לעיר הדרומית בארץ יש ראש חדש: אחרי 18 שנה שבהן כיהן מאיר יצחק הלוי כראש העיר אילת, נבחר אמש (יום ג') אלי לנקרי לראש העיר החדש. לנקרי שימש כסגן וכמ"מ ראש העיר בכל אותן שנים, ומאז השבעתו לכנסת של יצחק הלוי שימש כראש העיר בפועל. לנקרי נבחר ברוב של 44.7% שהם 6,104 קולות כשרים מתוך 13,893 מצביעים בפועל.

2 צפייה בגלריה
אלי לנקרי
אלי לנקרי
ראש העיר הנבחר, אלי לנקרי
(צילום: מאיר אוחיון )
בבחירות צמודות ניצח לנקרי את גבי קדוש, שזכה ב-41.2% מהקולות. קדוש שימש כראש העיר בין 1993 ל-2003 - וזכה לתמיכתו של ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו. "גבי קדוש היה ראש עיריית אילת מצוין, הוא עזר לי שנים בהרבה תפקידים. הוא צריך להיות ראש העיר הבא, מטעם הליכוד ולמען אילת", אמר נתניהו בסרטון שבו צולם לצד קדוש, יועצו בעבר - אבל מועמדו הפסיד בבחירות.


2 צפייה בגלריה
מאיר יצחק הלוי בכנסת
מאיר יצחק הלוי בכנסת
ראש העיר היוצא, מאיר יצחק הלוי
(צילום: אורן בן חקון)
שר המשפטים גדעון סער, יו"ר תקווה חדשה, בירך את לנקרי על ניצחונו בבחירות ועקץ תוך כדי כך את קדוש: "תושבי אילת בחרו נכון לטובת העיר והחליטו להמשיך קדימה במקום לחזור אחורה. בהצלחה לאלי ולאילת".
לנקרי היה יד ימינו במשך שנים רבות של יצחק הלוי שנכנס לכנסת בעקבות החוק הנורבגי מטעם תקווה חדשה, וזכה לתמיכת המפלגה בבחירות. שני המועמדים האחרים - יעקב קיסוס והדס מילוא - קיבלו פחות מעשרה אחוזים מהקולות כל אחד.
אחוז ההצבעה בבחירות היה נמוך ועמד על 25.41% בלבד. רק 13,893 מתוך 54,065 בעלי זכות הבחירה יצאו להצביע ב-89 הקלפיות שהוצבו בעיר, ובהן שתי קלפיות קורונה - אחת למבודדים והאחרת למאומתים. בבחירות לעיריית אילת לא הוצבו קלפיות בבסיסי צה״ל וחיילים הורשו להצביע באילת בתיאום עם המפקדים. אגב, ההסבר למספר הגבוה של בעלי זכות הבחירה - אנשים עובדים באילת ומשנים כתובת, ואז ולא משנים בחזרה.
פורסם לראשונה: 00:48, 11.08.21