הצנזורה התירה לפרסם לראשונה שצה"ל משתמש במל"טים תוקפים במסגרת פעילותו המבצעית. "בתום עבודת מטה, במהלכה בחנה הצנזורה את תחום המל"טים התוקפים בצורה מעמיקה ועניינית, נמצא כי אין מניעה לפרסם את השימוש שמבצע צה"ל במל"טים תוקפים במסגרת פעילותו המבצעית", נמסר. "זאת, מבלי להביא לפגיעה ביכולות מבצעיות או בשיטה מבצעית של צה"ל".
2 צפייה בגלריה
הרמס 450
הרמס 450
מל"ט הרמס 450 בשירות ארה"ב. גם ישראל עושה שימוש בכאלה
מדובר בין היתר על תקיפות שמבצעים בחיל האוויר ובחיל התותחנים (באמצעות יחידת זיק), במגוון זירות. בצורה זו סוכלו מהאוויר מאות פעילי טרור ומבוקשים ברצועת עזה, בגולן הסורי ובלבנון לאורך 30 השנים האחרונות. מדובר במל"טים של חיל האוויר בגדלים שונים, שחלקם יודעים לתקוף גם ממרחק של עשרות רבות של קילומטרים. צה"ל משתמש במל"טים הללו גם במבצעי "המערכה שבין המלחמות" (מב"ם) בסוריה, בזירות הקרובות והרחוקות.
חלק מהמל"טים התוקפים שמיוצרים בישראל נמכרו לצבאות זרים בכמה יבשות, בעסקאות בהיקפים של מיליארדי דולרים.
הפעם האחרונה שבה היה שימוש במל"ט תוקף הייתה אתמול. בעקבות ירי קליע מצפון הרצועה שפגע במבנה מסגרייה במושב נתיב העשרה, הודיע צה"ל כי "כלי טיס תקף עמדה צבאית של ארגון הטרור חמאס בצפון רצועת עזה, בבית חאנון". אותה תקיפה, כאמור, הייתה באמצעות מל"ט.
לפני כשבועיים דווח בתקשורת הסורית שצה''ל עשה שימוש במל''ט תוקף. בדיווחים בלבנון ובסוריה נטען אז כי שוגר טיל ממל"ט, ובסוכנות הידיעות הסורית אישרו לאחר מכן רשמית: "אזרח סורי חוסל ליד ביתו בטיל מונחה ישראלי ששוגר מבסיס בגולן". ההרוג הוא פריד פואד מוסטפה, שבחלק מהדיווחים נכתב כי הוא חייל סורי.
לאורך השנים פרסמה התקשורת הבינלאומית דיווחים שונים על שימוש של ישראל במל"טים תוקפים, אולם דבר השימוש לא הותר לפרסום בישראל עד היום. באחד הדיווחים, לדוגמה, נטען ברשת "פוקס ניוז" בשנה שעברה כי ישראל עשתה שימוש בנחיל כטב"מים במהלך מבצע "שומר החומות", כדי לאסוף מודיעין וכדי לפגוע במטרות ברצועת עזה.
לישראל יש יכולת לשגר חימושים ולתקוף מטרות על הקרקע באמצעות מל"טים כבר משנות ה-90, אולם עד היום שמרה על עמימות בלתי-מוסברת. לאורך השנים, כאמור, פורסמו הסכמי מכירת מל"טים תוקפים, אך ישראל בחרה להמשיך לדבוק בעמימות בנושא הזה.