רשות המיסים ויוסי מימן הגיעו להסכם פשרה על סכסוך מס. לפי ההסכם, ישלם מימן מס בגובה 117 מיליון שקל על שומה שהוציאה לו הרשות עבור מכירת מניות חברת ההחזקות EMG ב-2006-2007, שהוחזקה על ידו יחד עם משקיעים נוספים, לחברת אמפל שבבעלותו.
EMG שחתמה על הסכם מכירת גז ממצרים לישראל ב-2005 והניחה את צינור מאל עריש לאשקלון, החלה את הזרמת הגז ב-2008. אולם, ב-2011 כאשר החלו הפיצוצים בצינור הגז - החלו להתעורר הבעיות.
1 צפייה בגלריה
יוסי מימן
יוסי מימן
יוסי מימן
(צילום: אוראל כהן)

לפני כשנה רכש יצחק תשובה 39% מהצינור בשותפות עם נובל אנרג'י ו-egas הממשלתית המצרית בכ-520 מיליון דולר. הרכישה התבצעה לאחר ששלושת הגופים פתחו חברה משותפת בהולנד.
במסגרת הפשרה, ויתרה רשות המיסים על הקנסות והריביות על החוב שהצטבר, מה שהפחית משמעותית את גובה החוב.
מרשות המסים נמסר כי "בהתאם לחובת הסודיות בדיני המס, אין באפשרותנו להתייחס לפרטים".

"עכשיו צריך לחשוב מה הלאה"

לפני כשנה התראיין מימן למוסף "כלכליסט" וסיכם בקצרה את העשור המורכב שעבר: "ב-2010 הייתי בשיאי, ואז התחילה רכבת ההרים. היו מהומות במצרים, ב-2011 הנשיא חוסני מובארכ נפל, התחילו פיצוצים בצינור שהזרים גז משם לישראל, וב-2012 המצרים ביטלו לי את החוזה.
"ב-2014 גילו שאני חולה בשחמת הכבד. היו לי שתי אפשרויות: לחיות עם זה חצי שנה-תשעה חודשים, עד הסוף, או לחפש כבד להשתלה. היה לי פרופיל בריאותי בעייתי, והייתי בגבול הגיל, לא רצו להשתיל לי. יותר משנה חיפשתי מי שיסכים, והרי אין מספיק תורמים. ירדתי ל-48 קילו, חצי מת. בבית חולים בפריז הצוות כבר לא רצה לנתח אותי, אבל הגעתי לרופא יהודי שהתעקש, וב-2016 השתילו לי כבד.
"ניתוח של 14 שעות, שאחריו שכבתי 17 יום מורדם לגמרי ונכנסתי לתהליך שיקום אטי. בינתיים הפסדתי יותר מדי כסף בערוץ 10, וב-2018 מכרתי את כל עסקי הגז לתשובה. אז עשיתי החלפת כבד, גמרתי עם הטלוויזיה, גמרתי עם הגז ועם מצרים. עכשיו צריך לחשוב מה הלאה".