3 צפייה בגלריה
פרויקט מגדלי מנדרין אוריינטל מול הדולפינריום
פרויקט מגדלי מנדרין אוריינטל מול הדולפינריום
פרויקט מגדלי מנדרין אוריינטל מול הדולפינריום
(הדמיה: viewpoint)
שוק דירות היוקרה בישראל, ובתל אביב בפרט, מנותק מהשטח ונראה כי לא הושפע כלל ממשבר הקורונה. עשרות עסקאות נדל"ן נחתמו בתשעת החודשים האחרונים בהיקף של יותר מחצי מיליארד שקל בפרויקט מגדלי "מנדרין אוריינטל" מול הדולפינריום בתל אביב - כך עולה מבדיקת ynet וממון. לפי אתר רשות המיסים, בפרויקט נמכרו 29 דירות פאר בהיקף כולל של 570 מיליון שקל עוד בטרם החל תהליך השיווק. המחירים משקפים סכומים של למעלה מ-100 אלף שקל למ"ר.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
כך למשל, בספטמבר אשתקד נמכרה דירת 4 חדרים בשטח 150 מ"ר תמורת כ-16.5 מיליון שקל - מחיר המשקף סכום של כ-109 אלף שקל למ"ר. בפברואר השנה נמכרה דירת פנטהאוז בשטח של 245 שקל תמורת כ-34.2 מיליון שקל - סכום המשקף כמעט 140 אלף שקל למ"ר. במרץ השנה נמכרה דירת 3 חדרים בשטח 76 מ"ר תמורת כ-10.2 מיליון שקל - סכום המשקף כ-135 אלף שקל למ"ר. העסקה היקרה ביותר בוצעה בפברואר השנה: דירה בשטח 249 מ"ר נמכרה בכ-37 מיליון שקל - סכום המשקף מחיר של כ-148 אלף שקל למ"ר.
3 צפייה בגלריה
פרויקט מגדלי מנדרין אוריינטל מול הדולפינריום
פרויקט מגדלי מנדרין אוריינטל מול הדולפינריום
פרויקט מגדלי מנדרין אוריינטל מול הדולפינריום
(הדמיה: viewpoint)
מדובר בפרויקט מהיוקרתיים בישראל, שכולל שני מגדלים בני 25 קומות כל אחד בשטח כולל של 12 דונם. האחד מיועד למגורים ויכלול 230 דירות בשטח של 75-300 מ"ר. המגדל השני מיועד למלונאות ויכלול 230 חדרי מלון בשטח התחלתי של כ-50 מ"ר.
המלון, כמו גם מגדל המגורים, ינוהלו על ידי רשת מלונות היוקרה הבינלאומית מנדרין אוריינטל, שנבחרה מבין שש רשתות שהתמודדו על הניהול לתקופה של 40 שנה, ותשקיע בהקמה כ-1.3 מיליארד שקל. דיירי מגדל המגורים יוכלו ליהנות משירותי המלון.

התוכנית מקודמת מאז 2013

המלון יכלול מועדון בריאות וכושר (ספא) בשטח של 1,600 מ"ר, בריכה בשטח 2,500 מ"ר, ארבע מסעדות שף (ל-17 מסעדות הרשת ב-33 בתי המלון שלה ברחבי העולם יש 25 כוכבי מישלן). הוא תוכנן על ידי משרד האדריכלים Kohn Pedersen Fox (KPF) מניו יורק, משרד האדריכלים Antonio Citterio Patricia Viel ממילאנו, משרד אדריכלי הנוף האיטלקי Parcnouveau ובצד הישראלי משרד האדריכלים משה צור.
בנוסף, יכלול הפרויקט 1,000 מ"ר מסחריים מתחת למגדל המגורים וכן 1,200 מ"ר לטובת מבנה ציבור שישמש לפעילות ימית. הפרויקט ממוקם לאורך רחוב הרברט סמואל, בקו ראשון לים, מול רצועת חוף ים חדשה המוקמת כחלק מעבודות הפיתוח של רצועת הטיילת והחוף של תל אביב, במפגש בין הרצועה הירוקה של פארק צ'ארלס קלור ורצועת החוף החולי של טיילת הרברט סמואל.
3 צפייה בגלריה
הריסת הדולפינריום
הריסת הדולפינריום
הריסת הדולפינריום, ארכיון
(צילום: מוטי קמחי)
את חוף הים החדש והרחבת הפארק תכננה עיריית תל אביב-יפו עוד ב-2013, והיא נערכת לביצועם לאחר שאושרו לאחרונה על ידי הוועדה המקומית והלחו"ף (הוועדה לשמירת הסביבה החופית). עבודות הבנייה החלו לפני כשנה באפריל 2020 ומתוכננות להסתיים בסוף 2024.
העבודות מבוצעות על ידי היזמית וקבלנית הביצוע חברת סיגייט נדל"ן, בהובלת היזם הרצל חבס, בעל השליטה בחברת חבס, ואורית פרידמן ויסמן, לשעבר שותפה בבנק ההשקעות גולדמן זקס.
מאחורי בעלת הפרויקט עומדת קבוצת משקיעים פרטיים, בהם יונתן קולבר, סר רונאלד כהן, שמואל חרל"פ, צבי ברק, קבוצת קלארידג' (בבעלות משפחת ברונפמן) ממונטריאול ונוספים, שרכשו את הקרקע לפני כשש שנים תמורת 220 מיליון שקל מחברת השער לישראל בבעלות איש העסקים הגרמני יוסף בוכמן. בוכמן קנה את מתחם הדולפינריום ב-1989 מבית המשפט וניהל מו"מ על עסקת חילופי שטחים מול רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) ועיריית תל אביב.