שופט בית המשפט המחוזי בת"א, חאלד כבוב, הרשיע הבוקר (ג') את אמיר ברמלי, הבעלים והמנהל של החברות קרן קלע ורוביקון שקרסו והותירו חובות של כ-300 מיליון שקל, בהונאת משקיעים. ברמלי, שבמהלך המשפט נגדו נעצר שוב בחשד למעורבות בהונאה נוספת, נמצא במעצר עד תום ההליכים לאחר שעל פי החשד תכנן לברוח מהארץ ביאכטה.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
"מדובר באדם איש חריף ושנון, הטיל קסם על סביבתו, מניפולטיבי", כתב כבוב. "הייתה לו תוכנית לגייס מאות מילוני שקלים ממשקיעים לא מנוסים, והמצגים שלו היו הונאה, אחיזת עיניים, גניבת דעת".
1 צפייה בגלריה
אמיר ברמלי בבית המשפט
אמיר ברמלי בבית המשפט
אמיר ברמלי בבית המשפט
(צילום: עמית שעל)
"גרסתו של ברמלי במשפט", המשיך כבוב, "לגבי ההשקעה והשימוש בכספים הייתה מתפתחת, מתגלגלת, מכילה סתירה רבות. שמעתי למעלה מ-170 עדים. התרשמתי שאף אחד מלבד ברמלי לא הבין איך התבצעה הפעילות. חוץ ממנו איש לא ידע מה נעשה בכספים. התנהלותו הייתה קלוקלת. כאשר הוצגו לו עובדות או מסמכים הוא ענה לא לעניין, התחמק, אמר שיספק מידע סותר. 18 מיליון שקל נמשכו לעסקים הפרטיים שלו".
כתב האישום שהוגש לפני כארבע וחצי שנים ייחס לברמלי עבירות של גניבה בידי מורשה בהיקף של למעלה מ-400 מיליון שקל, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גיוס משקיעים ללא תשקיף, זיוף ועבירות הלבנת הון.
קרן קלע שבבעלות ברמלי, נטען, גייסה מאות מיליוני שקלים ממאות משקיעים, ללא פרסום תשקיף כדין, תוך הבטחת תשואה חריגה כתוצאה מהשקעות בסיכון נמוך ותוך מסירת מצגים כוזבים בדבר אופי ההשקעה.
ברמלי, נטען, העביר את כספי המשקיעים לחברה הפרטית רוביקון שבבעלותו ושם השתמש בהם, בין היתר, לצורך רכישת חברות עתירות סיכון וכן לצרכיו האישיים. "משהעסקאות שביצעה רוביקון לא נשאו פרי והחברה סבלה מגירעונות והפסדים, שילם ברמלי את הריבית למשקיעים הקיימים מכספיהם של משקיעים נוספים שאותם גייס", נטען.
התיק נוהל על ידי עו"ד חנה קורין ועו"ד יוני לבני ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה, ונחקר על ידי מחלקת חקירות, מודיעין ובקרת מסחר ברשות ניירות ערך.
ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה נמסר: "בית המשפט המחוזי קבע היום שברמלי רימה והונה מאות רבות של משקיעים וגנב מאות מיליוני שקלים שהשקיעו בחברת קרן קלע. ברמלי, שהציג עצמו כאיש עסקים בעל מוניטין, גייס השקעות תוך הבטחה לתשואה גבוהה וחסרת סיכון. בית המשפט קיבל את עמדת התביעה, לפיה הבטחותיו של ברמלי היו כוזבות ומטעות, ובבחינת 'אחיזת עיניים'. בפועל, ברמלי עשה ברכוש הזולת כבשלו: העביר כספי המשקיעים להשקעה במיזמים עתירי סיכון בבעלותו הפרטית, שילם באמצעות כספי משקיעים את התחייבויותיו למשקיעים אחרים והשתמש בכספים לצרכיו הפרטיים והמשפחתיים.
"הרשעתו של ברמלי בגניבה של מאות מיליונים היא מסר חשוב ומרתיע לכל יזם הסבור שהוא יכול לגייס כספים מן הציבור ללא אחריות ולהתעלם מחובותיו לפרסם בתשקיף את הפרטים המהותיים הנוגעים להשקעה: כספי משקיעים אינם הפקר והבטחות וכזבים לציבור משקיעים לא ייעלמו מעיניהם של גופי האכיפה".
יו"ר רשות ניירות ערך, ענת גואטה, מסרה:"הכרעת הדין בתיק ברמלי היא תמרור אזהרה ברור לכל גורם אשר שוקל לבצע עבירות מרמה, זיוף והלבנת הון, הצגת מצגי שווא ושימוש בכספי משקיעים לצרכים פרטיים.
"שוק הון הוגן הוא מטרה אסטרטגית וערך עליון כדי להבטיח את אמון המשקיעים בשוק ההון והוא זה שמאפשר את פעילות הגיוס והמסחר התקינות לטובת המשקיעים והחברות.
"ככל הנראה ברמלי לא הבין את המסר בפעם הראשונה, ובעודו ממשיך על פי החשדות לבצע פעילות עבריינית חמורה, תוך כדי ניהול משפטו, נאלץ לפגוש את חוקרי רשות ניירות ערך בשנית, רגע לפני שעל פי החשדות, לכאורה תכנן להימלט מהארץ ומהדין. עיננו הפקוחות מנטרות את הפעילות בשוק באופן רציף ואנו ערים לכל המתרחש בו.
"חשוב לי להדגיש - אנו מקדמים שוק הוגן ומשוכלל לטובת המשקיעים והחברות ונוודא שכל מי שינסה לפגוע בהם ירד מהכביש".