היא, בסך הכל, טובה משמעותית מהדגמים הקודמים, בייחוד בכל מה שנוגע לניהול המשאב החשוב ביותר - הסוללה. דייסון לא מאכזבת גם הפעם, והעובדה שהיא פנתה לפתור את אחד הכאבים הגדולים של משתמשיה עומדת לזכותה.
אבל מוכרחים לומר מילה על המחיר: סדרת V11 החדשה כוללת כאמור ארבעה דגמים, שההבדלים ביניהם ממוקדים באבזור ובמברשת. המחירים נעים בין 2,790 שקל לדגם הבסיסי, ל-3,390 לדגם המאובזר ביותר. האבסולוט אקסטרה גולד יעלה לכם כ-3,200 שקל - וזה כאמור לא כולל את הסוללה הנוספת. בסיכום החשבון יוצא שאם תבחרו ליהנות מהיתרון המשמעותי של הדגמים האלה, תיאלצו להיפרד מכ-3,800 שקל, תג מחיר שקשה להישאר אדישים מולו, בעיקר כשהמפרט הטכני הבסיסי נותר זהה לדגמי ה-V10. טוב היה אם בדייסון היו מחליטים לשווק את הדגמים החדשים לצד סוללה חלופית וללא תוספת תשלום, ובכך הופכים את דייסון למוצר מתקדם במחיר אטרקטיבי באמת.