החלימו מקורונה ונדבקו שוב: מחקר חדש שפורסם בכתב העת היוקרתי Lancet מצא כי מבוגרים בני 65 ומעלה שהחלימו מקורונה נמצאים בסיכון גבוה להידבקות חוזרת במחלה. יחד עם זאת, מחקרים קודמים שנעשו בשנה האחרונה מצאו כי הסיכון הכללי של מחלימים להידבק שוב הינו נמוך יחסית.
קראו עוד:
החוקרים ממכון סרום שבדנמרק ניתחו נתונים מבדיקה של 69% מהאוכלוסייה במדינה, כארבעה מיליון איש שנבדקו במהלך שנת 2020. מתוך סך הבדיקות החיוביות, מצאו החוקרים שרק כ-0.65% נמצאו עם הדבקה חוזרת, שיעור נמוך פי חמישה משיעור ההדבקה הראשונית (אנשים שנדבקו לראשונה) - שעמד על 3.27% בדיקות חיוביות לקורונה. עם זאת החוקרים גילו ממצא מדאיג בבדיקה: מחלימי קורונה בני 65 ומעלה היו עם הגנה של 47% בלבד מפני הדבקה חוזרת, בהשוואה למחלימים צעירים, אצלם נמצאה הגנה של 80% מהדבקה חוזרת במחלה.
"המחקר שלנו מאשר את מה שנצפה בפרסומים קודמים, לפיו זיהום חוזר בקורונה נדיר בקרב מחלימים צעירים ובריאים, אך קשישים נמצאים בסיכון גבוה יותר להדבקה חוזרת"
"המחקר שלנו מאשר את מה שנצפה בפרסומים קודמים, לפיו זיהום חוזר בקורונה נדיר בקרב מחלימים צעירים ובריאים, אך קשישים נמצאים בסיכון גבוה יותר להדבקה חוזרת", אמר ד"ר סטין אתלברג, אחד ממחברי המחקר, "הממצאים מבהירים עד כמה חשוב להגן על קשישים במהלך המגפה".
1 צפייה בגלריה
איטליה בדיקת קורונה טורינו
איטליה בדיקת קורונה טורינו
הממצאים מבהירים עד כמה חשוב להגן על קשישים במהלך המגפה
(צילום: EPA)

עדיין לא ידוע כמה זמן נמשכת החסינות אחרי ההדבקה

החוקרים סייגו את התוצאות, והבהירו כי המחקר נערך במהלך הגל הראשון והשני של המגפה בדנמרק, טרם הופעתם וזיהויים של הווריאנטים השונים, שלדעת מומחים מדבקים יותר. כמו כן, מחברי המחקר אמרו כי לא זיהו הוכחה לכך שההגנה אצל מחלימים דועכת כבר אחרי שישה חודשים ממועד ההדבקה, אך מכיוון שמדובר בנגיף חדש לקהילה המדעית, עדיין לא ידוע כמה זמן נמשכת החסינות אחרי ההדבקה.
מחקר קודם שפורסם בפברואר האחרון ובוצע במכון ביובנק הבריטי, מצא כי אצל 99% מ-1,700 חולי קורונה נמצאו נוגדנים שלושה חודשים אחרי ההדבקה, ולאחר שישה חודשים נמצאו נוגדנים בקרב 88% מהם. הנוגדנים נמצאו בשכיחות גבוהה יותר בקרב נבדקים צעירים: 13.5% מבני 30 ומטה נמצאו עם נוגדנים חיוביים נגד קורונה במהלך המחקר, בהשוואה ל-6.7% בקרב בני 70 ומעלה.