1 צפייה בגלריה
ריב בין בני זוג
ריב בין בני זוג
אילוסטרציה
(צילום: Shutterstock)
בית הדין הרבני באשקלון קיבל לאחרונה תביעה לתשלום כתובה וחייב את הבעל ב-126 אלף שקל לאחר שנקבע כי הוא "מורד מתשמיש" - כלומר, מסרב לקיים יחסי מין עם אשתו. אב בית הדין הרב מאיר כהנא והדיינים הרב שלמה צרור והרב דניאל גודיס קבעו כי אף שהאישה הגישה את תביעת הגירושים, ברור שהפרידה נבעה מהתנהגות הבעל, שהודה שאינו נמשך לאשתו ולא שכב איתה מאז החתונה.
בני הזוג התחתנו ב-2018 אחרי שכבר הייתה להם בת אחת והאישה הייתה בהיריון עם ילד נוסף. את תביעת הגירושים היא הגישה כעבור שנה וחודשיים בלבד ביחד עם תביעת כתובה. לאחר שבני הזוג הסדירו את סוגיית הגירושים ויתר העניינים, ניגשו הדיינים לדון בתביעת הכתובה.
האישה טענה כי מאז החתונה בעלה סירב לקיים איתה יחסים אף שהיא רצתה, ולפיכך הוא אשם בגירושים. היא הוסיפה כי הוא היה עם נשים אחרות ובילה לילות רבים עם חברים מחוץ לבית, לא פרנס את המשפחה, לא טיפל בילדים וסירב לטיפול זוגי.
הבעל טען מנגד שיש לפטור אותו מתשלום הכתובה כיוון שהאישה היא זו שגרמה לפרידה ורצתה להתגרש. הוא ציין כי היא הוציאה את הבגדים שלו מהבית וסירבה לכל ניסיון פיוס, ואף קיללה אותו, שרטה אותו וקרעה לו את החולצה.
הוא הכחיש שבגד בה אבל הודה שלא יכול היה לגעת בה אחרי הנישואים כיוון שהוא כבר לא נמשך עליה. כשהדיינים שאלו אותו למה הוא התחתן איתה אם זה המצב, הוא השיב שאביו לחץ עליו בגלל ההיריון.
עו"ד אייל גונןעו"ד אייל גונןרווית דיזיין
האישה הודתה בפרץ אלימות רגעי אבל טענה שעשתה זאת מתוך ייאוש מוחלט אחרי שבעלה סירב שוב ושוב להתקרב אליה.
אב בית הדין כהנא ציין כי למעשה "הבעל הודה בפה מלא בדיון השני... שהוא אשם בגירושין ושלא קיים יחסי אישות עם אשתו, חוץ מלילה החתונה, למרותה שרצתה, מכיון שלא נמשך אחריה". משכך, מדובר בבעל "מורד מתשמיש" שגרם לגירושים בהתנהגותו, ומחויב בתשלום מלוא הכתובה.
הדיין ציין כי הטענה של הבעל שלא רצה בגירושים וניסה לפייס את אשתו לא עוזרת מאחר שלא נראה שהוא מוכן לקיים את חובתו ליחסי אישות. עוד הוסיף הדיין כי אמנם האישה קיללה אותו והרימה עליו יד אבל בנסיבות האמורות זה, כשהאישה טענה שעשתה זאת מתוך ייאוש בשל ההתנהגות של בעלה, זה לא מוביל להפסד הכתובה.
עם זאת, הוחלט לפרוס את חוב הכתובה לתשלומים מאחר שהבעל מובטל ושקוע בחובות. לפיכך קבעו הדיינים כי הוא ישלם לאשתו את הכתובה לאורך 15 שנים ב-180 תשלומים של 700 שקל. עם זאת, אם מצבו ישתפר, תוכל האישה לתבוע את יתרת הכתובה מיידית.
• לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין • ב"כ התובעת: עו"ד סיגל עזרן שרעבני • ב"כ הנתבע: לא צוין • עו"ד אייל גונן עוסק בדיני משפחה • הכותב לא ייצג בתיק • ynet הוא שותף באתר פסקדין