מנכ''ל אינטל בשש השנים האחרונות, יניב גרטי, הודיע היום (שני) על פרישתו מתפקידו. גרטי חותם תקופת כהונה שהתאפיינה בשינויים מבניים באינטל העולמית ובמספר רכישות גדולות של חברות ישראליות: מובילאיי ב-2017, טאואר סמיקונדוקטור ב-2022, הבאנה לאבס ב-2019, גרנולייט ב-2022 וסקרינובייט ב-2021.
בחודשים האחרונים החלה אינטל העולמית בתכנית פיטורים נרחבת ברחבי העולם. עם זאת, על פי החברה, פרישתו של גרטי נובעת מהחלטה אישית ואינה קשורה למצב ענף הטכנולוגיה כיום.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו והאזינו לתוכנית כסף חדש ב-ynet radio
2 צפייה בגלריה
יניב גרטי מנכ"ל אינטל
יניב גרטי מנכ"ל אינטל
יניב גרטי מנכ"ל אינטל הפורש
(צילום: אלכס קולומויסקי )
את גרטי יחליפו שני מנכ''לים משותפים: קרין אייבשיץ סגל, מנכ"לית מרכזי הפיתוח של אינטל ישראל והמנהלת של ארגון הולידציה בקבוצת הפיתוח ותכנון השבבים העולמית, ודניאל בן עטר, מנכ"ל משותף של מפעלי הייצור של אינטל בעולם. שניהם סגני נשיא תאגידי בחברה.
לדברי החברה, מדובר במהלך שנובע מתוכניתו של מנכ''ל אינטל העולמית פט גלסינגר, כחלק מהאסטרטגיה שלו, IDM 2.0, שבמרכזה שילוב של פיתוח וייצור בכל התפקידים.
גרטי החליף את מקסין פסברג שכיהנה בין 2007 ו-2016. קודמה בתפקיד, אלכס קורנהאוזר, כיהן בין 2000 ל-2007. כך שלגרטי יש את תקופת הכהונה הקצרה מבין שני המנכ''לים הקודמים. שני המנכ''לים החדשים הם עובדים ותיקים באינטל. קרין אייבשיץ-סגל הצטרפה לפני 21 שנים כסטודנטית למדעי המחשב בטכניון ומאז התמקדה בפיתוח מוצרים וטכנולוגיות בדיקת איכות וביצועים. כיום היא מובילה את ארגון הולידציה הגלובלי של אינטל, שאחראי על בדיקות כל מוצרי המחשוב האישי והשרתים, ופועלת כמנכ"לית מרכזי הפיתוח של אינטל בישראל.
2 צפייה בגלריה
קרין אייבשיץ סגל (מימין) ודניאל בן עטר
קרין אייבשיץ סגל (מימין) ודניאל בן עטר
קרין אייבשיץ סגל (מימין) ודניאל בן עטר
(צילומים: ורד גינדי ודגן מושלי, דוברות אינטל)
דניאל בן עטר, בעל תואר מוסמך בפיזיקה ותואר ראשון במתמטיקה ופיזיקה מהאוניברסיטה העברית בירושלים, החל את דרכו באינטל לפני כ-30 שנים כסטודנט ולאחר מכן כמהנדס במפעל בירושלים - המפעל הראשון שהקימה אינטל בישראל. בהמשך הוא כיהן כמנכ"ל מפעלי הייצור בישראל ולפני שנתיים קודם לתפקיד מרכזי בארגון כמנכ"ל משותף של מפעלי הייצור של אינטל בעולם, בהם המפעלים בישראל, באירלנד, בגרמניה, ובאריזונה, באורגון ובאוהיו שבארה"ב.
אינטל עומדת בפני תקופה קשה. החברה השיקה לאחרונה את הדור ה-13 של מעבדי המחשבים שלה אך התקופה הנוכחית היא של צמצומים - הן במכירות המחשבים שמהווים את ליבת העסקים שלה והן בעובדים שמפוטרים מחברות הייטק רבות. מאז שהוכרזה תוכנית הקיצוצים של החברה על ידי גלסינגר פוטרו בישראל עשרות עובדים בלבד ואחרים קיבלו הצעות לחל''ת ארוך טווח או לפרישה מרצון. באינטל ישראל כ-14 אלף עובדים ותוכנית ההתייעלות של החברה צפויה להימשך לפחות בשלוש השנים הקרובות.