חברת WeWork תובעת את סופטבנק על החלטתה לסגת מהעסקה לרכישת מניות החברה בסכום של כשלושה מיליארד דולר. ענקית האחזקות היפנית של מסאיושי סון הודיעה על כך בשבוע שעבר. החברה טוענת כי סופטבנק הפרה את התחייבויותיה שנעשו בהסכמים.
הסכום האמור היה מיועד לעבור לידי בעלי המניות של WeWork, בהובלת אדם נוימן, לפי הסכם שנחתם עם סופטבנק לאחר הכישלון של ההנפקת wework וחשיפת ההנהלה השערורייתית של החברה. נוימן, המייסד והמנכ"ל המודח של החברה, אמור היה לקבל בעסקה 1.7 מיליארד דולר.
1 צפייה בגלריה
wework
wework
wework
(צילום: shutterstock)
בתביעה WeWork טוענת כי סופטבנק הפרה את מחוייבות הנאמנות כלפי בעלי מניות המיעוט של WeWork, בכך שכשלה בלקדם את ההצעה. חברת סופטבנק מסרה בשבוע שעבר כי החלטתה לסגת מההסכם הגיעה מחובת הנאמנות שלה כלפי בעלי המניות.
חברת WeWork עצמה כבר קיבלה את רוב הסכום שאמור היה להגיע לידיה במסגרת ההסכם הכולל עם סופטבנק, אך היא טוענת שהקבוצה היפנית "התנהלה באופן פסול בכך שלא השלימה את המהלך, ומנעה מבעלי מניות המיעוט את הסכום שהובטח להם".
WeWork נקלעה למערבולת לאחר הגשת תשקיף ההנפקה הראשונית שלה בשנה שעברה, שחשף הפסד של 900 מיליון דולר על פני שישה חודשים ופרקטיקות מנהלתיות מפוקפקות. לאחר מכן משכה WeWork את התשקיף שלה והדיחה את המנכ"ל והמייסד של החברה, אדם ניומן. חלק מהצעת הרכש היה מועיל לבעלי המניות וביניהם נוימן, אך היא כוללת גם מאות מיליונים עבור עובדים שערכי המניות שברשותם ירדו.
על פי ההודעה, החברה מבקשת לדרוש מסופטנק להשלים את הצעתה או לשלם נזקי פיצוי. "סופטבנק כבר קיבלה את מרבית ההטבות הניתנות לה במסגרת MTA (הסכם עסקה ראשי), כולל שליטה רחבה ב-WeWork והטבות כלכליות נוספות", נמסר בהודעת הוועדה המיוחדת של מועצת WeWork. "התנהלותה הפסולה של סופטנק בכך שאינה משלימה את הצעת הרכש' שוללת מבעלי מניות המיעוט של WeWork את הנזילות שהובטחו להם".
סופטבנק סירבה להגיב לתביעה.