חרב הפיטורים מונפת כעת גם בחברת הביטוח מנורה מבטחים, על רקע משבר הקורונה. לכלכליסט נודע כי לאחרונה פיטרה החברה כ-80 מעובדיה.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
יצוין, כי בשיא המשבר הוציאה מנורה כ-20% מכלל עובדיה לחל"ת, אולם אלה חזרו מאז לעבודתם. בנוסף, צמצמה החברה גם את היקף המשרה לשאר העובדים ל-80%, וכן ביצעה מהלך של הפחתת שכר ליו"ר, המנכ"ל ולהנהלה הבכירה בהיקף של 5%-10%.
2 צפייה בגלריה
מנורה מבטחים
מנורה מבטחים
מנורה מבטחים
(צילום: מנורה מבטחים)
מוקדם יותר החודש פרסמה החברה את דו"חותיה הכספיים, שמהם עולה כי בדומה לשאר חברות הביטוח, גם היא סבלה מהנפילות בשווקים ברבעון הראשון. החברה בניהולו של יהודה בן אסאייג דיווחה כי ההפסד הכולל שלה ברבעון הראשון עמד על 340 מיליון שקל לעומת רווח של 182 מיליון שקל ברבעון המקביל.
2 צפייה בגלריה
מנכ"ל מנורה מבטחים יהודה בן אסאייג
מנכ"ל מנורה מבטחים יהודה בן אסאייג
מנכ"ל מנורה מבטחים יהודה בן אסאייג
(צילום: יובל חן)
יחד עם זאת, מכיוון שעיקר הפעילות של מנורה מבטחים הוא בתחום הפנסיה, ופחות בביטוח חיים, אז השפעתה מהמפולת בשוק ההון הייתה נמוכה יותר לעומת רוב חברות הביטוח הגדולות, שהפסידו בממוצע ברבעון הראשון כחצי מיליארד שקל.
עיקר ההפסד במנורה מבטחים נגרם מפעילות תיק ההשקעות של החברה שהסבה לה הפסד של 470 מיליון שקל אחרי מס. ההפסד נבע מהמפולת שאירעה בבורסות העולם בעקבות משבר הקורונה. עם זאת, השווקים תיקנו חלק משמעותי מהירידות בחודשיים האחרונים, ומנורה מבטחים מדווחת כי נכון להיום 390 מיליון שקל מתוך ההפסד התקזזו, כלומר רוב הסכום.
מספר חברות בתחום הפיננסים ביצעו עד כה פיטורים של מאות עובדים בעקבות המשבר. כך למשל, חברת הביטוח הראל פיטרה 200 מעובדיה, וחברות הביטוח איילון והכשרה ביטוח נפרדו מעשרות עובדים כל אחת. נראה כי המילה האחרונה בנושא טרם נאמרה.