מפעל השוקולד והחטיפים של שטראוס אמנם חוזר לפעילות בהדרגה, אבל ל-ynet נודע כי מחלקת המאפה - יצרנית עוגות עלית, פתי בר, רולדות ועוד - לא תחזור לפעילות.
בשטראוס החליטו על סגירת המחלקה, כחלק מהליך הפקת הלקחים מפרשת הסלמונלה. בין הלקחים שהחליטו לאמץ בהנהלת החברה הוא לרכז את תשומת הלב הניהולית ואת ההשקעה רק בייצור השוקולד, בהובלת המותג המוביל - שוקולד פרה וחטיפי שוקולד, מה גם שקטגוריית העוגות קטנה ביחס לליבת עסקיה של הקבוצה ולא רשמה צמיחה בשנים האחרונות. גם העובדה שעלית אינה מובילה את הקטגוריה השפיעה על ההחלטה.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
קטגוריית העוגות המתועשות נשלטת שנים רבות על ידי אסם, שלפי נתוני סטורנקסט מחזיקה ב-57% משוק העוגות הארוזות, בעוד ששטראוס-עלית מחזיקה ב-11% בלבד, זאת למרות שעלית הייתה הראשונה שנכנסה לתחום העוגות בשנות ה-80, עם תערובת אפיה להכנה עצמית בבית והסיסמא המיתולוגית "את אפית עוגת עלית", בכיכובה של הדוגמנית חלי גולדנברג, ו"את יפה כשאת אופה".
עלית רכשה קו לעוגות שהותקן במפעל בנצרת בשנת 1989 וייצר רולדות, ולאחר מכן התרחבה גם לעוגות בחושות. אסם נכנסה לשוק רק ב-1993 כשרכשה את מפעל "עוגות הבית" מידי מייסדיו, אבל כבשה את השוק.

פיזור סיכונים

לקח נוסף שהופק מהמשבר הוא שיש לפזר סיכונים. סוגי שוקולד מיוחדים שהמכר שלהם נמוך יותר, יועברו לייצור בחו"ל, בדיוק כמו שקרה בזמן השבתת המפעל כשייצור השוקולד המריר עבר לצרפת. ההחלטה להתמקד רק בשוקולד נובעת גם מהצורך להיערך לתחרות הצפויה עם כניסת רשת המזון קרפור לארץ, שהמוצר הראשון שלה שהושק לאחרונה בישראל היה טבלאות שוקולד תחת המותג הפרטי של הרשת הצרפתית, במחיר מוזל.
עוד נודע כי גם ייצור המסטיקים (MUST) במפעל יופסק וכמוהו גם ייצור הטופי. אבל בניגוד לעוגות, ייצור המסטיקים יעבור לקבלן משנה - מפעל מסטיקים ידוע בגרמניה שמצוי בקדמת הטכנולוגיה, ויחסוך משטראוס השקעת משאבים ואנרגיה בקטגוריה זו. גם הטופי יעבור למיקור חוץ וימשיך להיות משווק על ידי שטראוס.

העובדים לא יפוטרו

במהלך השבתת המפעל, שטראוס בנתה את המפעל מחדש עם קווי ייצור חדשים בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים. בתוך המפעל בנצרת, שהושבת בחמשת החודשים האחרונים, מאז ביצעה שטראוס ריקול למוצרים בגלל סלמונלה שנמצאה בקווי היצור, פעלה גם מחלקת האפייה עם עשרות בודדות של עובדים. ל-ynet נודע כי עובדי מחלקת האפייה לא יפוטרו, אלא ייקלטו בתפקידים אחרים במפעל.
לפני שלושה שבועות המפעל חזר לעבוד, אך לפי מתווה מדורג של משרד הבריאות. בתחילה החלו ביצור וופלים ואפיפיות ללא גלוטן, בשבוע שעבר החל יצור שוקולד חלב ומקופלת, ונערך, בנוכחות עפרה שטראוס יו"ר החברה, טקס השקה מחדש וקביעת מזוזה במפעל, שסימל את סיומו של המשבר שעלה לחברה למעלה מ-200 מיליון שקל. עפרה שטראוס אמרה בטקס: "אם יש תחום שבו אנחנו הולכים להוביל זה בטיחות במזון".